3 éves gyerek nem akar enni. Hogyan vegyem rá, hogy legalább kóstoljon?
Mostanában csak péksüteményt hajlandó enni, rántott húst, üres tésztát, néha gyümölcsöt, paprikát.
Ami nagyon zavar mostmár, hogy semmit nem hajlandó megkóstolni. Pedig játék közben mindig rá kell szólni, hogy ne vegyen mindent a szájába. Fürdés közben is eszi a fürdőhabot. De ha élelmiszerről van szó, meg se nyalja.
Olyan válaszokat nem kérek, hogy rendben van ez így, meg hagyjam rá. Sajnos már hiány betegségek vannak nála kialakulóban, kivizsgálás jelenleg folyamatban van.
Nálatok mi vált be, hogy szélesedjen végre a repertoár, és legalább próbálkozzon a kóstolással?
Adj neki sok gyümölcsöt, paprikát, a többit meg kevesebbet. Nekem elég furcsa, ha egy gyereknek csak a rántott hús ehetö, nálunk évente egyszer ha van, nem tudott volna rászokni.
De az is lehet, hogy rossz módszerrel eteted, szabad kézzel ennie? Kiválaszthatja az asztalon lévök közül, amit kér?
Ha semmi nem müködik, egyetlen megoldás, hogy orvoshoz fordulsz vele.
2-es, ne haragudj, hülyeség a koemmented.
Az én fiam 3 éves koráig nagyon jól evett és mindent, a brokkolitól kezdve a spenóton át a cukkinifasírtig, neki mindegy volt, mi az ebéd, jókat evett belőle.
Aztán elkezdett válogatni egyre jobban, most 3,5 éves és semmiféle zöldséget nem eszik meg, se nyersen, se főve. Pedig mindig elérakom, mi is azt esszük és nincs neki folyton külön főzve.
Ja, és feleannyit eszik meg adagokban is, mint 1 évesen.
Ez abszolút életkori sajátosság. Ilyenkor kezdenek válogatósak lenni és kevesebbet enni.
Amit tehetsz, hogy mindig kínálod mindennel, nem erőltetsz rá semmit. Ha látja hogy azon remegsz, hogy egyen dackorszak lévén azért sem fog. Viszont abba a hibába ne ess bele, hogy mindig csak ugyanazt kap, hisz abból lesz a hianybetegség. Amit ti esztek, abból választhat , nincs B opció. Ha kitartó vagy és nem stresszelsz rá, vissza fog találni. Éhen halni pedig terített asztal mellett nem fog. De ha tudja hogy úgyis kap péksütit, akkor naná hogy azt eszi inkább.
3-as vagyok, a 4-es amúgy jót ír. Alapvetöően én sem adok neki semmit ebéd helyett.
Tegnap pl. tejszínes--csirkés-zöldséges tészta volt, nem akarta enni, mondtam, hogy sajnos csak ez van, ha nem eszik, így járt. Nem evett, oké, én ott hagytam a tésztát az asztalon, 10 perc múlva csak ment oda csipegetni belőle, míg én rendberaktam a konyhát. Nem sokat, de mivel látta, hogy ez a kaja, úgysincs más, csak evett.
Vannak válogatósabb időszakok. Olyasmi segìthet, ha együtt esztek, és làtja, hogy ti màst is megesztek. Ha szűk csalàdon kívül màs is ott van, az àltalàban mèg jobb ösztönző.
Tulajdonkèppen nem is kevès fèle, amit a gyereked megeszik. Ha pèksütiből csak ritkàn kap, a ràntotthùst olaj nèlkül sütöd, èd mindig kap gyümölcsöt ès paprikát, akkor ez egy működő étrend.
Összekevert ételt egyáltalán nem eszik. Tehát nála a sajtos tészta az úgy van, hogy előbb kér tésztát, aztán külön reszelt sajtot. Egyszerre nem is rakhatom ki. Tejfölt nem eszik hozzá.
Próbáltam azt a módszert többször is, hogy elé rakok több mindent. Pl. rizs, husi, paprika. Ilyenkor csak a paprikát eszi. Meg mindenből kiválaszt egyfélét, és akkor csak azt.
Eszünk előtte, meg vele együtt is. Sosem volt még a 3 év alatt, hogy mondjuk valamit megkívánjon tőlünk. Bezzeg mindenféle tárgyat állandóan a szájába vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!