Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom elfogadni hogy már...

Nem tudom elfogadni hogy már oviba megy 😔 Hogy kell ezt elfogadni?

Figyelt kérdés

Ha csak rá gondolok hogy 2 hét és kezdi az ovit a sírás kerülget.

Annyira szeretnék még vele lenni.

Olyan rossz lesz nélküle. Mindig együtt voltunk, 1 napot se voltunk külön a 3.5 év alatt

Valaki azt is mondta hogy a gyerek kor csak addig tart míg oviba nem megy.

Emiatt is olyan szarul érzem magam, mert lehet hogy többször kiabáltam vele, nem. Volt annyi türelmem amennyinek lenni kellett volna,stb...

aug. 19. 12:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%
Passz én bölcsibe adtam és a beszoktatás fázis mindkettőnknek kellett,igaz én még örültem is hogy leadhatom😅
aug. 19. 12:48
 2/25 anonim ***** válasza:
57%

3,5 ev eleve luxus, amerikaban 6 het szulesi szabadsag van, Lengyel o.ban 3 honap, Angliaban 9 honap.

Hidd el, o 3,5 evesen nem az anyjat akarja nezni egesz nap hanem a gyerekekkel jatszani. Szocializalodni kell, tarsas kapcsolatokat kialakitani, kozossegben viselkedni stb.

Neked is jot fog tenni felnottek kozott lenni. En nagyon orultem mikor ment, visszakaptam az eletembol legalabb par orat.

aug. 19. 12:50
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

3,5 ev eleve luxus, amerikaban 6 het szulesi szabadsag van, Lengyel o.ban 3 honap, Angliaban 9 honap.

Gondolom a kérdező nem el egyik országban sem, és hogy ő így döntött, hogy nem adja hamarabb oviba, bölcsibe, az az ő dolga.

Kérdező, ne félj, hamar meg fogjátok szokni az új helyzetet.

aug. 19. 12:51
 4/25 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy van vége, most kezdődik :)

Mész dolgozni?

Simán meg fogjátok ugrani. Az ovi amúgy sem úgy kezdődik, hogy beviszed reggel és 4kor tali.

Először csak piciket lesz ott, és fokozatosan többet, gondolom azért 2-3 órát voltatok már külön.

Csak ne bömbölj a kapuban, az neki sem lesz jó.

aug. 19. 12:57
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rossz érzés volt, aztán annyit beteg, hogy többet van itthon, mint oviban, szinte fel sem tűnik, hogy ovis.
aug. 19. 12:57
 6/25 anonim ***** válasza:
82%
Nekem is 3,5 éves, most kezdi az ovit. Én még az 1 éves kicsivel ittho leszek 2 évet. Te mész vissza dolgozni? Nagyon furcsa lesz, de hidd el ennyi idősen már szüksége van rá. A saját nyomorodat ne erőltesd rá, mert majd még 45 évesen is tőled fog függeni. Szépen lassan engedd el. Ő nem azért van,hogy neked jó legyen, ő egy külön ember, saját élettel. Engedd neki, hadd élje.
aug. 19. 12:59
 7/25 anonim ***** válasza:
68%
2, nem ez a luxus, inkább az a nem normális, hogy újszülöttet, meg csecsemőket idegenek nevelnek. Amikor én voltam gyerek, nem volt kötelező az óvoda, hála az égnek. A játszótéren pont látom, hogy mennyit akar szocializálódni a gyerekem lassan 3 évesen. Tök jól megy neki a kapcsolatfelvétel, és még osztozkodásban is ügyesebb, mint sokan, akik bölcsibe járnak 1-2 éves koruk óta. Szerencsére ő majdnem 4 éves lesz, mire oviba kell mennie. Addig úgy látom nem veszít semmit.
aug. 19. 12:59
 8/25 anonim ***** válasza:
90%

Számomra mindig félelmetesek az ilyen anyák, akik így rácuppannak a gyereküket, akiket lelkileg megvisel, hogy el kell válniuk, akik szánt szándékkal egy napot nem töltenek külön a gyereküktől az oviig ( és nem a gyerek, hanem saját maguk miatt). Ezt én nem érzem egészségesnek. Sok esetben a gyerek a pár szerepét tölti be (még akkor is ha apuka is jelen van az életükben, tehát nem elvált), és ebben a kontextusban rossz lehet az elválás. No meg a kontrollmánia (csak az és csak úgy jó, ahogy ők csinálják, nekik nélkülözhetetlennek kell lenni, különben nem is jó anyák)

Egy jó terapeutát ajánlok, hogy a gyerek minél kevesebbet kapjon ebből!

aug. 19. 13:05
 9/25 anonim ***** válasza:
36%
Itt van mellette egy 1,5 éves, úgyhogy alig várom 😅
aug. 19. 13:22
 10/25 anonim ***** válasza:
51%
Menj vissza dolgozni! Túl sokat voltál otthon. A gyereknek az óvoda kötelező és jót is tesz. Téged meg várnak a kollégák. Ez az élet rendje.
aug. 19. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!