Mitől ilyenek a mostani gyerekek? Csak én reagálom túl?
Ugyan már.
Te így emlékszel magadra, aztán ha megkérdeznél egy akkori felnőttet, ugyanezt mondta volna el a te gyerekkorodban.
Már az ókori görögök is erről panaszkodtak 2000 éve, hogy milyen tiszteletlenek, lusták, buták a fiatalok, bezzeg mikor ők voltak azok..
Te reagálod túl.
Tessék, itt egy cikk irodalmi szemelvényekkel arról, hogy az elmúlt többezer év alatt mindenki pont ugyanezt mondta a fiatalabb generációkról. Rólad is.
Pedig az én férjem begyújtott a szobájában 25 éve, mikor kicsit egyedül hagyták, én meg bizony végigordítoztam anyámmal a kamasz korom.
Nyilván te tökéletes voltál, mi csak ilyen földi halandók.
A szakemberek azt figyelték meg, hogy a napi szintű "kütyüzés" megterheli a gyerekek fejlődő idegrendszerét.
Mikor a kisgyerek úgy nő fel, hogy a nappaliban háttérzaj gyanánt megy a TV, mikor a 2-3 éves gyerek kezébe telefont adnak, hogy legyen nyugi amíg a szülő pihen, takarít, ebédet csinál.
Ezek megterhelik a kicsik idegrendszerét és idősebb korban is kiütközik ez.
Nyugodtan lepontozhattok, de ezt több szakember is elmondta.
Mindenkinek köszönöm a választ!
1-es és 2-es, azért annyit hozzáakarok tenni, hogy először én is azt gondoltam, hogy ez így van, de amikor a környékbeli felnőtteket megkérdeztem erről azt mondták, hogy: "ti is rosszak voltatok, de ég és föld" meg amit a 3-as kommentelőnek is kifejtettem lejjebb is kicsit átforgatta nálam a fogaskereket.
3-as, nem, nem voltam tökéletes, de a saját testvérem vélekedett úgy a saját lányáról, hogy amikor rám meg a barátnőimre vigyázott, mikor kicsik voltunk sokkal könnyebb dolga volt, mert velünk nem kötött ki az ügyeleten, ha 2 percre nem figyelt oda, a lánya viszont egy két lábon járó katasztrófa lett mióta iskolába jár, és hogy szerinte a többi gyerek van rá rossz hatással. A kamaszkor meg egy másik téma, én kisgyerekekről beszéltem.
És félreértés ne essék, nem vitatkozni szeretnék, csak elmondtam, hogy mi a kiváltó oka amiért elkezdtem úgy gondolkodni, ahogy. Tiszteletben tartom mindenki véleményét.
Az én gyerekeim nem ilyenek pl.
Nem a mostani gyerekek ilyenek, hanem a neveletlen gyerekek
Neveletlen gyerekek pedig régen is voltak, csak nem volt Facebook, meg gyakori kerdesek és nem tudtak róla mások....
Köszönöm az újabb válaszokat!
8-as nem azt írtam, hogy minden gyerek ilyen, igen általánosítottam a saját tapasztalataim alapján, amit pedig nem az interneten szereztem, hanem, mint írtam a munkahelyemen, de írtam azt is, hogy van kivétel. És igen régen is voltak neveletlen gyerekek, de én úgy érzem, hogy arányaiban változott a dolog, és súlyosságában is.
9-es, igen azt tudom, de az óvodások még nagyon kicsik, náluk még az, hogy nem tudják magukat máshogy kifejezni nálam még "belefér", de mondjuk 7-8 évesen már más a történet, azért ragadtam ki kifejezetten azt a korosztályt..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!