Nem tart tőlem, nem hallgat rám a 3 éves fiam Mit tegyek?
Semmibe nem hallgat rám ha nevelni akarom, ha nem engedek meg neki valamit.
Inkább le áll hisztizni, rúgdossa a falat, kaput, ajtót éppen ami ott van, belém is belém rúg, rám csap.
Hogy kell ezt jól kezelni?
Próbáltam már mindenhogyan de semmi nem hatásos, csak akk ha minden úgy van ahogy ő azt akarja.
Egyébként nagyon okos, mindent tud, mindenről lehet vele beszélgetni, sokat vagyok vele, szeretgetem egész nap, játszok vele rengeteget.
Fiam nemsokára lesz 5 éves.
Tavaly nyáron még tombolt a dackorszak,olyanokat húzott be nekünk amikor kötöttük be a gyerekülèsbe,meg karmolt is,aztán mostanra lecsillapodott,ezek elmúltak de van más 😁
A nagyszülők meg nagynènik azt mondják a legrafkósabb kisgyerek akit eddig láttak.
Sokat beszèlgetünk,bringàzunk ilyesmik.
Tényleg kinövi,ha értelmes okos dolgokat mond nincs miért szerintem aggódni
Mondjuk abban a pillanatban, hogy belém rúgna, kapna olyat vissza, hogy elmenjen a kedve tőle a továbbiakban.
Tudom-tudom, manapság már nem divat nevelni a gyereket, teljesen hétköznapi dolog, hogy 2-3 évesen terror alatt tartják az egész családot, sőt, lehetőleg még mosolyogni is kell a család többi tagjának ehhez. Hát, nálam meg a lófsznak is van vége, úgyhogy nem hagynám eddig elfajulni a dolgokat.
Nagyon jó a példád, mert az ovistársai is pont ugyanúgy vissza fogják adni neki a csicskalángost, ha azt hiszi, hogy akármit megtehet. Gondolom ő lesz a legjobban megsértődve... Az iskolában meg pláne visszakapja. Úgyhogy nem árt, ha időben megtanulja, hogy ha ilyet tesz, annak biza következménye van.
Egyébként két gyerekem van, 8 és 4 évesek. Nem vagyok agresszív, sosem ütöttem meg őket. Továbbmegyek, engem se ütöttek meg gyerekkoromban. Valahogy mégis sikerült nekik átadnom, hogy ilyennel ne próbálkozzanak, mert érdekes módon soha nem ütöttek-rúgtak-csíptek-haraptak se engem, se az apjukat. És igen, HA megtették volna, AKKOR biztos, hogy ebben a korban már a fenekükre húztam volna egyet. Egy óvodás már tisztában van vele, hogy ez fáj a másiknak, azért ez nem ugyanaz a kategória, mint amikor a szopizó baba ráharap a mellbimbóra, vagy hasonló. És nincs olyan univerzum, amiben engem büntetlenül csépelhetne egy taknyos gyerek, legyen az a sajátom, vagy másé. Le lehet nyugodtan pontozni :D (#5)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!