Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Besokalltam, kiégtem, nem...

Besokalltam, kiégtem, nem bírom két kisgyerekkel. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van, 3,5 és 1 évesek. Imádom őket, a mindeneim, de az utóbbi 1 évben, hónapokban azt érzem, egyszerűen nem bírom tovább velük a mindennapokat itthon.

A kicsi nagyon anyás, három méterre se mehetek, mert sír, ordít, egész nap mászik rám. A nagy dackorszakos, hiperaktív, nem is vagyok már neki társaság, folyton engedetlen. Egész nap megy a hiszti, sírás, játékon vitatkozás, reggel 6-tól este fél 9-ig.

Őszinte leszek, elfogyott a türelmem már hozzájuk, sokat kiabálok emiatt. Nagyon unok játszani velük, mindennap ülni órákat kirakózni, autózni, rajzolni, egyszerűen egy kényszernek érzem, hogy évek óta ezt csinálom 0-24-ben.

A férjem részt vesz a dolgokban, de sokszor későn ér haza, mert ö intézi a dolgokat, mivel én itthon vagyok a gyerekekkel. Nagyszülői segítség nincs.

Úgy érzem, negbolondulok, amire rátesz az, hogy a munkahelyem is megszűnt, nincs hova visszamenni, így még bölcsibe se tudnám beadni a kicsit, 3,5 éves koráig, míg eljut az óvoda kötelezettségig, maradhatok itthon.

Nem akarok ilyen rossz, negatív anya lenni, mindennap igyekszem, de teljesen elfogyott a türelmem ;/

júl. 10. 21:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Másik munkahelyet nem tudsz keresni, ha már azon filózol, hogy visszamennél?
júl. 10. 21:30
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Ilyentől csavarodnak be az anyák. Ez sajnos ilyen, ezért kell biztosítani olyan emberi társaságot, ami segít elviselni ezt a monotonitást és csökkenti a feszültséget.
júl. 10. 21:44
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Bébiszitter ha belefér anyagilag? Vagy egy jó barátnő? Baba-mama klubb? Játszótéren összehaverkodni valakivel.

Új munkahelyet keresni? Joga vagy meditálás amikor elalszanak?

Vn rendszer az életükben? Nagyon sok gyereknek sokat segít ha van egy felállított rendszer.

júl. 10. 21:49
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan így éreztem. Szabályosan azt éreztem, hogy megfulladok itthon.

Nekem 1.5 és 4 évesek voltak.

Nem volt nekem sem hova visszamennem dolgozni.

De addig addig kerestem, míg lett munkahelyem, a kicsi 2 évesen ment bölcsibe és minden happy lett.

júl. 10. 22:03
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Utolso, nekem az ovi nem segitett. Ugyanis 2 hetente beteg volt. A 2.evet nyomtuk es meg mindig nem ment egyhuzamban 3 hetet. szoval az lesz,hogy a nagy vagy kicsi hozza a virust haza,atmegy mindket gyereken es szulon. Ha mazlid van, a gyerek tp alatt helyre jossz. Ha nem meg betegen mehetsz is dolgozni vagy sajat jogon tp re a gyerek gyáp utan. Utana kimerulten, fos immunrendszerrel visszamaszhatsz dolgozni, hogy masfel het mulva megint jojjon a kov.virusos megbetegedes, ami vegigmegy a csaladon. 100x jobb volt gyesen otthon,mint ez!!
júl. 11. 06:23
 6/14 anonim ***** válasza:
39%

4 vagyok. Nekem szeptember óta járnak. Azóta ha 5x voltak betegek...

Úgyhogy ez sem mérvadó

júl. 11. 07:03
 7/14 anonim ***** válasza:
31%
Azért ez olyan szomorú... nem való mindenkinek a második gyerek, mégis szülik őket sorba kényszeresen, mindenki szenved, aztán gyerek masfél évesen be lesz b@@@va bölcsibe, mert nem bírnak kettővel... A nagytesónak is csak rossz, hogy egy csomó mindenből kimarad, mert a picivel nincs erő-türelem foglalkozni. Rengeteg ilyet latok magam körül, sehol nincs jó kapcsolat a tesók között, akkor meg minek kellett... ujabb lelkibeteg nemzedék termelődik, mert a "tesó az kell" francokat...
júl. 11. 10:05
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Keress munkát. Már maga az elv is sokat tud segíteni, hogy aktívan keresel. :) Az sem baj, ha részmunkaidős, így azért otthon is vagy, meg nem is. Mentálisan kicsit kimozdít a monotonitásból, végzel más szellemi tevékenységet is.

Plusz nekem az segített, hogy lehet, hogy csúnya és a mi esetünkben plusz üzemanyag is, de ha kedvem van, akkor a férjem munka után hazajön és én intézem, amit intézni kell. Néha egy óra hivatalban ücsörgés, vagy egy nyugis bevásárlás is megváltás tud lenni. :)

júl. 11. 10:19
 9/14 anonim ***** válasza:
34%

Próbálhatsz kialakítani nekik nyári rutint.

Felkelnek, reggeli, azután babakocsiba/kendőbe és séta a játszótérig. Ott tombolnak 1,5-2 órát. Irány haza, otthon kis játék, ebéd és délutáni csendespihenő. Ha felébredtek uzsonna, játék és lehet megint sétálni, ha már nincs 50fok.

Vacsi,fürdés és alhatnak.

Nálam ez jött be.

júl. 11. 12:24
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is 2 kicsi gyerekem van (2,5 év - 7 hónapos) átérzem. Én szoktam áthívni szomszédokat. Igen, leamortizálják a fél lakást, de a gyerekek egymást jobban lekötik, én meg addig dumálok más anyukával. Lehet nem a szellemi magasságok csúcsa velük is gyerekekről beszélni, de legalább megértőek, meg felnőtt emberek, felőlem mondják. Meg én pl sokszor a gyerekekkel takarítok. A kicsi a hátamon, a nagyobbik kap valami feladatot és teszek-veszek. Pl most melegben kap vizesflakont, "moshat" ablakot. Igen, a végén tök ronda lesz, de amíg ő elpacsál 500 ml vizet egy fél ablakra, én ki tudom pakolni az összes edényt mosogatóból vagy főzni, a kicsi meg vagy alszik rajtam vagy nézi a nagyot.

Nem muszáj autót tologatni, mondhatod, h autómosó van, kis medencében pancsoljanak, vagy berakod őket a kádba egy kis vízzel és locspocsoljanak. Ha minden vizes lesz, hát vizes lesz, tuti nyersz vele 10-20 percet legalább. Ilyen kis apróságokkal tudsz magadnak időt nyerni, amíg 50 fok van és nem tudtok kimenni.

júl. 11. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!