Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyedülálló anyák! Hogy lehet...

Egyedülálló anyák! Hogy lehet megoldani ha állandóan beteg a gyerek?

Figyelt kérdés

3 éves,

1 hónapból 2-3 hetet beteg, nem tud menni oviba.

Nekem viszont dolgoznom kell, és nem lehetek ennyit táppenzen.

A garantált bérminimumot kapom, nem igazán futja bebysitterre

Ki hogy oldaná meg?

Mama csak alkalmanként vam sajnos, szomszéd sem opció.

Őszintén szólva a barátnőm nem szivesen vigyaz ra betegen, mert ő is elkapja.

De dolgozni meg muszáj

Úgy érzem egy patt helyzet

És nem fair hogy nem sok segítség van az egyedülálló szülőknek

2023. jan. 10. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Nem fair, de a segítség mértéke nem függ össze avval, hogy hányan nevelik a gyereket. Sok ember nem tud elszabadulni sehogy a munkából. Pl. a párom sem. Ha betegségről van szó, minden betegszabi rám marad, ezen változtatni nem lehet.

Nagymamával nem lehetne megbeszélni, hogy ne csak alkalmanként legyen, legalább ebben az évben? Jövőre (ha jól sejtem, középsős lesz) sokkal jobb lesz nagy eséllyel.

2023. jan. 10. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs ismerős, aki tudna rá vigyázni, akkor keresned kell másik munkát. Vagy olyat, amit lehet home office-ban végezni, vagy olyat, amivel keresel annyit, hogy megtudj fizetni valakit.
2023. jan. 10. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem sosem ezt az egyedülállónak több segítség járna szöveget...

Na mindegy ez másik téma.

Vagy megpróbálsz keresni rugalmasabb munkát, esetleg gyerekorvossal beszélni hogy adjon valami immunerősítőt.

Attól hogy elváltatok, apuka is vigyázhat rá néha.

2023. jan. 10. 21:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Apuka nem opció. Mintha nem is létezne.

Mama pesig 7-19ig dolgozik hétköznap, így nem nagyon tud segíteni.

Home officeban is voltam,de azzal az a baj hogy attól nekem dolgoznom kell, nem tudok a gyerekre figyelni attól hogy otthon vagyok. Bejövő hívásokat kellett fogadnom.

:(

2023. jan. 10. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem irtó nagy szerencsém volt, egy nyugdíjas családbarát néni elvállaltabetegen is napi! 2000 forintért 6-7 évvel ezelőtt. Annyi volt hogy el kellett hozzá vinni. Persze az első 1-3 napban mikor nagyon beteg, lázas volt itthon voltam vele de a többit Ő vitte. Még ebédet is főzött neki mindig amit kért. Ritka nagy kincs volt.

Azóta ferjheg mentem. Most a kisebb 2 éves, azóta saját vállalkozásunk lett a férjemmel így tudok itthonról dolgozni rugalmasan szerencsére

2023. jan. 10. 22:00
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Esetleg családsegítő. Létezik házi gyermekfelügyelet.
2023. jan. 10. 22:05
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom miért pontozták le az utolsót, hiszen igaza van: létezik onkormanyzati házi gyermekfelugyelet. Nálunk anno a körzeti bolcosdebol voltak kirendelve q gondozónők.
2023. jan. 11. 06:57
 8/11 anonim ***** válasza:
47%
7. Elhiszem hogy volt ilyen de manapság az intézményekben sincs elég dolgozó nemhogy a beteg gyereket ápolják otthon...
2023. jan. 11. 08:29
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

8!

Miután kötelező, megoldjak

2023. jan. 11. 08:34
 10/11 anonim ***** válasza:
27%
Erre légyszíves linkelj egy jogszabályt.
2023. jan. 11. 09:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!