Segiste, k. Adjatok ötletet mit főzzek neki amit meg is eszik? 3 éves
Alig eszik meg valamit! Már kivagyok tőle! Válogatós. A hus abszolut nem megy, de még főzeléket sem hajlandó enni. Szinte csak kenyeret eszik. Mit cináljak? Éheztessem ki? Sok csokit illetve cukros dolgokat eszik/iszik. Cukros meleg tej, limonádé, tea... chipsek, puki... Ezt most már teljesen megszüntettem, csak vizet ihat, és nincs se csoki se chips. De még mindig alig eszik vmit. A huslevest nem hajlandó megenni! hus nélkül... Sokszor van az hoyg leülünk enni, és feláll hogy ő nem eszik és inkább elmegy játszani. Ha visszahozom meg elkezd kiabálni, meg hiszitzni... Hogy ő menni akar ... És hogy ne legyen vita és feszültség elengedem. Egyébként nincs elkényeztetve és nem hagyok rá mindent, de nem látom azt sem jónak ha ráerőszakolom az ételt, mert szerintem az is étkezészavarhoz vezethet! Szeretném bevezetni azt is hogy akkor van kaja mikor leülünk az asztalhoz, (eddig eléggé szótszortan ettünk) igy miután ha felállt az asztaltol és mi befejeztük az után ha mondja hogy éhes nem adok már neki...
Szóval adjatok tanácsot, hogy szerettethetném meg vele az ételeket? (Jól főzök, nem az a baj...)
Bocsánat, hogy megkérdezem, de miért ettetek eddig szétszórtan, és miért evett eddig 3 éves létére chipset, cukros löttyöket, pukit stb? :(
Szerintem ha ennyire kívánja az édeset, akkor mézes limonádé, és tea, illetve süss egészséges sütit, (szintén mézzel).
Chips helyett hámozóval szelt sültkrumpli? Meg lehet mikróban is sütni olaj nélkül. (bár nem kedvelem a mikrót na mindegy).
Esetleg spagetti? Azt sok gyerek imádja és hús is van benne :) Ha szeret rágcsálni, akkor mehetne mondjuk "almachips" is. A lényeg, hogy egészségtelen rágcsákat váltsa fel az egészséges, de az is ritkábban. Nem lenne jó ha rászokna.
Vicces formára szelt ételek - sajt, hús, zöldség sutikiszuroval formázza. Mini husgomboc bármivel. Martogatos ételek.
Ne engedd el az asztaltól, igy sosem tanulja meg, hogy mi az a normalis étkezés. Foetkezesek között nincs nasi.
Nem akarlak kritizálni, de tényleg elrontottad a sok cukros és műkajával, chipssel az étrendjét.
Nyilvan, ha éhes lesz, enni fog, de csak akkor ha nem lesz otthon chips, csoki, cukros lötty.
Szerintem 3 évesen direkt nem fog éhen halni, ha éhes lesz enni fog.
Csináljatok egyútt kaját, vond be a főzésbe.
Egészséges sütik is vannak
Azért ettünk eddig szétszortan, mert én is illettve az apja is ugy nőtt fel... Nem volt ilyen üljünk össze és együnk együtt légkör sajnos egyikünknél sem:( Igy nőttünk fel. De megelégeltem, és szeretnék rajta változtatni! Bár nagyon nehéz, mert a páromnak olyan munkahelye van ami nem fix, és nagyon változó mikor ér haza. Van mikor 5 kor van mikor este 8 kor. Napközbe oviba van, 4 és 5 között jövünk haza, próbálom azt bevezetni hogy fél 7 kor vacsi, utána pancsi majd alvás. De ez is tolódik mert ha mondjuk 7 kor jön haza apa akkor már megvárjuk... De ha mondjuk 8 kor akkor mi eszünk, és ha apa hazajön akkor ő eszik, és ha mondjuk nem volt neki elég vagy fontosabb volt neki a játék mint a vacsora akkor apjával is eszik. Ugyogy nem igazán tudom hogy kéne rendszeressé tenni.
Hát képzeld el olyan gyerekem van aki a spagettit sem szereti :D :( Sokszor amugy olyan érzésem van mintha lusta lenne enni. Nem tudom mit csináljak vele...
Szeret művészkedni? Csak mert ha igen, akkor lehetne mondjuk hogy megkeni a vajaskenyeret --> festővászon, és egy műanyag késsel sonkából, sajtból, és zöldségből képet rakosgat rá.
Végül hátha megeszi, ha megszereti magát az ételt.
Pl. sajt napocska, és sonka kismalac, a saláta füvön.
Vagy ha nem akarja csinálni, te csináld meg ilyenre. Mutatok példát, persze nem ilyen szépen, de meg lehet oldani.
Lehet amúgy az a megoldás a legjobb, hogy te csinálod ilyenre, mert lehet csak játszana az étellel.
A kenyér az megy... De nem jó hogy egész nap kenyeret eszik. Sezereti a mézes kenyeret, a májkrémeset, a párizsisat, a virslit...
A meleg ételekkel van baj! Az az amit nem eszik meg.
2 éves ikreim is elég fúrcsán esznek! :)
Pl. a tojást nem eszik meg, de a bundáskenyeret szeretik!
A húslevest darabjaira bontva eszik: levét pohárból isszák meg, a zöldségeket, húst, tésztát tányérból kiszedegetik.
Egyébként a halat nagyon szeretik. Sültkrumlit kecsapba mártogatva. Szeretnek mártogatni az jó "móka".
Szóval, nekem is ki kellett tapasztalnom mit hogyan lehet beléjükcsempészni! :)
Rakott dolgok (kel, karfiol), borsóleves, pörkölt, lecsós hús, csirkepörkölt.
De ha már elrontottátok, hogy csokit, chipset adtatok, ha kell, ha nem, ne csodálkozz, ha a normális kaját nem eszi meg. Legyél következetes, és ne adjál neki semmi édességet és cukros üdítőket, amíg nem eszik rendes ételt.
esetleg sima tészta zöldségekkel??kisfiam ezt nagyon szereti.Ő mondjuk pont nem válogatós, de van hogy csak tésztát kér...ilyenkor kifőzök tésztát,teszek rá kukoricát,kockára vágott paprikát,ubit,ezt szívesen megeszi és ez nem a meleg kaja kategória.
Amúgy meg ha eddig teljesen máshogy étkeztetek akkor adj neki időt,hogy átálljon.Gondolj bele egészen eddig teljesen más volt a felállás, most nem tud egyik pillanatról a másikra megváltozni!
Esetleg mondd neki,hogy annyi falatot egyen,ahány éves, vagy mondjuk egyen 5 falatot,utána mehet.
Apró lépesekkel fogsz tudni eljutni oda,hogy együtt egyetek,ha eddig nem így volt.Kitartást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!