Miert ilyen elviselhetetlen a 7 eves gyerekem?
Nekem gyerekkoromban sokszor szóltak a szüleim, hogy ne nyüzsögjek már, most ők beszélgetnek. Foglaljam el magam mert ők fontos dolgokat beszélnek meg.
Vagy apukám is mondta párszor, hogy egy kis csendet akar, egész nap zajban volt.
Amúgy minden nap mikor hazaértem az oviból, suliból, tőlem megkérdezték mi volt ma. Mit ettem, mit csináltam stb.. ott ugye bármit elmondhattam ami jó volt vagy rossz stb…de utána ők is beszélgetni akartak és én nekem vissza kellett fogni magam.
Szerintem nektek us így kellene nevelni.
A megpofozás nem jó.
Már-már általános jelenség ez. Sok ilyenkorú kisgyerekes család van a baráti körömben. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan van közülük, ahol meg van nevelve a gyerek, hogy társaságban mit illik, illetve rájuk szól a szülő, mikor a gyerek kezdi magát túlprodukálni, hogy most a felnőttek beszélgetnek.
Szocializációs nevelés: hogy fog felnőttként viselkedni? Mikor fogja megtanulni, hogy társaságban hogy illik viselkedni? Majd egyszer csak ráragad? Ezt már oviban el kellett volna kezdeni a maga szintjén...
Szóval én nem hiszem, hogy bármilyen mentális vagy viselkedésbeli rendellenessége van. Ez kortünet: már úgy értve, hogy egyre sok családban így van. Nevelési hiányosság.
Én biztos, hogy nem mertem volna belepofázni vagy beleordítani abba, mikor a szüleim beszélgettek. És soha egy pofont nem kaptam tőlük. Egyszerűen ez volt a családi norma, ezt tanították meg.
Kedves 9#
3/2 sni-s gyermekem van. Mindkét gyermekemmel én ☝️ saját magam indultam meg velük a pedagógiai szakszolgálathoz, mert 2 ovi sem vette észre, hogy baj van..szóval ezt hagyjuk.
Elsőszülött lányom :beszédértési zavaros, iskolai kézségek kevert zavara, szenzorosság, az adhd-t idén kapta csak meg ☝️ 9 évesen.
Másodszülött lányom: beszédértési zavar, kevert specifikusság, Adhd-t végül nem kapta meg annak ellenére,hogy mutatja a klinikai tüneteket, helyette emociónális zavarra kapott kódot.
Elsőszülött lányommal 3,5 évesen indultam meg, ráadásul úgy, hogy eleve toxémia miatt sorvadtként született, Pic-et megjárt, fejlődés neurológiára jártunk vele..
6 évesen kapta csak meg a kódot iskolahalasztásnál, amit szintén én kértem, mert elvesztünk a rendszerben..
15#
Nagyon sok olyan megy óvónőnek vagy tanárnak aki a legkevésbé sem való annak.
Elsőszülött lányomnál a védőnő szerint én voltam a tapasztalatlan, első gyerekes, túlféltő, túl aggodó szülő. Aztán mikor jeleztem, hogy nem normális, hogy a gyerek mindentől fél, 1.5 évesen meg ha valami nem volt jó, már pedig semmi nem volt jó és a parkettába fejelt vagy a falba,ellilult fejjel hányásig, és nem tudtuk kizökkenteni..nagyon sok autisztikus tünete volt.
Erre jött az "ilyen a gyerek habitusa, akaratos, nem jól nevelem" minden csak az nem, hogy belássa valami nem oké. Ma már persze 💯 tudom, ahogy akkor is sejtettem a fejletlen idegrendszer...
A saját családom szintén. Túl sokat várok a gyerektől, nem vagyok normális a gyereknek semmi baja, nem tudom elfogadni, hogy jól van. Hülye vagyok..stb stb.
Óvóda.. még kicsi, ne aggódjak beérik, nincs vele baj, csendes félénk cuki kislány.. mikor elmondtam mi a probléma, úgy néztek rám mint a szarra.
Mikor végre megkapta 6 évesen az első kódot, akkor megint én voltam a hülye mert nem vittem előbb.. holott deee , csak a rendszerben elvesztünk, annak ellenére, hogy 1 évig durván szabályosan zaklattam a pedszolgálatot, hogy adjanak egy időpontot.. majd hívnak, majd hívnak.. egy rakás szar a rendszer
A második gyerekemet az elsővel történt orbitális hiba miatt alig 2 hét alatt behívták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!