Más helyeken ezt hogyan tudják megoldani?
Mostanság többször felmerült itt,hogy más országokban, hogyan kezelik "a beteg" gyerekeket az intézményrendszerek. Főleg itt most bölcsikre és ovikra gondolok. Nyugat és Észak európai példák voltak, ahol tulajdonképpen csak nyomós okkal lehet otthon tartani a gyereket, például magas láz hányás hasmenés.
Az,hogy ősztől-tavaszig picit köhögnek és folyik az orruk, az természetes, az eü es oktatási rendszerben fel sem merül,hogy ebből nagy ügyet csináljanak. Arról még sosem hallottam, hogy az itt élő magyarok arról számoltak volna be,hogy emiatt szövődmények sorozata van, esetleg még kórházba is kerülnek a "felelőtlen rendszer" miatt. Nálunk az eü és oktatási intézmények 180°kal más vallanak,ezzel nyilván a szülőket is pánikban tartva,az óvodákban meg feszültséget generálva. Szerintetek mást tanulnak az orvosok az egyetemen, mint nálunk vagy miért lehet ez? Máshol ez már több évtizede bevált rendszer, nem tudom nálunk miért ne lenne megoldható,pedig szerintem a magyar gyerekek is ugyanolyan hús-vér gyerekek mint máshol,lehet egész egyszerűen ez itteni rendszer teszi őket ennyire betegessé. A posztot nem vitaindítónak szánom,ha lehet ilyeneket ne írjatok, "hogy már megint" külföld majmolása,mert tényleg nem erre van ez kihegyezve,hanem ez eredeti kérdésre.
Igen, ezt én is így gondolom, hogy láthatóan rossz állapotban lévő gyereket diretbe bevinni felelőtlenség a szülőktől.
De ugye ott van az érem másik oldala az intézmény részéről,hogy kettőt köhög meg folyik az orra, és gyorsan vidd haza,pedig könnyen lehet csak ennyiről van szó. És érthető ilyenkor hogy viszi a szülő,mert sok helyen nincs nagyszülő, vagy pl ahol egyedül neveli a gyerekét minimálbérből, nem teheti meg hogy otthon marad a gyerekkel mindenért. Meg arról nem is beszélve,hogy sokszor az orvos sincs a helyzet magaslatán,csak írja az antibiotikumot,ami ilyen felesleges,hosszú távon meg még káros is
"De ugye ott van az érem másik oldala az intézmény részéről,hogy kettőt köhög meg folyik az orra, és gyorsan vidd haza,pedig könnyen lehet csak ennyiről van szó"
Valóban, lehet hogy csak ennyiről van szó, de az óvónő, gondozono nem orvos, így neki fogalma sincs róla. Az én gyerekemnek anno random úgy nézett ki a szeme, mintha kötőhártyagyulladása lenne. Tudtam, hogy pár órán belül elmúlik. A gyerekorvos is tudta. A gondozono, óvónő meg a többi szülő nem tudhatta. Tehát amikor reggel megjelentem a piros szemű gyerekkel es haza küldték, vagy felhivott valamikor napkozben, hogy a gyereknek kötőhártya gyulladása van, akkor fogtam magam, elmentem érte, aztán elvittem az orvoshoz. Ennyi.
A fiam egy pici magán bölcsibe jár, ahol egy kis takony meg köhögés nem probléma.
Én őszintén örülök neki, mert, ha amúgy a hangulata rendben a gyereknek, tehát nem lázas, nem fáj semmi, tényleg csak kicsit folyik az orra, akkor egyrészt neki is büntetés, ha nem mehet a barátaival játszani, nekem meg rohadt gáz folyamatosan táppénzre menni.
Így is havonta legalább egy hetet itthon volt egész tavalyi tanévben, tehát, ha tényleg beteg nyilván eszemben sincs vinni.
Itt az a gázabb mikor reggel a lázas, fájós gyereket begyógyszerezik és úgy lökik be bölcsibe/oviba.
Szerintem itt is meg kell találni a realitást és az arany középutat.
Mert szar a munkaugyi rendszer itt azért.
Ha lenne 4óra vagy heti 3napos munkalehetőség 8oraban es ugyanannyi fizetes majdnem kijon potlekokkal akkor MEGLENNE A motiváció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!