Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy kisgyereket...

Hogy lehet egy kisgyereket lefogyasztani? A fiam mindjárt 6 éves. 32 kiló és 130 cm. Szóval óriási. És csak most lesz nagycsoportos. Családi házunk van, mozog bőven, de farkas étvágya van. Mindent megeszik és sokat. Meg nyáron csak befigyel

Figyelt kérdés
délutánonként egy kis jégkrém ebben a melegben. Meg többször van nasi is, én is engedékenyebb vagyok, hiszen nyári szünet van. De nagy pocakja van és jó széles háta. Csak ez így nem jó.
júl. 25. 11:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
49%

Szia! Én nem fogyókúráztatnám, itt életmódot kell vàltani. Csinálj neki egészséges kajákat.

Reggelire pl zabkása vagy ràntotta vagy teljes kiörlésű kenyérből szenya.

Ebédre csirkemell, rizs, sok-sok zöldség, saláták. Birsz csinálni lerakott dolgokat is, szintén husi, rizs, esetleg lerakott tök, rengeteg recept van fent neten, onnan tudsz ötletet meríteni.

Tízórai uzsonna pl fagyi helyett smoothie vagy gyümölcs/zöldség összevagdosva. De egészséges fagyit is lehet csinálni. Lepürésítesz valamilyen gyümölcsöt és fagyiformába teszed, be a fagyasztóba és kész.

Vacsira sovány hús de akkor màr csak zöldségekkel, szénhidrátot jobb már mellőzni.

Ha mégis becsúszik valami "bűnös kaja", akkor arra figyeljetek, hogy délelőtt egye, mert a nap folyamán elégeti a kalóriàt.

Persze sok testmozgás, úszás, bicajozás, focizás, amit szeret...

Szerintem csak ez tartható hosszútávon! Nekem 25 kg-t sikerült így fogyni 😊

júl. 25. 12:03
 12/36 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem elég lenne a nassolást elhagyni, nyár van rengeteg szezonális gyümölcs kapható, csokit, cukrot,stb váltsd ki gyümölcsre, illetve nem kell hatalmas adagokat ennie, adagold ki, és ne egész nap egyen. Jégkrémből a vizes alapú sorbet vedd, ne a tejszínes, csokibevonatost.

Gyereket csak extrém esetben kell fogyókúráztatni, elég az étkezési szokásokon változtatni.

júl. 25. 12:17
 13/36 anonim ***** válasza:
87%

Nem azzal van baj, hogy sokat eszik, hanem hogy mit!

Kevesebb szénhidrátot (kenyér, tészta, péksüti) fogyasszon és ne igyon cukros löttyöket. A nasit is csökkentsd, de ne vonj meg hirtelen mindent!

Próbálj lassú felszívódású, alacsony glikémiás indexű ételeket készíteni, ez azért fontos mert nem fog hirtelen fel és lemenni a vércukorszintje, így nem lesz hirtelen farkaséhes.

Reggelire pl. saját készítésű zabkása egy kis gyümölccsel, cukor nélkül, vagy egy szelet pirítós sajttal, sonkával és rengeteg zöldséggel.

Köretnek a krumpli felejtős,

helyette bulgur, párolt

zöldség.

Napi minimum 2l vizet igyon meg.

Oda kell figyelni, de nem szabad éhezni!Ki kell tapasztalnod, hogy mi az amit szívesen megeszik, de nem is tömény szénhidrát.

Ne érezze azt,hogy ez kényszer.

Én is így tudtam lefogyni, bár felnőttként biztos nekem könnyebb volt betartani, de gyereknek sem lehetetlen.

júl. 25. 12:23
 14/36 anonim ***** válasza:
63%

Fogyókúra felesleges, mert ahogy abbahagyjátok, visszamegy rá minden, akár duplán.

Próbáljátok hanyagolni a nasizást minden nap, vagy legalább cseréld le egészséges(ebb) alternatívákra.

Pl. Magnum jégrém helyett Anjuna fagyi, vagy otthon készíthetsz neki te magad is, én pl. fagyott gyümölcsöket teszek az aprítóba, kókusztejszínnel.

