Mit főztök válogatós kisgyereknek?
1-es jól írja. Még egy gyerek se fogyott le és halt éhen, mert épp olyanja van. Főzzön 4 és 6 évesnek külön a fene. Én biztos nem. Ha gonosz vagyok, akkor gonosz vagyok. Mindig van olyan főtt étel, amiből esznek valamennyit ebédkor, semmi gond nincs azzal, ha a teljes menüsorból mondjuk csak a levesből eszik az egyik, a másik meg a főételből. Ha éhes, majd szól.
Kajánál nálunk nincs olyan, hogy én ebéd helyett palacsintát akarok enni és nekiállok.
Neked kell tudni, a te gyerekeid mit szeretnek.
Ezt most nem bunkóságból mondom, 2 rosszevő, ebből 1 extrém válogatós gyerekem van, a nagyobbik. 9 éves lesz. Na, ő pl húst nem evett kb 7 éve. Mert csak.
Halrúd, virsli, krumplipüré, sültkrumpli, trappista és mozarella sajt, uborka, paradicsom, olívabogyó, majonéz, sajtos-tejfölös tészta, 4 sajtos vagy margarita pizza, hotdog, melegszendvics (hagyma és felvágott nélkül) => Ezeket mindenképp megeszi.
Bableves, babfőzelék, krumplifőzelék, borsófőzelék, kelkáposztafőzelék, zöldségleves, spenót, tejberizs, tejbegríz => Ez meg a lutri kategória. Alapjáraton szereti, de ha épp olyanja van, találgat, hogy neki most pont nem ízlik.
2-es vagyok. Nyilván én sem azt írtam, hogy márpedig azt eszitek, ami van, mert ennyi idősen már rég ki lehetett tapasztalni, hogy mit szeretnek és mit nem. Nem fogok csak azért pacalt főzni, hogy kicsesszek velük. :) Remélem, érthető.
Annyi a lényeg, hogy ha az a kaja, ami az napra ki van találva, akkor nem állok neki palacsintát sütni. Ha kívánja, akkor másnap az lesz az ebéd egy tartalmasabb levessel.
Nalunk az a helyzet van, hogy 12 eve kuldoldon elek. Viszont azota is szeretem az egeszsegtelen magyar eteleket sajnos.
Ugye az statisztika, hogy Mo.- on az atlageketkor 64-67 ev ( ferfi - no). Ahol elek, ez 20 evvel tobb, mert itt az emberek parolt zoldsegeket es tenegri natur halat esznek 90 % ban. Az ovodai menu is min. 3 fele parolt zoldseg minden nap. Ugyhogy en ehhez szoktattam a fiam a hozzataplalas ota. Meg akarom adni neki azt a plusz husz evet, es nem a magyar etelhez szoktatni ami sorra oli a magyarokat. Ugyhogy igen, en kulon fozok neki.
6-os, és te miket szoktál készíteni? Tudnál adni néhány tippet?Reggeli, edéd, vacsi minden jöhet.
Köszönöm.
Azt kapja, amit mi.
Nem fogok háromfelé főzni, csak mert ő finnyás.
Ha nem eszi meg, akkor éhes marad, max kap gyümölcsöt vagy szendvicset, de olyan nincs, hogy ő rántott húst akar, mert csak azt eszi, mikor van főzelék, pörkölt és tészta is pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!