Két kisgyerekes Családok! Hány köbméter vizet (hideg és meleg külön) fogyasztotok havonta?
Ez a fogyasztás milyen felhasználás alapján jön ki? Gondolok itt a napi/heti hány mosás, mosogatás (gépi/kézi folyóvizes/állóvizes), nagy pancsi vagy zuhanyzás, stb.
Azért kérdezem, mert nálunk átalány van és egy kicsit sokallom a havi 12eFt-ot a hideg-meleg vízért. Reális ez vagy nem?
2 gyermek van (3,5 évs, 13 hós). 2 havonta jön elszámolás, így leolvasás is kéthavonta van. Ilyenkor 12-16 m3 vizet adok le, ezért olyan 8-10000 körül fizetünk.
A gyerekek együtt fürdenek este, kicsi vízben, mert ebbe érzik magukat biztonságban. Mi zuhanyzunk.
Folyóvízben mosogatok, talán ezzel fogyasztok sok vizet de nincsen mosogatógépünk, mosatlan meg annál több.
Mosást összegyűjtöm, ha van elég ruha, akkor beteszem a mosógépbe, súlyautomatikás, így annyi vizet szivattyúz be, amennyi a lemért ruha alapján szükséges. Moss heti 2-3, mivel én és a kicsi itthon vagyunk, nem fogyasztunk sok ruhát.
Érdemes akkor tényleg vízórát szereltetni. Általában a vízórások kevesebbet fizetnek. Pár hónap alatt megtérül az ára!
Köszönöm szépen!
Próbálom megsaccolni, hogy kb. mennyit fogyaszthatunk, de annyira eltérő válaszokat kapok (nem csak itt tettem fel a kérdést), hogy teljesen tanácstalan vagyok.
Az is még hozzátartozik a tanácstalanságomhoz, hogy áruljuk a lakásunkat, nem biztos, hogy majdnem 100eFt-os beruházást szeretnék most kifizetni. Sajnos szét kell verni a fél lakást a vízóra szereléshez :(
Szia,mi anyósnál lakunk a tetőtérben és almérőnk van,ami 6-7 km3 havonta,itt 1070 ft a víz+csatornadíj összesen!
Heti 2x-3x megy az autómata mosógép,egy hete van mosogatógépem,igaz kicsi,így minden nap megy(majd meglátjuk,tudok-e ezen spórolni).Lányunk 10 hónapos,még a kiskádban fürdik,férjem fél kád vízben,én zuhanyzom!
Szeretnék legalább 1 km3 spórolni havonta.
Én a villanyszámlán voltam kiakadva(17 ezer/hó),nálunk az a sok,pedig diktálom minden hónapban,így pont annyit fizetek!
Hát,ha árulod a lakást,nem érdemes a vízóratelepítés!
Mi hárman vagyunk társasházban. Azt nem tudom, hogy hány köbméter vizet fogyasztunk, de a havi melegvíz általány (+ fürdőszoba távhője) havi 8500 (!) forint, hidegvizes számlát kéthavonta kapunk, az kb. 4500 ft. szokott lenni.
Én a picivel fürdök a nagy kádban, apa zuhanyzik.
Hetente kb. 5x mosok. Mosogatógépünk nincs. Úgy érzem, az egész napom mosogatással telik, akkor is, ha nem főzök magunknak... :S (Cumisüveg, turmixgép, poharak, stb...) A forró víztől teljesen száraz a kezem, hiába kenem minden éjszakára már hónapok óta..
Előző vagyok. Azt elfelejtettem, hogy 6 évente hitelsítik, cserélik a hideg- melegvíz órákat, ami most 9700 forint lesz - februárban jönnek. A levél a meglepetés erjével hatott, előzőleg nem laktam társasházban, nem tudtam, hogy ezért kell fizetni, és hogy ilyen sokat :(
Bocs az offért.
A vízóra hitelesítés attól is függ, hogy hány vízóra van. Nekünk elég lenne egy hideg, egy meleg, a szomszédnak olyan az elosztása a lakásának, hogy véletlenül sincsenek egy kupacban a vizesblokkok, nekik 5 db vízórájuk van (három hideg, kettő meleg).
Köszönöm az újabb adatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!