Miért üvöltöznek a gyerekek, és a szülők ezt miért hagyják?
Mert a játszótér a felszabadult, önfeledt játék helye. Nem, nem olyan, mintha az utcán rohangálnál üvöltve.
Ha ennyire zavar, akkor költözni kell, mert amíg van játszótér, addig ott bizony gyerekzsivaly is lesz.
Feszültséglevezetés, ki kell engedniük valahol a gőzt, illetve nem lehet mindenhol korlátozni a gyereket, mert az még nagyobb frusztrációkhoz vezet idővel, amit aztán valahol megint le kell vezetni. Ezen kívül csak felnőtt korukra kialakul az érzelmeket szabályozó agyterület. Így nem kell gyerekkorban megtanulni, hogy ne rohangáljon üvöltözve, mert ahogy érik az agy ezen területe, szociális tanulással “belejön” a társadalmi normákba. Ezen kívül a felnőttek is üvöltöznek feszkólevezetés gyanánt: gondj a foci meccsekre, koncertekre stb.
Ezért se a szülőt, se a gyereket nem lehet elítélni. Ha zavar, ne költözz játszótér, ovi, iskola közelébe.
"Mert állatok."
De már most több eszük van mint neked.
Köszönöm a válaszokat!
Mitől feszültek a gyerekek? Ha màr nekik is gondjuk van az életben, ne csodálkozzunk semmin. Nem gondoljátok, hogy azért vezetik le így a feszültséget az emberek, mert ezt a példát hozzák gyerekkorból?
Én külföldön nőttem fel, ahol bár jólétben élnek egyébként is az emberek, nem hallottam senkit üvöltözni mérgében. Kulturáltabbak, ki tudják mutatni más módon, ha bajuk van. Nem rémlik, hogy az oviban üvöltözve rohangált volna bármelyik gyerek az udvaron, mégis egészséges ember lett belőlünk. Türelmes, mosolygós nép, akik elfogadják a másikat úgy, ahogy vannak, akkor is, ha szerencsétlenkednek a forgalomban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!