Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Válogatós kisgyereknek hogy...

Válogatós kisgyereknek hogy lehet jól megoldani az étkezését?

Figyelt kérdés
Nagyon jól indult a hozzátáplálás, kisfiam szinte mindent evett. Sikerült is szépen bevezetni a napi 5 étkezést aztán kisiklott a vonat, két éves lett a gyerek és rettentő válogatós. Nem mondom, hogy semmit sem eszik meg, de nagyon nehéz el találni éppen mit hajlandó meg enni. Ha egy héttel ezelőtt két pofára tömte a gulyás levest/rizibizit/fasirtot/rántott húst ebédre, legközelebb tuti bele se nyomja az orrát. Már megvettem Ambrus Éva válogatós gyerekek könyvét is, főztem a receptjei alapján, de abból sem hajlandó akármit meg enni. Nekem már őszintén szólva teljesen el ment a kedvem bármit is főzni mert nem eszi meg. Van hogy 2-3 féle ételt készítek el, hogy legalább valamelyiket el fogyasztja. Persze az ilyen csipsz, csoki és társai jöhetnek ezerrel, de nyilván korlátozva kap ilyesmit, a család többi tagja sem nasis tipus. Igazából már rettentően bűn tudatom van, hogy a gyerek nem lakik jól bármit próbálok, hiába teszem elé a "kedvenceit" van hogy csak megtúrkálja és fel áll az asztaltól nem kér többet belőle. Reggel általában korán ébred így míg én a kávémat ő a tejcsijét fogyasztja el, aztán később reggelizünk 9 körül, 12-13 közt ebéd, alvás, ébredés után tea, gyümi, keksz, vacsora 7 körül ha egyáltalán kér belőle, ha nem akkor lefekvéskor tejcsi.

2021. dec. 13. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

Tudom leleszek pontozva..

De elég 1 fajta kajat főzni. Ha akkor nem eszi meg éhen marad, ha később ehes megint azt tedd ele amit nem evett meg. Ne legyen közte nasizgatas.

2021. dec. 13. 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
1# Én veled érték egyet.Én is allandoan több fajtát csináltam de elegem lett. Sokszor nem evett, éheztette magát aztán rájött,hogy ez van,ezt kell szeretni
2021. dec. 13. 13:01
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
Lehet, hogy én leszek a rossz példa, mert engem teljesen palira vesz. 4 és fél éves a lányom, soha nem ette meg az ebédet, erőltettem sokat, de lehet nem eleget. Pufit eszik, zabszeletet, túró rudit, este tojást, a gyümölcs az főleg gyümölcspüré, mert mást nem eszik meg.
2021. dec. 13. 13:05
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Sokszor ott rontják el a szülők hogy "jaj Dávidka nem eszi meg a Bolognait főzök neki mást, jaj azt sem akkor egy harmadik kaját" ha neha elofordul azt mondom oke, de állandóan? Na nem... Nem eszik? Ehen marad, majd eszik később, es nem kell csokival tömni.. Nem fog ehen halni:) #1 voltam
2021. dec. 13. 13:06
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Én elengedtem. Egyféle menü van, amit a család eszik, azt kapja ô is. És mindenbôl teszek elé valamennyit, akkor is, ha tudom, hogy nem szereti. Aztán eszik amennyit eszik. Éhen halni nem fog. Volt egyébként, hogy meglepett, és olyasmibôl is evett, amirôl azt gondoltam, nem szereti.

5 éves amúgy. A 2 éves húga jó evô, van, hogy a 2 éves nagyobb adagot tol be egy étkezésnél, mint az 5 éves.

2021. dec. 13. 13:45
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

4, vannak gyerekek, akikkel hiába keménykedsz, mert tényleg nem esznek. Se nasit, se csokit, se semmit. Ha nem kínálod az ételt, egész nap nem is jelzi, hogy éhes lenne.

Nem poén, amikor felhívnak, hogy a gyerek alultáplált és gyámügy lesz belőle.

Két gyerekem van, ugyanúgy csináltam mindent, mégis az egyik bizony teli asztal mellett is képes lenne éhen halni, kedvencei sincsenek, bármi van terítéken max. csipeget. Nem kergettük az asztal körül, nem rimánkodtunk, nem próbáltuk tömni sem, se százfélét főzni, mindig előtte volt a jó példa, mégse eszik. Míg a másik nagyon jó evő.

2021. dec. 13. 13:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Általában azt csinálom én is, hogy ez van kisfiam, ha nem kell ami van éhen maradsz... És mikor zok szó nélkül fel áll és tényleg nem eszik, majd el telik 1 2 3 óra és jön a konyhára és látom rajta, hogy éhes hiába teszem újra elé inkább éhen pusztul mintsem meg egye. Igen ám, de olyankor azt se tudja mi baja, nyafog, nyávog mindenért oda veri magát és tudom hogy azért teszi mert éhes, hát mit tesz egy anya ilyenkor főz valami mást: tejbe gríz, vajas lekváros kenyér, meleg szendvics, virsli, kolbász természetesen csak ketchuppel max egy savanyú ubi vagy pár szelet rendes ubi,de van hogy már ez sem kell akkor gyorsan egy tejcsi vagy egy joghurt. És mikor oda kerül a sor, hogy nekem is ennem kell, komolyan mondom bűntudatot érzek minden falat után, mert tudom hogy a gyerekem éhes 🤦‍♀️🤷‍♀️
2021. dec. 13. 14:11
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Mi lenne, ha nem adnál neki tejet? Vagy legalábbis nem annyit. Lehet, hogy eltelik a gyomra, és tényleg nem tud enni.
2021. dec. 13. 16:25
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
Én azt csináltam, hogy nem főztem neki külön. Azt szedtem neki, amit mi is eszünk, de tettem mellé egy szelet kenyeret (csak vajjal legfeljebb, mert a felvágottakat sem ette). Így nem féltem, hogy éhen hal, megvolt az esélye megkóstolni a miénket és slussz. Volt, hogy evett a miénkből. Most óvodás és a közösség nagyon jót tett neki. Most sem nagy étvágyú, de sokkal bátrabban kóstol.
2021. dec. 13. 16:41
 10/14 A kérdező kommentje:
Reggel kap 180mlt meg este lefekvéskor ugyan annyit ha nem vacsizott. Már caak azért adom, mert különben semmi se lenne a pocakjában
2021. dec. 13. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!