Ha rákiabálok bűntudatom van. Nektek is??
Sziasztok.
Kisfiam 3 éves, mostanában sajnos sokszor rá kiabalok.
Sokszor vissza felesel
Vagy rám csap.
Idős mamára is rá csap.
Olyankor én is rá csapok a kezére.
Lehet ez nem. Jó ötlet.
Ha csúnyán beszél, Vagy hisztizik volt olyan eset rá csaptam a szájára.
De nem úgy hogy fájjon, úgy sose csapok rá.
Hanem hogy tartson.
De ezek után meg olyan bűntudatom van
Szerintem csapkodásra csapkodás nem jó válasz, ezzel megerősítést kap, hogy szabad, hiszen te is így teszel.
Az enyém ilyenkor mehet a kandalló mellé szégyellni magát (nappali kieső része) Lát minket, de nem lehet részese a családi programnak, ezzel a viselkedéssel kizárja magát, amit már ért, és rossz neki, előbb-utóbb az ok-okozatot is érti.
Kézre csapást én inkább olyan esetekre "tartogatom", pl utcán felszed egy cigicsikket, vagy akkor kiabálok rá, ha az úttesten szambázba és jön a kocsi. De egyébként a kiabálásnak nincs értelme, sokadik után nem hat,megszokja.
Nem kell, hogy bűntudatod legyen!
Én 42 éves férfi vagyok, amikor én gyerek voltam, még nem volt ennyire pc a világú
Az nem mondom, hogy vertek a szüleim. Mert nem így van! De ha rosszak voltunk a húgommal, és néha elcsattant pár pofon is! Mára pedig van a húgomnak egy 7 éves lánya. És a kislány bizony szemmel láthatóan szemtelen vele. Nehéz őt már fegyelmezni. Őt már nem fegyelmezte úgy a húgom, mint anno miket a szüleim. Pedig lehet, hogy jobb lett volna.
Persze ezt a korszakot biztos kinövi majd, de a gyerekek ebben a korban próbálgatják ki a határokat. És kíváncsiak is meddig lehet elmenni. Hidd el jól tetted, hogy már most fegyelmezed. 6-7 éves korban már nem lenne elég a kiabálás.
Ezt látom mert a húgom is próbálja a lányát fegyelmezni, de most már nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!