Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két kisgyerekes Családok!...

Két kisgyerekes Családok! Hány köbméter vizet (hideg és meleg külön) fogyasztotok havonta?

Figyelt kérdés

Ez a fogyasztás milyen felhasználás alapján jön ki? Gondolok itt a napi/heti hány mosás, mosogatás (gépi/kézi folyóvizes/állóvizes), nagy pancsi vagy zuhanyzás, stb.

Azért kérdezem, mert nálunk átalány van és egy kicsit sokallom a havi 12eFt-ot a hideg-meleg vízért. Reális ez vagy nem?

2010. jan. 27. 09:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

7 köbméter megy el egy hónapban. Én itthon vagyok az egyévessel, plusz még egy tízéves van háztartásban. Mosogatógépem van, ami egy héten kb háromszor megy, háromszor-négyszer mosok egy héten, a kicsi kádban pancsol, mi zuhanyozunk. Mivel kertes ikerházban lakunk, nem tudom neked külön bontani a hideg és melegvíz fogyasztást.

Az ikerház másik részében apa-anya kétéves és hatéves lakik, ők 10-12 köbmétert használnak. Náluk is mosogatógép, mosógép van, de náluk mindenki kádban pancsol.

2010. jan. 27. 10:06
 2/21 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam, hogy egy köbméter hány forint. Azt hiszem mára megspóroltam a kávémat :( A 12ezer forintért kb. 50 m3-et kéne fogyasztanunk egy hónapban!

Köszönöm szépen a válaszod, azt hiszem keresek vállalkozót a vízóra telepítésre!

2010. jan. 27. 10:13
 3/21 anonim ***** válasza:

Én se tudom különválasztani. Mi 4-en vagyunk ( egy kétéves és egy 3 hós babával.) 8 köbméter megy el. 2 naponta tuti mosok.

Mondjuk terhességem alatt napi 10-12 szer voltam pisilni:)) és az jelentősen megnövelte a fogyasztást mivel mindannyiszor lehúzom ugye a wc-t...:/ (ekkor 10 köbméter is elment)

8 köbméter 7700 ft nálunk.

Én mellesleg ezt is sokallom...márhogy a fogyasztásunkat.

2010. jan. 27. 10:14
 4/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan nálatok, hogy van az elszámolás, de valószínűleg ez nem csak a vized, hanem benne van a csatorna díj is, ami általában kicsit több is mint a vízdíj. Szóval ha nem fizetsz külön csatorna díjat, akkor számold úgy, hogy a víz az csak 6000 Ft. Ezt egy hónapra fizeted vagy kéthavonta? Csak azért mert nekem kb 10.000Ft szokott lenni amit fizetek, ebben benne van a csatorna díj és kéthavonta van óraleolvasás, és ketten vagyunk még csak. Szóval ha te sem fizetsz külön csatorna díjat akkor azért annyira nem elszállt ez az összeg, de valószínű azért többet fizetsz mint a tényleges felhasználás mint általában a vízórátlan lakások (kivéve a mi házunk:-(
2010. jan. 27. 10:32
 5/21 A kérdező kommentje:

Valószínűleg akkor ebben benne van a csatornadíj is.

De akkor is nagyon sokallom. A vízdíj 228 Ft/m3, a csatornadíj 340 Ft/m3. Akárhogyan számolom, ez majdnem 22 m3 vízre elegendő. Vagy még van valami plusz "vizes" díj?

2010. jan. 27. 11:03
 6/21 anonim ***** válasza:
a vizes alapdíj havonta néhány száz forint. Nálunk 300 ft körül van.
2010. jan. 27. 11:15
 7/21 anonim ***** válasza:
Nekünk egy 1éves kisfiúnk van én és a párom. 2 havonta 24-25e ft-os a víz-csatordadíj számlánk. Én naponta 1x-2x mosok, sokat mosogatok. Fiam fél kád vízben fürdik esténként. Mosogatógépünk nincs, 2A osztályos a mosógépünk. Iszonyú sok és spórolni nem nagyon tudok, pedig kellene.
2010. jan. 27. 11:24
 8/21 anonim ***** válasza:

Szia.Nekünk átlagban 2 hónapra 25m3 a vízfogyasztásunk.1 m3 víz 350 Ft ,1m3 csatorna 295 Ft(áfá-val),

ez kb.17000/ 2hó.

Hárman vagyunk,a lányunk 15 hónapos.Hetente kb.2x mosok 2-3 adagot,a lányom félkádba fürdik,mi ehhez engedünk vizet,ebben fürdünk együtt(nem spórolás miatt,így szoktuk meg,kezdetektől együtt fürdünk,az elején romantikus volt,most már megszoktuk.Ráadásul itt tudunk beszélgetni kettecskén. )

1 hónapja mosogatógépem van,ez kb.2-3 naponta indítom be.Nem tudom,hogy fog -e csökkeni a vízfogyasztás,remélem.

Különbontani nem tudom neked hideg-meleg vízre,mert családi házban lakunk.

2010. jan. 27. 11:49
 9/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi hárman vagyunk, a kisfiúnk 4hónapos, már a nagykádban fürdetjük, van mosogatógép, ami 1-2naponta megy, mosni heti 3-szor mosok.

Havi lebontásban: 4köbméter hidegvízre és 5köbméter melegvízre írattuk a szerződést.

Nálunk félévente van olvasás, és arra kell fizetni, most volt nemrég, de nem léptük túl, pedig amikor szültem és a kórházban voltam, a férjem mindennap mosta a cuccaimat, amit hazaküldtem vele+ külön a sajátját, és miután hazajöttem, két hétig 3-4-szer áztattam a sebemet, de nem léptük túl.

Én mindenképpen beruháznék a helyedben egy vízóratelepítésre, mert ez amit írsz, sok. Most néztem,havi 5000-6000ft közötti az átlag, ebben benne van a csatornadíj is.

2010. jan. 27. 12:45
 10/21 anonim ***** válasza:
Akkor mi nagyon rossz helyen lakunk,a mi vizünk 584.-ft a csatorna hozzá + 938(jól látjátok),.ft egy köbméter.Felénk nagyon drága.5-en vagyunk 7 köb után fizetek,de óra olvasáskor mindig rá kell fizetnem több ezer ft.-ot.Ezt egyébként nem értem ha látják,hogy mindig rá kell fizetnünk miért nem annyiról küldik a köv számlát,hogy jó legyen?A köv is 7 köbről jön.És a következő olvasásnál is rá kell fizetnünk.Haláli.
2010. jan. 27. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!