6 éves gyerekkel hogyan lehet megértetni, hogy amit szabad a felnőtteknek, azt nem szabad a gyerekeknek?
És amiket írsz azt a felnőtteknek lehet?:D
Azért én másra számítottam.
Babáknak, gyerekeknek, kiskamaszoknak, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek is lehet rossz napja, rossz időszaka. Nekem is vannak, szerintem neked is.
A gyereket meg tanítani kell. És baromi sok türelmet igényelnek. Türelem, következetesség és méghozzá a gyümölcsét, de ehhez idő kell. Egyből senki ne várjon eredményt.
Így most hirtelen semmi sem jut eszembe, amit csak a felnőttek csinálhatnak. Leírnád, hogy mégis mire kellene gondoljunk?
A cigi meg a többi pont annyira káros rájuk is, mint egy 6 évesre, kalapáccsal ugyanúgy rácsaphatnak a kezükre, stb.
"Így most hirtelen semmi sem jut eszembe, amit csak a felnőttek csinálhatnak."
Szex, horrorfilm, autovezetes, bungee jumping, szavazás, házasságkötés, véradás, stb
pl. borotvalkozni. A lanyom szereti elcsenni a boratvaimat, szerencsere még nem vagta meg magat.
pl. forro sütőből nagy tepsit kivenni.
pl. este 11-ig fennmaradni, 16-os karikas filmet nezni
Lehetne azert sorolni még :)
Az a helyzet, hogy az egész társadalmunk megváltozott. A gyereknek példamutatás kell, régen pl. a feleség félistenként kezelte a férjét, a gyerekek már ebbe nőttek bele. A gyerekek magázták a szüleiket.
Most meg a nagy egyenrangúságban tényleg nem értik a gyerekek, hogy ők bizony nem egyenlőek a felnőttekkel.
Sajnos nálunk is megtörténik, hogy a férjem ordibál a gyerekkel, erre az visszaordibál. Amikor rászólok, hogy hogy képzeli ezt a hangnemet, akkor az a válasz, hogy hát apa kezdte. Amiben azért van némi igazság. Hiába gyerek, azért nekik is meg kell adni a tiszteletet. Azért persze én is mindig elmondom neki, hogy a kettő nem ugyanaz, de szerintem sem érti.
Szóval a felnőttnek szabad visszapofazni, lustanak lenni, tendetlennek lenni....
Érdekes elgondolás
8, hűha, vannak gondok. Tehát a te gyereked akit te szültél, nevelsz, ne tekintse a házat amiben laktok saját otthonának mert a tiéd a ház?
Te ordibálhatsz ha rossz kedved van vagy valami nem úgy megy, de a gyereknek kuss a neve?
Ezek amiket felsoroltál hihetetlen számomra hogy van aki így gondolja.
Nem azt mondom hogy egy gyerek mindent megtehet, amúgy egy felnőtt sem de mindegy, de a gyereknek is legyen már megadva a tisztelet. Annyira fárasztó hogy sokan nem értik a lényeget. Nem ki kell nyalni a gyerek seggét fényesre, hanem nevelni kell, példát mutatni, következetesnek lenni, ha nemet mondok akkor az legyen nem, ha igent akkor igen, el kell mondani a miérteket és a többi, nem csak rávágni hogy nem és kész, hanem nem, mert....(Ha olyan téma)
De nem is nyakon vágni baszki...🤦🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!