Két kisgyerekes Családok! Hány köbméter vizet (hideg és meleg külön) fogyasztotok havonta?
Ez a fogyasztás milyen felhasználás alapján jön ki? Gondolok itt a napi/heti hány mosás, mosogatás (gépi/kézi folyóvizes/állóvizes), nagy pancsi vagy zuhanyzás, stb.
Azért kérdezem, mert nálunk átalány van és egy kicsit sokallom a havi 12eFt-ot a hideg-meleg vízért. Reális ez vagy nem?
7 köbméter megy el egy hónapban. Én itthon vagyok az egyévessel, plusz még egy tízéves van háztartásban. Mosogatógépem van, ami egy héten kb háromszor megy, háromszor-négyszer mosok egy héten, a kicsi kádban pancsol, mi zuhanyozunk. Mivel kertes ikerházban lakunk, nem tudom neked külön bontani a hideg és melegvíz fogyasztást.
Az ikerház másik részében apa-anya kétéves és hatéves lakik, ők 10-12 köbmétert használnak. Náluk is mosogatógép, mosógép van, de náluk mindenki kádban pancsol.
Közben megtaláltam, hogy egy köbméter hány forint. Azt hiszem mára megspóroltam a kávémat :( A 12ezer forintért kb. 50 m3-et kéne fogyasztanunk egy hónapban!
Köszönöm szépen a válaszod, azt hiszem keresek vállalkozót a vízóra telepítésre!
Én se tudom különválasztani. Mi 4-en vagyunk ( egy kétéves és egy 3 hós babával.) 8 köbméter megy el. 2 naponta tuti mosok.
Mondjuk terhességem alatt napi 10-12 szer voltam pisilni:)) és az jelentősen megnövelte a fogyasztást mivel mindannyiszor lehúzom ugye a wc-t...:/ (ekkor 10 köbméter is elment)
8 köbméter 7700 ft nálunk.
Én mellesleg ezt is sokallom...márhogy a fogyasztásunkat.
Valószínűleg akkor ebben benne van a csatornadíj is.
De akkor is nagyon sokallom. A vízdíj 228 Ft/m3, a csatornadíj 340 Ft/m3. Akárhogyan számolom, ez majdnem 22 m3 vízre elegendő. Vagy még van valami plusz "vizes" díj?
Szia.Nekünk átlagban 2 hónapra 25m3 a vízfogyasztásunk.1 m3 víz 350 Ft ,1m3 csatorna 295 Ft(áfá-val),
ez kb.17000/ 2hó.
Hárman vagyunk,a lányunk 15 hónapos.Hetente kb.2x mosok 2-3 adagot,a lányom félkádba fürdik,mi ehhez engedünk vizet,ebben fürdünk együtt(nem spórolás miatt,így szoktuk meg,kezdetektől együtt fürdünk,az elején romantikus volt,most már megszoktuk.Ráadásul itt tudunk beszélgetni kettecskén. )
1 hónapja mosogatógépem van,ez kb.2-3 naponta indítom be.Nem tudom,hogy fog -e csökkeni a vízfogyasztás,remélem.
Különbontani nem tudom neked hideg-meleg vízre,mert családi házban lakunk.
Szia!
Mi hárman vagyunk, a kisfiúnk 4hónapos, már a nagykádban fürdetjük, van mosogatógép, ami 1-2naponta megy, mosni heti 3-szor mosok.
Havi lebontásban: 4köbméter hidegvízre és 5köbméter melegvízre írattuk a szerződést.
Nálunk félévente van olvasás, és arra kell fizetni, most volt nemrég, de nem léptük túl, pedig amikor szültem és a kórházban voltam, a férjem mindennap mosta a cuccaimat, amit hazaküldtem vele+ külön a sajátját, és miután hazajöttem, két hétig 3-4-szer áztattam a sebemet, de nem léptük túl.
Én mindenképpen beruháznék a helyedben egy vízóratelepítésre, mert ez amit írsz, sok. Most néztem,havi 5000-6000ft közötti az átlag, ebben benne van a csatornadíj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!