Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha rákiabálok bűntudatom...

Ha rákiabálok bűntudatom van. Nektek is??

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kisfiam 3 éves, mostanában sajnos sokszor rá kiabalok.

Sokszor vissza felesel

Vagy rám csap.

Idős mamára is rá csap.

Olyankor én is rá csapok a kezére.

Lehet ez nem. Jó ötlet.

Ha csúnyán beszél, Vagy hisztizik volt olyan eset rá csaptam a szájára.

De nem úgy hogy fájjon, úgy sose csapok rá.

Hanem hogy tartson.

De ezek után meg olyan bűntudatom van

márc. 21. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem csapkodásra csapkodás nem jó válasz, ezzel megerősítést kap, hogy szabad, hiszen te is így teszel.

Az enyém ilyenkor mehet a kandalló mellé szégyellni magát (nappali kieső része) Lát minket, de nem lehet részese a családi programnak, ezzel a viselkedéssel kizárja magát, amit már ért, és rossz neki, előbb-utóbb az ok-okozatot is érti.

Kézre csapást én inkább olyan esetekre "tartogatom", pl utcán felszed egy cigicsikket, vagy akkor kiabálok rá, ha az úttesten szambázba és jön a kocsi. De egyébként a kiabálásnak nincs értelme, sokadik után nem hat,megszokja.

márc. 21. 13:47
 2/7 anonim válasza:
44%

Nem kell, hogy bűntudatod legyen!

Én 42 éves férfi vagyok, amikor én gyerek voltam, még nem volt ennyire pc a világú

Az nem mondom, hogy vertek a szüleim. Mert nem így van! De ha rosszak voltunk a húgommal, és néha elcsattant pár pofon is! Mára pedig van a húgomnak egy 7 éves lánya. És a kislány bizony szemmel láthatóan szemtelen vele. Nehéz őt már fegyelmezni. Őt már nem fegyelmezte úgy a húgom, mint anno miket a szüleim. Pedig lehet, hogy jobb lett volna.

Persze ezt a korszakot biztos kinövi majd, de a gyerekek ebben a korban próbálgatják ki a határokat. És kíváncsiak is meddig lehet elmenni. Hidd el jól tetted, hogy már most fegyelmezed. 6-7 éves korban már nem lenne elég a kiabálás.

Ezt látom mert a húgom is próbálja a lányát fegyelmezni, de most már nagyon nehéz.

márc. 21. 15:29
 3/7 anonim ***** válasza:
43%
Nem kéne e gyereket csapkodni. Kicsit sem. Jogosan van bűntudatod és változtatnod kéne a viselkedéseden.
márc. 21. 16:18
 4/7 anonim válasza:
26%
2-es vagyok. Nem értek egyet! Én így felnőtt fejjel látom azt az unokahúgomon hogy milyen az ha nem fegyelmezzük a gyereket. Mamár 7 éves és csak kineveti a szüleit ha rákiabálnak
márc. 21. 16:30
 5/7 anonim ***** válasza:
24%
Talán èrzi, hogy nevetséges, mikor egy felnőtt kiabàl, hisztizik. Nem kell lemenni àttalba, csapkodni, ordìtozni, akkor lesz a gyereknek mit tisztelni és követni.
márc. 21. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
5ös, igen, hajrá. Elnézném, ahogy pl a te 3 évesed kiszalad az autók közé, mre te az út kellős közepén leülsz vele és tudományos érveket felsorakoztatva megérteted vele hogy nem helyes amit csinál, mire a gyermek azonnal bocsánatot kér és soha többet nem csinálja:-D
márc. 22. 06:10
 7/7 anonim válasza:
29%
2-es vagyok hát igen 5 -ös könnyű azt mondani, hogí mit ne csinálj.. na de mit csinálj ha a gyerek szemtelen ? Itt ez volt a kérdés
márc. 22. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!