17 hónapos a lányom. Eddig válogatás nélkül mindent megevett?
A védőnő már fél éve kérdezgeti nem válogatós e? Mondtam neki igazából rá kell nézni, látszik rajta hogy nem.Most kb 3 hete sokszor nem eszi meg a zöldségeket csak a húst.Van pár favorit pld brokkoli, szereti a halat is lazacot szoktam neki heti egyszer készíteni.A rizst megeszi, de pld a kedvenc gyümölcsei közül is van amit nem hajlandó a szájába venni.Már a hócipőm tele van, hogy amit mi eszünk ebédet nem jó,rendszeresen ki kell találni valami B tervet, hogy azért legyen kaja amit hajlandó megenni.Mit lehet ezzel csinálni? Húst-hússal nem lehet adni neki mert a fehérjét túl lehet tolni ennyi idős gyereknél még és az sem jó.Mit csináltatok hogy több zöldséget egyen a gyereketek?
Ami még eszembe jutott hogy próbálom olyan változatosan készíteni neki az ételeket ahogy csak tudom, meg lehetőleg ,,tarkára" hogy hátha kedvet kap de eredmény kb semmi.
Nálunk mindkét gyerekem válogatós lett másfél éves kora körül kb. egyik napról a másikra, pedig addig mindent megettek, büszke is voltam a főztömre... Utána már mindegy volt, mert meg se volt hajlandó kóstolni, ha meg erőltettem, annyira felhergelte magát, hogy rossz lesz, hogy kiköpte. Az elsőnél még ment a "ha nem kap mást elég éhes lesz", nem volt nasi, meg játszótéren evés, szigorú volt a napirend, együtt ettünk, és közben ment a trükközés állaggal, színekkel, cuki terítékekkel... Két évesen még bölcsi is lett, de nem hatotta meg a csordaszellem se. Igazából csak ovi végére nőtte ki nagyon fokozatosan, iskolában most már jó evő (bár az étvágyával amúgy sem volt gond, sőt). A másodiknál, már nem rágtam magam ezen, elkészítettem azt a pár dolgot, amit hajlandó volt megenni (és amik persze totál különböztek attól, amit a testvére evett anno) - és ugyanez volt a forgatókönyv, ő most középsős, és pár hónapja kezdi újra megkóstolni azt is, ami "fúj".
Zöldségeket az enyémek leginkább "krémleves" (azaz leturmixolt párolt zöldség) formában voltak hajlandók fogyasztani, bár nálunk pont a hús volt a mumus.
1
Az a baj, hogy darabolva látja és ami nem szimpi kitolja a tányérból az etetőszékre.Vagy eszik belőle egy kockát aztán nem ízlik újra csak kitolja a tányérból.A rakottat is jó ideig megette, abba pillanatnyilag bele se kóstol.Remélem hamar elmúlik nála, mert így nem sok vitamin jut be.
Én is azt gondoltam, hogy húú de jól csináltam a bevezetést,mert nem lett válogatós meg tuti nagyon finom lehet a főztöm, hogy így megeszik mindent.Mióta teljesen maga eszik,azóta van ez.Amíg hagyta, hogy én is besegítsek a kanalazásnál addig ment minden mint a karikacsapás, most viszont már nem hagyja, mindent maga eszik kanállal és ez lett belőle:)
Mondjuk igazad van, krémlevessel még próbálkozhatok úgyis rág eleget úgyhogy nem lesz attól sem semmi baja, ha levest krémlevesbe eszi.Úgy legalább lapátolhat eleget:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!