Más szülőket is stresszel ilyen mese?
Ha valaki ismeri ezeket a történeteket, mint pl. a Barátnőm, Bori, vagy az Anna, Peti, Gergő, tudja, hogy ezekben a szülők mindig kedvesek, sosem borulnak ki, mindig van idejük mindent megmagyarázni, türelmesek és mindig olyan szintre ereszkednek, amik a gyereknek a világához való.
A való életben nemigen tapasztalom, hogy én, vagy a környezetem ilyen lenne, és ez zavar. Én nem tudok minden percben ilyen kedves, nyájas és érthető lenni, ahogy a többi szülő sem. Mindenki idegesebb, türelmetlenebb, felnőttesebb, mint ezekben a mesékben a szülők. Ez a gyerekeket nem szomorítja el? Megnézik a mesét, látják, hogy anyu-apu nem is olyan feszült, stresszes, mint az ő szülei, és hogy a valóság nem is ez. Ha a lányommal megnézünk egy ilyen meserészt, engem mindig elfog a bűntudat és a bánat, hogy én néha bizony felemelem a hangom, ha fáradt vagyok és már nincs kedvem könyörögni, magyarázkodni, bezzeg a Bori szülei milyen tündér aranyosak.
Bori szülei pont hogy nem mindig aranyosak, több kötet is van pl: a düh feldolgozására.
Van vagy 50 kötetünk, határozottan életszerű, nem frusztrál semmi benne.
én sosem gondolkodtam el ezen :D
Én a borit pl kifejezetten utálom. Engem irritál, ahogy beszélnek benne.
Anna Peti Gergőt csak könyvben olvastam. Én attól is falnak tudok rohanni
Engem a Bing stresszel, meg a Calliou.
A Bori pl nem.
Szeretem, teljesen jó, nincs vele probléma.
Van a Hármas ikrek című mese, no az már más kategória.
Az idegesít, es plusszba meg az is, hogy hol az apuka?
Mármint nincs azzal gond, hogyha valaki egyedül neveli a gyerekét, de nekem tudnom kéne hol van apuka ebből a meséből 🤣
Nem stresszel, mindkét gyerekem imádta Anna,Peti, Gergő meséit.
Egy mese általában idealizált, egy kisgyereknek nem a sötét valóságot kell megmutatni a meséken keresztül.
Nekünk pár Bori könyv mellett inkább Bercik vannak. A Berci sorozatból emlékszem arra a részre, hogy Berci nem megy el idegenekkel… anyuka lazán otthagyja a gyereket a játszón az elvileg barátaival, akinek a szülei szépen egyedül hagyták a gyereket amikor eleredt az eső. Hát egyik felnőtt viselkedése se követendő példa.
Engem amúgy a Bori és Berci sorozattól is kiráz a hideg, nagyon fura dolgaik vannak. Az APG-ből csak egy van meg, tényleg feltűnően tökéletesek a szülők, de hát ez egy mese… az sincs lerajzolva, amikor anyuka tampont cserél és az se, amikor elveszti a türelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!