Hány éves kortól engednétek a gyereketeket játékkonzollal játszani?
Már az oviban is gyakori téma volt a nagycsoportban a gyerekek körében az Xbox, PS, de most az iskolában ez méginkább előjött.
7 éves gyerekről van szó.
Kirekesztett? És nem tudja kifejezni az igényeit? Vagy szerinted nem merné megkérdezni, holott nyilván akkor is tudja, hogy van otthon konzol, ha nem előtte játszotok?
Én azért írtam, hogy nem jött fel témaként, mert tudom, hogy ha akarna, kinyitná a száját.
Ennyi idős korban már nem a szülő dolga, hogy elémenjen az ilyen igényeknek, nehogy kirekesszék szegény gyereket.
Lányom hét éves volt amikor kapott egy retro játékkonzolt
A Super Mário és efféle játékok voltak rajta szörnyű grafikával 😅
Pár hétig játszott rajta, azóta(3 éve)a fiókban pihen.
(Ps-t kert akkor karácsonyra.
Max Ps3-at tudtuk volna neki megvenni, de mondtam a férjemnek, hogy felesleges, úgyis megunja. Azért döntöttünk próbaképpen ennél a pár ezer forintos retro cuccnál.
Igazam is lett, arra, hogy a fiókban pihenjen bőven elég ez is. És még mielőtt valaki beszolna, hogy milyen zsugoriak vagyunk, elárulom, a lányom úgy örült neki, mintha valami értékes cuccot kapott volna)
Hja igen az a Minecraft is téma. Azt annyira én sem tudom mi az, de Lego -t már szeretett volna olyat, de nem vettem neki ezidáig azt sem.
Hát amúgy ha már konzol akkor valamiféle autoversenyre vagy könnyebb maszkalosra gondoltunk, de én az itt adott válaszok alapján azt hiszem ezt legalább egy évvel elnapolom
Minecraft pont egy olyan jatek ami neki valo.
De en elso korben konyveket is vennek melle. Tudja mirol van szo.
Mi gamer csalad vagyunk, ferjemnek es nekem is van gamer pc, konzolok, relikviak stb.. ovis ballagasra kapott a fiunk nintendo switchet, ahhoz is mozgasos jatekokat. Imad rajta ping pongozni es teniszezni.
Mi nyiltam vallaljuk, ha van egy kis idonk akkor jatszunk
De ha tehetjuk, kirandulunk, kozos csaladi programok vannak.
Engedjuk a jatekokat de csak mertekkel, mindig az aktualis kedvenc jatek melle kap legot (ha van ilyen pl a lego ninjago, star wars) es rengeteg konyvet. Vinteden szinte forintokert szoktam venni. Ha mar erdekli a videojatek, ne csak az legyen a kozpontban hanem a szinezok, tarsasjatekok, legok, konyvek, kreativkodas. Ilyen pl a minecraft. Mi jobban tiltjuk a youtubereket, sokkal karosabbak mint egy jatek. Csak is felugyelettel nezhet ilyet, tobbnyire csak angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!