Chips, nachos helyett zöldségek, valamilyen mártogatóssal, akár hummusszal.

Főétkezésnél kerülni a szénhidrátot, pl. bolognait lehet csinálni cukkinitésztával, vagy tk. tésztával is. Ha valamilyen húst csinálsz, ne sültkrumplival egye, hanem tegyél mellé jó nagy adag salátát és csak mutatóba pár szem krumplit.

Estére nem adnék neki nehéz, kalóriadús ételeket, sem olyat, amiben van cukor.

Mozogjon, akár együtt, hétvégén, ha nincs 130 fok, mehettek kirándulni, biciklizni, beírathatod valamilyen sportra is. Nem kell a kötelező foci-úszás kombináció, olyat válasszatok, amit ő is szeret és örömmel csinál.

Unokatestvérem a spártai módszert alkalmazta, kidobált otthonról mindent, a gyerek kapta a csirke-rizs, hal-rizs, csirke-saláta, hal-saláta variációkat, reggelire zabkását, rizskását, vacsorára valami turmixot. Nyilván először ment a sztrájk, mert előtte tészta volt tésztával, gumicukor, sütike stb. Az anyja közölte vele, hogy ha éhes lesz, akkor megeszi, rendületlenül minden nap ezeket tette elé csak. 3 napig bírta a gyerek, utána elkezdett enni ezekből, tényleg lefogyott hamar. Az más kérdés, hogy azóta bárhol vannak, bárhová mennek, a gyerek úgy repül rá minden ételre, mint akit éheztetnek...

júl. 25. 12:23
 15/36 anonim ***** válasza:
62%

Nem muszáj csak csirkemellet és halat ennie. Nem lesz baj a zsírosabb húsoktól is, a szervezetnek is szüksége van valamennyi zsírra (pl.vannak zsírban oldódó vitaminok is) meg persze cukorra is, a kulcs a mérték!

A hús mellé ne tészta legyen meg krumpli, helyette bulgur, párolt zöldségek, saláták. Találd meg azt a vonalat, ami ízlik neki, ne büntetésnek érezze.

A nasit pedig fokozatosan csökkentsd.

júl. 25. 12:34
 16/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell lefogyasztani elég ha kordában tartod hiszen nőni úgyis fog, egyelőre az a cél lenne jó ha nem hízna.

A nasikat mérsékeld kevésre és ha nasi is van akkor az inkább legyen minőségi jó nasi.

Illetve a főétkezések sem ártana ha tápláló ételt fogyasztana. Értsd pl reggel nem kakaós csiga, vagy fornettis párna van.

júl. 25. 12:36
 17/36 A kérdező kommentje:
Nagyon egészségesen és változatosan eszünk, hiszen kertünk van, benne minden. Sőt, csirke is. Igen, abban lehet a kulcs, hogy először kipróbálni, mi lesz, ha nincs nasi. Valóban, jutalomként is jár olykor kis keksz, vagy gumicukor. Próbálom elhagyni a nasit és este keveset egyen. Amúgy vizet isznak, hétvégén van üdítő. Reggel tea, de abba kevesebb cukrot kap majd. Köszönöm az ötleteket.
júl. 25. 12:44
 18/36 anonim ***** válasza:
47%

Miért gondolja itt valaki hogy a krumpli hizlal? Nyilván nem sültkrumplit kell belőle csinálni meg vajas tört burgonyát és nem hizlal.

Ez egy zöldség..

júl. 25. 13:01
 19/36 anonim ***** válasza:
32%
Mert a legtöbb kisgyerek a krumplit csak sültkrumpli formájában eszi meg.
júl. 25. 13:03
 20/36 anonim ***** válasza:
25%

Hát igen mivel egyszerűbb beugrani a mekibe egy sultkrumpliert út közben és a kezébe nyomni ezáltal már baba kora óta csak ilyen formában eszi meg..

De lényegében maga a krumpli nem hizlaló.. az elkészítesi módja teszi hizlalóvá.. van különbség.

júl. 25. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!