Miért üvöltöznek a gyerekek, és a szülők ezt miért hagyják?
A gyerekek mindig hangosak AZ iskolások IS .
De nem kiabál örjöng többség csak szimplán hangosabban beszélgetnek,
AZ örjöngés orditozva szalasgálás AZ inkább nevelés kérdése.
Két dolgot tennék hozzá. Egyrészt szerintem Magyarországon az elmúlt évek magas élelmiszer inflációja miatt sokan kerültek anyagilag nehéz helyzetbe. Gyerekes szülők is, akik ezért feszültek, a gyerekek meg feszültek.
A másik az én gyerekem. 2 éves, és szeret visítozni. Kísérletezik vele, próbálgatja, érdekes neki. Én ugyan ezt itthon is engedem bizonyos szabályok mellett, de aki társasházban lakik, a játszótérre szokta terelni az effajta viselkedést.
Köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok frusztrált felnőtt, de köszönöm a feltételezést. A főnököm pont azt mondta, hogy meglepő egy természetem van, ilyennel még nem is találkozott, mert egyszerűen annyira higgadtan dolgozok fel mindent, hogy egy csepp idegeskedés nem látszódik meg rajtam. Pedig se nem sportolok, se nem rohangálok üvöltve. Egyszerűen másképpen fogom fel az életet, mint a frusztrált emberek, így nincs mit levezetnem, mert nem vagyok ideges.
Ettől független el tudom képzelni, hogy a magyarok többsége az, a rohanásban meg a gondokban el lehet fáradni, ami természetesen kiülhet a gyerekekre is. Ha már úgy nevelünk gyereket, persze, hogy átveszi a hangulatunkat.
Tény, hogy nincs gyermekem, majd egyszer szeretnék, és természetesen nem akarom korlátozni majd semmiben, csinálja azt, ami jól esik. Így ha üvölteni akar, akkor üvölteni fog. De azt tervezem, hogy gyermekkorától sportolni fog, hogy csapatjátékos legyen és megtanuljon küzdeni a céljaiért, így bízom benne, hogy már ott le tudja vezetni a benne lévő feszültséget.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
...most elképzeltem a 2,5 éves kis csapatjátékost...🤣😂
Igen, én is képzeltem sok mindent, még nem volt gyerekem.
Sajnálom, hogy az eredeti elhatározásaidat nem tudtad megvalósítani a gyermeked irányába. Tudod, mint szokták mondani, “nincs válogatós macska, csak türelmetlen gazdi.” Ha már szülőként nem tudtad érvényesíteni az akaratodat, akkor azt hiszem nem tőled fogok gyereknevelési tanácsokat kérni. :)
Igen, láttam 2,5 évest városi fellépésen táncolni a csapatával. Irtó cukik voltak. Lehet, hogy még nem értette meg, hogy mi a csapatjáték, de közösségben volt és szerintem ez a legfontosabb.
Köszönöm a válaszokat!
Két szót mondok: alázat és tisztelet. Nyugodtan lemászhatsz a magas lóról. Én se mondok olyanról véleményt és nem osztom az észt, úgy gondolva hogy mindent tudok, amiről se tapasztalatom, se tudásom nincs.
Az meg hogy nekem a gyereknevelésben ne jöttek volna be az elképzeléseim, egy szóval sem írtam. Inkább arra akartam célozni, hogy nem olyan sima és egyenes ez az út, mint ahogy Móricka elképzeli. Szívesen beszélgetek még, ha lesz gyereked és valid tapasztalatod.
2,5 éves pedig lehet hogy színpadra áll, de nem ez az átlag. Az én gyerekem simán járt úszásra 3,5 évesen. A barátnőm nem tudta beadni az ugyanannyi idős gyerekét, mert minden alkalommal annyira sírt, hogy nem lehetett vele dolgozni és zavarta a többieket. De ettől ő még nem rosszabb. Majd 4 vagy 4,5 évesen megy neki. Gondolom arról hallottál, hogy minden gyerek különböző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!