Kisgyerekesek, hogy bírjátok ezeket az élhetetlenül meleg nyarakat?
Két kicsivel vagyok itthon, 3,5 és 1,5 évesek, borzasztó volt itthon ez a nyár is. Az Alföldön lakunk, heteken át 33-40 fokok vannak, reggel 9-kor már pusztulat, délután 4-kor még pusztulat. A házunk is új, kicsik a fàk, kevés az árnyék, de 40 fokban mondjuk az is mindegy.
Egész nap be vagyunk zárva szinte a házba, pedig tavasszal és ősszel meg kint vagyunk egész nap, és így olyan baromi nehéz.
7 éves lányom van. Míg nagyon meleg volt, napközben a házban volt. Klíma ment szinte folyamatosan.
Este esetleg játszótérre mentünk, amikor dolgoztam.
Mikor otthon voltam szabadságon, reggel megfőztem, délelőtt programoztunk: vadaspark, játszótér, pláza, boltok az iskolai cuccok vásárlásához, Strand.
Én egy 3 èvessel és egy 3 hónapossal vagyok itthon. Szintén Alföld, kertes ház nagy udvarral ahol egész nap tűző nap van... Nyilván a kicsi miatt se megyünk ki túl sokat, de mondjuk abban a 40 fokokban már a 3 éves is mondta, hogy menjünk inkább be a hűvösre (pedig csak boltba mentünk 15 percre, d.e 10-kor). Magam vagyok velük kb d.u 3-4-ig, hát nehéz, na. Mostmár talán egy fokkal jobb a helyzet ami a hőséget illeti, d.u 4 körül kimegyünk és kint vagyunk fürdèsig. Amikor reggel időben kelnek akkor reggel is kimegyünk, így volt ez egész nyáron. Kint a nagy medencèzik, homokozik, saraskodik, bent mesét olvasunk, könyvet nézegetünk, èpítőkockázik, van ilyen fa csavarozó készlet amiből különböző járműveket tud készíteni.
Én mondjuk mindig is szerettem a nyarat, de nem ezeket a 42 fokos maximumokat... Mostmár alig várom, hogy 30 fölé ne menjen a napi hőmérséklet. Látom a nagyobbik fiamon is, hogy kikezdi az eseménytelensèg. Számunkra így élvezhetetlen a nyár, nem szereti a családból senki. Mielőtt belém kötne valaki, falun lakunk, aszfalt, tűző nap, játszóház nincs, így túl sok lehetőségünk nem volt ebben a kánikulában 🤷🏻♀️ most kezdjük tervezni az állatkertezèst és a hasonló programokat amikor nem kell arról tartanom, hogy hőgutát kap mindkét gyerek.
Nem bent a városban lakunk és nincs kocsink.
Amúgy szoktunk menni a játszótérre, de az 15 perc gyalog és soha senki nincs ott kb. rajtunk kívül, ezért meg is unják. Ha kakálniuk kell, onnan hazamenni se két perc, hogy ott legyünk.
Ez az egy játszótér van, park nincs, itt mást nem tudnak csinálni a gyerekek.
Az utcában sok a gyerek, de mindenki bölcsiben, oviban délutánig.
Napkalap, naptej, hát azt cseszhetjük a 35 fokban, attól még rohasztó idö van és maga a gyerek mondja, hogy menjünk be, mert melege van. Pedig átmeneti időszakban behívni nem lehet őket.
Nem tudom, kicsit túltoljátok ezt, én nem hiszem el, hogy hogy 1-2-3 éves gyerekekkel naphosszat a 35-40 fokokban vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!