Ha nem eszik meg valamilyen ételt a babád/pici gyereked, belecsempészed leturmixolva az étel közé, vagy ráhagyod?
Nekem védőnő/gyerekorvos és sok, nálam tapasztaltabb anyuka mondta, hogy ők leturmixolják az éppen elutasított ételt és belekeveri abba, amit amúgy megeszik a picuri. Ti hogy vagytok ezzel?
Ha csempészed, akkor leírnád azt is, hogy mit mibe vagy hogyan csempészed?
Hallottam olyat, hogy zöldséget reszelt a fasírtba, a májkrémbe/sajtkrémbe, a bolognai tészta közé, a krémtúróba, pudingba(:D)
Ti miket adtok?
A férjes vagyok. Én pl a bolognai spagettit csinálom úgy, hogy oliva olajon hagyma, reszelt zeller, reszelt répa, fokhagyma megdinsztelni, aztán átöntöm a turmixba és pépesítem, közben megpirítom a darálhúst, majd ezt ráöntöm meg a paraszószt, fűszerezem, és készre főzöm. Simán tök jó íze van, eszik mindenki zöldséget, és nincsen darabka.
Fasírtba szoktak még répát reszelni meg hasonlók.
A csirkepaprikásban is leturmixolom a paradicsom, paprika, hagyma, foghagyma alapot, és azt öntöm rá a husira.
Sós palacsintába, meg omlettbe is lehet kutyulni egy csomó dolgot, csak hívd szivárvány tojásnak vagy adj neki valami nem túl zöldséges nevet.
De pl főzelékbe, krémtúró, májkrém, meg ahogy mondták palacsinta, rántotta, ezekbe simán bele lehet tenni.
Köszi amúgy!
Jó lenne tudni mit nem eszik meg. Gondolom zöldség.
Akkor is bele lehet csempészni ha szilárdat eszik.
Meg miért nem eszi? Csakazért? Az íze? A textúrája? Mennyi idős a gyerek?
Párszor próbáltam, de azonnal kiköpte.
De amúgy én is egyből megérzek mindent, anyukám is ezt csinálta, neki sem jött be
Szélsőséges esetben ezzel azt lehet elérni, hogy majd azt sem fogja megenni, amit addig szeretett, mert nem bízik benned.
Semmiképpen nem erőltettem bele a gyerekekbe azt, ami éppen nem ízlett nekik. Időről időre újra megpróbálkoztunk vele, és volt olyan étel, amit 2 évesen kiköpött, 4 éves kora óta meg kedvence (ez a legkisebb gyerek volt, már ő is 17 éves).
A majdnem 30 éves fiamnak van olyan étel, amit már első kóstoláskor kiköpött és azóta sem eszi meg.
Soha nem célravezető az erőltetés, semmilyen formában. A belecsmpészés is az. Átvered a saját gyerekedet. Számomra ez elfogadhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!