Kisfiam 5 éves. Az oviban nem tud kapcsolódni a többiekhez játékban, csak sodródik velük. Mi is ezt figyeltük meg ma is. 6 gyerek volt. Ő ráakaszkodott egy felnőttre, vagy elment macskát keresni. Esélyes, hogy autista?
Attól, hogy nehezebben oldódik még nem feltétlenül autista. Ehhez azért komolyabb vizsgálatok kellenek.
Annyira bírom, hogy mindenkite rahúzzák ezt a szellemi zoknit.
Engem is zavar a tömeg, sőt, egyetemen utáltam a nagyelőadásokat, mert rosszul voltam attól, hogy a mikrofonba beszélt az oktató, mellettem püfölte valaki a billentyűzetet, előttem 5 srác az előző napi bulit beszélte, mögöttem két barátnő az életük mindennapjait. Fél óra után már sikítottam volna legszívesebben. Mégsem vagyok autista.
De ha aggódsz, vidd el szakemberhez, magánúton (állami helyeken éves várólisták vannak).
A négyéves kisfiunknál is vannak hasonló tünetek, de a szakemberek még mindig nem tudják eldönteni, hogy szenzoros túlérzékenységgel állunk szemben vagy autizmussal...
Hozzáteszem, hogy lassan már a szakemberek is kezdik összemosni az autizmust a visszahúzódó, introvertált embertípussal...
Emlékszem, régen a nagyon visszahúzódó, érzelmileg alulfejlett gyerekeket nevezték autistának, akik ütögették magukat. Ma már nagyon tágan értelmezik az autizmust meg a spektrumzavart stb.
Szerintem az óvonők is hibásak, mert nem tudják az ilyen gyerekeket integrálni a közösségbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!