Aki 6 évesen nagycsoportosan olvas az nagy esellyel lesz jo tanulo a suliban?
Figyelt kérdés
Adott egy 6 eves kislany. Nagycsoportos, kimagasloan teljesit a csoportban a tobbi gyerekhez kepest, 15 versszakos verset felora alatt bemagol, illetve olyan szinten olvas, hogy egy olyan szót mint pl “gyakorlás” ket mp alatt elolvas és nem szotagolva ez a gyermek kesobb is valoszinusithetoen jo tanulo lesz? Ilyen korban mrgallapithato e , hogy egy gyerek jo kepessegű?ápr. 9. 23:30
1/13 anonim válasza:
Jó képességű szerintem, ez attól fog függeni mennyire lesz később szorgalmas meg céltudatos, segítséggel is megjobban tud véleményem szerint fejlődni a gyermek
2/13 anonim válasza:
Nálam is hasonlóan volt, aztán meg már általános végén majdnem feladtam, olyan nehéz lett. Nem biztos, hogy későbbre is megmarad ez a jó képessége.
4/13 anonim válasza:
A képességei biztos jók lesznek, a jó tanulóság már bonyolultabb lehet. De valószínűtlen, hogy a gyengébb felébe tartozna egy átlagos közösségnek.
5/13 anonim válasza:
Nem feltétlen, én 3 évesen olvastam, de semmi másban nem voltam jobb vagy ügyesebb mint a többiek, sőt, matematikából az egyik leggyengébb voltam.
6/13 anonim válasza:
Semmit nem jelent. Sőt...ha már most elkönyveled tehetséges gyereknek, aki plusz munka nélkül is okos, csak neki teszel rosszat, mert nem tanul meg tanulni. Ellesz addig, míg a tehetségéből telik, de később romolhat az átlaga, mikor már nem elég önmagában a, jó képesség, kell a munka is.
7/13 anonim válasza:
Nem, sőt. Ha nem kap megfelelő tanítót, aki képes differenciálni és felkelteni, fenntartani az érdeklődését a tanulás iránt, akkor jó eséllyel unni fogja az iskolát és mire odáig jutnak, hogy tényleg új lesz neki az ismeret, már nem fogja érdekelni és nem fog jól tanulni.
8/13 anonim válasza:
Szerintem igen!A fiam is tudott olvasni suli előtt.Magától tanult meg,mert szerette,érdekelte!Nagyon okos,jó fejű.Angol nyelv vizsgája van,kitünő tanuló volt mindig.Már 24 éves. :))
9/13 anonim válasza:
Én gyereknek ilyen voltam, az egész elsős anyagot tudtam mire suliba mentem, de untam az órákat, késöbb meg nem tanultam semmit, ez főleg 6.-7.be látszott meg.
10/13 anonim válasza:
Jó képességű, az valószínű. A jó tanulóság viszont egy csomó minden máson is múlik. Onnantól, hogy nem megy magától, hanem kell dolgoznia is hozzá, például be kell tudni osztani az idejét. Meg sajnos hajlamosak ezek a gyerekek a imposztor szindrómára.
Ha te vagy a szülő, akkor szerintem érdemes utánaolvasni a tehetséges gyerekek buktatóinak. Nekem jól jött volna, ha a szüleim képben vannak és észreveszik a problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!