Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban én fújom fel a dolgot?

Valóban én fújom fel a dolgot?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. A kicsi most lesz 3, a nagy 5,5 éves.

Apukát szeretjük, imádjuk, ezt leszögezem...

Szóval férjem nem az az érzelgós fajta. Ő pl nem tud leülni a gyerekekkel játszani. Elfogadtuk, így nőtek fel, ebbe nem is volt gond. Most, hogy a fiam nagyobb, sokat vannak együtt. Együtt szerelnek, kertet rendeznek, stb. Szóval van neki is vele töltött ideje. (a kicsi is rengetegszer csatlakozik hozzájuk, habár csak eljátszik mellettük.)

Lényeg a lényeg, hogy a falunkban van egy srác, eddig is jóban voltunk vele, de most lett igazán baráti a viszony. Neki van egy 10éves fia.

1hete minden egyes nap a férjem és a fiam velük lógnak.

Felölnek a kvada, a srác meg a fia a motrukra és járják a környéket. Olyan 6óra fele elindulnak és fél 9-9 mire hazaérnek.

Egyrészt én a kicsivel maradhatok otthon, tőle semmit csinálni nem tudok, mert vagy szórakoztatnom kell, vagy sir a fiúk után.

Másrészt járnak még a gyerekek oviba. 9fele hazaérnek, még vacsi, fürdés, fél11-11 mire ágyba kerülnek. A gyerekek bírják, de én korán kelek, már rosszul kezdek lenni a fáradtságtól.

Este leültem a férjemmel ezt megbeszélni. Hogy elegem van, nem azt mondom, hogy ne menjenek, de ne minden nap. Hogy a gyerekeknek rég ágyban lenne a helye, mire elkezdjük még csak a vacsit.

Illetve engem zavar, hogy inkább lógnak minden nap velük, mint otthon együtt legyen a család.

Konkrétan még férjem sértődött meg, hogy nyár van, mit hisztizek, világosba úgyse aludnának a gyerekek, majd télen időbe lefekszenek.

Emellett ne sajnáljam már tőlük a szórakozást, mit kell ebből ekkora ügyet csinálnom? Én is beülhetnék a kocsiba és programozhatnék a kicsivel...

Azóta most meg vagyunk kb sértődve egymásra.

Jó apa. Próbál megadni a maga módján mindent a gyerekeknek. De nem érti meg, hogy ez már a ló túloldala. Azért mert neki szar gyerekkora volt, nem kellene attól még mindent is megengedni nekik.

Sosem volt konfliktus köztünk, pedig 8 éve együtt vagyunk. Úgyhogy most emiatt is vagyok így megrökönyödve a helyzeten.

2024. júl. 9. 10:40
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
78%
29-es szerintem erősen fogalmazott, de az teljesen igaz, hogy apuka csak abban a játékban és csak azzal a gyerekkel partner, aki az ő szórakozását akarja művelni. Ha netán a kisebbik inkább rajzolgatna, vagy építőkockázna, vagy a plüsseivel játszana, akkor az apja később is le fogja sza...ni. És ez azért nagyon szomorú...
2024. júl. 10. 11:20
 32/32 anonim ***** válasza:
65%

Eleve el sem vinné az ötéves kisgyereket úgy, hogy tizenegyre esnek csak haza.

Hogyne.

Óvodás kisgyerek, legkésőbb kilenckor ágyban a helye, akkor is, ha szent idióta apucinak ez nem tetzsik.

2024. júl. 12. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!