Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bűntudat bölcsi kezdése előtt?

Bűntudat bölcsi kezdése előtt?

Figyelt kérdés

A kisfiam jövő héten kezdi a bölcsődét, és nagyon rosszul érzem magam, olyan bűntudatom van, hogy odaadom másnak, hogy ott vigyázzanak rá szinte egész nap. Jó bölcsődét választottunk, mindkét gondozónő szimpatikus az eddigiek alapján, tudom hogy jó helye lesz, mégis így érzek. Soha többet nem lesz már olyan időszak, hogy mindketten tartósan együtt leszünk otthon egész nap. Olyan gyorsan eltelt ez a 2 év, lehet mégis otthon kellett volna maradnom vele a harmadikra is. Anyagilag épp meg tudtuk volna oldani, de elég spórolósan, és ha bármi extra kiadás lett volna, azt már csak a megtakarításból tudtuk volna fedezni, a férjemmel azt beszéltük meg hogy ezt nem vállaljuk. A munkahelyemre várnak vissza jövő hónaptól, most már nincs visszaút.

Érzett valaki más is így bölcsi kezdés előtt? Megbántátok hogy visszamentetek dolgozni?

szept. 14. 21:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

Mindketten ültünk bent lenni,unta a programokat, unta a játszót,unta a mesekönyvekez. Cserébe folyton nyűgös volt,hisztizett. Szóval igen q saját mentális egészségem miatt is adtam be, plusz az én gyerekem is boldogabb a bölcsi óta. Neki én már nem voltam elég.

Nem minden gyerek anyás aki szeret otthon lenni. Így is eleget vagyunk együtt délután, hétvégén...

szept. 15. 11:25
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Untunk akart lenni,nem ültünk. Ja rendezvényre sem tudom vinni,utálja a tömeget. Pedig mindig vittem mindenhova.imadja a bölcsit, mert van napirend fix a dadus,kevés a gyerek.
szept. 15. 11:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Még csak egy éves lesz az enyém, de aterzem, és valószínűleg épp ezért nem lesz bolcsis ő sem, akkor sem, ha kenyéren és vízen kell majd élnem. Nekik még itthon a helyük, szerető, biztonságos közegben, nem kiégett nevelők között, ahol amúgy se jut érdemben idő egy-egy gyerekre, mert ahhoz sokan vannak, és hogy milyen szemetek is tudnak lenni, na azt már meg se említsük..bocsi, nem elmélyíteni akarom a rossz érzésedet, de szerintem jogos. Remélem, azért tullendulsz/tullendultok ezen hamar.
szept. 15. 12:02
 14/17 anonim ***** válasza:
24%
#11, ne folytasd ,saját magadat minősited, hogy a gyereked jobban szeret bölcsiben idegen gondozókkal mint veled. Valóban minden gyerek más, de ha normálisan kötődik egy gyerek az anyjához, akkor inkább veled szeretne lenni, hiába győzködsz az ellenkezőjéről.
szept. 15. 14:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk egyformák, én egyáltalán nem érzek bűntudatot, leírom miért nem, hátha segít máshogy nézni a dolgokat.

A bölcsi nem egy koncentrációs/munkatábor, hanem nagyon kedves nevelők fognak rá vigyázni, miközben egész nap a kortársai között játszhat biztonságban, rengeteg játék között.

Az én gyerekemnek például hiányzik ez a nyüzsgés, a gyerektársaság, az új ingerek stb. Rengeteget fog tanulni ott a többiektől, a társas létezés szabályainak alapjait megtanulja, tehát a fejlődését is elősegíti.

Nekem mondjuk muszáj visszamennem dolgozni is, mert a gyes édeskevés lenne, de csak részmunkaidőben fogok dolgozni egy ideig.

De nekem borzasztóan hiányzik a munka, nekem az itthon levés nem jó. De ezt is befolyásolhatja hogy akinek nagy kertesháza van, kevésbé éli meg bezártságnak a dolgot, mint aki pici panelban csücsül. Nekem az a hónap amíg ő már bölcsis lesz én meg szabadságon, akkor fogom összeszedni és megkeresni magam, mert az elmúlt években nem tudtam.

Szóval összességében én is meg a gyerekem is nagyon várja a bölcsit, mert mókás, fejlesztő és szükséges is.

Ettől még én maradok az anyja, szeretni fogom ugyanúgy, hétvégékre tudunk családi programokat szervezni, hétközben meg jobban megbecsüljük az együtt töltött időt.

És akkor egy nem mellékes gondolat a végére: ha hetente beteg lesz, akkor sok minden nem változik. 😵‍💫

szept. 15. 14:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát ez van ha ott van jól érzi magát, de amikor érte megyek le sem tudom vakarni olyan anyás( amit amúgy imádok),de ha wc-re megyek már sír hogy hol vagyok,bölcsi előtt is ilyen volt. Nem minden gyerek szeret otthon lenni,van aki jobban szereti a társaságot. Persze mi kifogtunk egy jó bölcsit.

11-es voltam.

szept. 15. 22:32
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
A bölcsi szükséges rossz. Ha nincs más lehetőség és család anyagi helyzete, vagy anyuka mentális egészsége miatt szükség van rá. A te helyzetedben én maradtam volna még otthon a gyerekkel, főleg ha a munkahelyed 1 év múlva is visszavárt volna. Lehet még most is meggondolnám.
szept. 17. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!