Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam autista, nagycsoportos...

Kisfiam autista, nagycsoportos az oviban. A legnagyobb nehézsége a társas kapcsolatok. Nem tud játszani másokkal, legfeljebb beszél a többiekhez bármiről. Hogy tudnék neki segíteni? Annyira sajnálom szegényt.

Figyelt kérdés
aug. 30. 17:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%

Én se szerettem a többiekkel játszani, valahogy furák és erőszakosak voltak a játékaik. Szívesebben játszottam egyedül éppen ezért, így nem volt vita a többiekkel. Mai napig nem szeretem a csapatsportokat, bárkivel elvagyok, ha úgy van, könnyen ismerkedem, nem jelent gondot kapcsolatot kialakítani bárkivel, nem vagyok elveszve az életben, nem vagyok rászorulva senkire, boldogulok bármikor egyedül.

Nem biztos, hogy rossz dolog, hogy azért nem jászik a többiekkel, mert nem akar. Nem mindíg jó ez a címkézés és belemagyarázás. Ha beszélget a többiekkel, kijönnek, miért baj az, ha játszani nem akar velük?? Nem közösítették ki meg semmi. Miért kell ezért sajnálni?? Nem lehet, hogy ő így boldog??

aug. 30. 17:59
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

Az autista lányom iskolás már. Nem játszik senkivel és ő ÍGY BOLDOG.

Hagyd békén a fiad!

aug. 30. 18:03
 3/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom, kap-e megfelelö fejlesztést, az nagyon fontos éppen a társas kapcsolatok elsajátításában.

Az unokahugomnál az segített abban, hogy képes legyen beilleszkedni a közösségekbe, képes legyen beszélgetni saját élményekröl, tudjon barátkozni másokkal (megha ez utóbbi csak kevés gyereket jelent az ö esetében), és ez segített neki abban, hogy képes legyen elvégezni egy gimnáziumot és egyetemen tanuljon tovább különösebb nehézségek nélkül.

aug. 30. 18:29
 4/23 anonim ***** válasza:
91%
Nincs ott fejlesztőpedagógus, hogy konkrét tanácsot adjon?
aug. 30. 18:36
 5/23 anonim ***** válasza:
48%
2-es: ez így szépen hangzik, csak a gyereknek idövel fel kell nönie, tanulni, dolgozni, ha nem képes az emberekkel kapcsolatot tartani, akkor sehol nem fogják alkalmazni
aug. 30. 18:44
 6/23 anonim ***** válasza:
63%
Igen, ahogy az ötös mondja és ez csak az ovi.. Az iskola sokkal keményebb hely, és kiközösítik azt, aki kilóg. A hagyd békén a gyereked kommentelő is nagyon jó fej, gondolom ő nyomná a fos anya vagy, amiért nem törődsz a gyerekeddel azoknak, akik meg nem foglalkoznak a gyerekeik problémáival.
aug. 30. 18:51
 7/23 anonim ***** válasza:
66%
Nem tud, vagy nem akar? Ha nem akar, akkor egyelőre hagyd. Egy ponton lehet, hogy majd már akar, akkor kell nagyon figyelni, segíteni, mert egyrészt addigra kialakulnak a barátságok a csoportban, osztályban, nincsenek "szabad vegyértékek", másrészt a gyakorlat is hiányozni fog.
aug. 30. 18:53
 8/23 anonim ***** válasza:
74%

5, nem a maszkolás a megoldás. Az csak depresszióhoz és öngyilkossághoz vezet.

Minél előbb ráerőszakoljátok a neki nem tetsző helyzeteket, annál korábban fog kiégni és tönkremenni

Azzal, hogy nem játszik a többiekkel, senkinek sem árt. Csak az anyjának rossz nézni.

Tudom, mert nekem is rossz nézni, hogy sulis "játszórandin" végig egyedül csúszdázott, hintázott, míg a többiek bandáztak, mi szülők meg a kötelezőket beszéltük.

Mégis amikor hazaértünk azt mondta őszintén az apjának, hogy remekül érezte magát, jót hintázott csúszdázott. És a többiek? Hát, ők is játszottak. Kész.

Lehet ám máshogy is kapcsolódni a többiekkel.

Nem csak a közös játékon keresztül.

Ő pl: a könyveken keresztül szokott.

Nem csak az fog boldogulni az életben, akinek a társaság a mindene.

Autizmus nélkül is vannak "maguknak való" emberek, akik nincsenek sikerzelenségre ítélve.

aug. 30. 18:58
 9/23 A kérdező kommentje:
Igen, ő is úgy éli meg, hogy jót játszottunk.
aug. 30. 19:08
 10/23 anonim ***** válasza:
72%
Senki nem mondta h a kérdező rá akarja erőltetni a gyerekre a dolgot, csak aggódik.
aug. 30. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!