Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban én fújom fel a dolgot?

Valóban én fújom fel a dolgot?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. A kicsi most lesz 3, a nagy 5,5 éves.

Apukát szeretjük, imádjuk, ezt leszögezem...

Szóval férjem nem az az érzelgós fajta. Ő pl nem tud leülni a gyerekekkel játszani. Elfogadtuk, így nőtek fel, ebbe nem is volt gond. Most, hogy a fiam nagyobb, sokat vannak együtt. Együtt szerelnek, kertet rendeznek, stb. Szóval van neki is vele töltött ideje. (a kicsi is rengetegszer csatlakozik hozzájuk, habár csak eljátszik mellettük.)

Lényeg a lényeg, hogy a falunkban van egy srác, eddig is jóban voltunk vele, de most lett igazán baráti a viszony. Neki van egy 10éves fia.

1hete minden egyes nap a férjem és a fiam velük lógnak.

Felölnek a kvada, a srác meg a fia a motrukra és járják a környéket. Olyan 6óra fele elindulnak és fél 9-9 mire hazaérnek.

Egyrészt én a kicsivel maradhatok otthon, tőle semmit csinálni nem tudok, mert vagy szórakoztatnom kell, vagy sir a fiúk után.

Másrészt járnak még a gyerekek oviba. 9fele hazaérnek, még vacsi, fürdés, fél11-11 mire ágyba kerülnek. A gyerekek bírják, de én korán kelek, már rosszul kezdek lenni a fáradtságtól.

Este leültem a férjemmel ezt megbeszélni. Hogy elegem van, nem azt mondom, hogy ne menjenek, de ne minden nap. Hogy a gyerekeknek rég ágyban lenne a helye, mire elkezdjük még csak a vacsit.

Illetve engem zavar, hogy inkább lógnak minden nap velük, mint otthon együtt legyen a család.

Konkrétan még férjem sértődött meg, hogy nyár van, mit hisztizek, világosba úgyse aludnának a gyerekek, majd télen időbe lefekszenek.

Emellett ne sajnáljam már tőlük a szórakozást, mit kell ebből ekkora ügyet csinálnom? Én is beülhetnék a kocsiba és programozhatnék a kicsivel...

Azóta most meg vagyunk kb sértődve egymásra.

Jó apa. Próbál megadni a maga módján mindent a gyerekeknek. De nem érti meg, hogy ez már a ló túloldala. Azért mert neki szar gyerekkora volt, nem kellene attól még mindent is megengedni nekik.

Sosem volt konfliktus köztünk, pedig 8 éve együtt vagyunk. Úgyhogy most emiatt is vagyok így megrökönyödve a helyzeten.

2024. júl. 9. 10:40
1 2 3 4
 21/32 Carragher_x ***** válasza:
21%

"Se 5,5, se 10 éves gyerek ne motorozgasson meg quadozzon már, komolyan nem érzed, mi ezzel a gond?"

Az égvilágon semmi gond nincs vele, attól hogy te valamit nem ismersz vagy nem tartod szórakoztatónak, még nem lesz káros.

2024. júl. 9. 14:40
 22/32 anonim ***** válasza:
88%

Én több problémát is látok.

1# Családi élet nulla. Le lehet pontozni, de aki szerint normális az, hogy együtt nem töltenek időt, az nem tudom milyen családi életet él. A férjednek igaza van abban, hogy nyár van, nem baj ha tolódik picit a napirend és rugalmasabban kezelitek, de azért szerintem ez már túlzás.

2# Nem jól kommunikáltok, nem érti mi a bajod, nem támogat.

3# Én is fennakadtam a kvadon, sajnálom. Biztos buli, de minden áldott este égetni a lóvét üzemanyagra és róni a köröket, hát nem tudom... Ha a lehető legkörültekintőbben teszik is mindezt és biztonságosnak tartod sem gondolom normálisnak, hogy ez egy gyerek mindennapos szórakozása. Lehet bicajozni, rollerezni, medencézni, fagyizni, strandolni, játszótérre menni, piknikezni és aaaaaannnyi programot találni, miért csak erre koncentrálódik a nyári tevékenységek köre?

4# Mentegeted. Nagyon jó apa, de... Ha nagyon jó apa lenne, akkor figyelembe venné a család érdekeit is, nem szakítaná mindennap ketté az egységet.

Új szabályokat állítanék fel, mert ezt így én sem szeretném. Lehet bulizni, fiús programokat szervezni, későn hazaérni, de akkor az esti rutin is az övé és korlátozzák ezt mondjuk heti 2-3 alkalomra, ami neked is oké.

2024. júl. 9. 15:17
 23/32 Carragher_x ***** válasza:
20%

"aki szerint normális az, hogy együtt nem töltenek időt"

vs

"6óra fele elindulnak és fél 9-9 mire hazaérnek."

Akinél nullává redukálódik a családi élet, mert a család 2,5-3 órát külön tölt, az nem tudom milyen családi életet él...

"Új szabályokat állítanék fel"

A szabályokat egy családban SOHA nem az egyik fél állítja fel egyedül.

2024. júl. 9. 15:22
 24/32 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem, azt mondod, hogy amúgy se kerül ágyba 10 előtt a nagy, akkor se, ha nem mennek sehova. Így meg fél 11-kor kerül ágyba. Most akkor neked az a fél óra alvás hiányzik ennyire?

Egyébiránt igaza van annak aki ezt írta: amikor hazaérnek, közlöd hogy te hulla vagy, mész aludni. Ő majd szépen megfürdeti és lefekteti a SAJÁT gyerekeit. Ez nem passzív-agresszív lépés, egyszerűen ha te képes vagy rá, akkor az apuka is, nem kisbabák már. Ha kórházba kerülnél két hétre, akkor is neki kéne csinálni.

2024. júl. 9. 16:24
 25/32 babyboom567 ***** válasza:
83%
24-es válaszoló,biztos lehetsz benne, hogy ha a kérdező kórházba kerülne,hamarabb lenne ott valami női rokon segíteni(bocs, apa helyett megcsinálni)a gyerekek körüli teendőket, mint ahogy osztályra felvennék a kérdezőt.
2024. júl. 9. 17:53
 26/32 anonim ***** válasza:
70%
A férjed nem tartja tiszteletben a kérésed, sajnálom. A leírás alapján nem egy szuper apa, de férjnek sem a legjobb. Persze emberek vagyunk, neked így is megfelelt eddig, de most valahogy meg kéne értetni vele hogy amíg ő a szórakozást hajszolja, neked az alapszükségleteid sérülnek. Ha ezt nem látja be akkor sajnos fontosabb neki a szórakozás mint a te jólléted.
2024. júl. 9. 17:57
 27/32 anonim ***** válasza:
89%

23# Ha apuka dolgozik napközben, majd mindennap 6-9-ig kvadoznak, aztán esti rutin és alvás, akkor szerinted mikor élnek családi életet? Max hétvégén. Ha valakinek ez elég, semmi baj, de nem úgy tűnik, hogy a kérdezőnek ez kielégítő.

Egy családban pedig ketten állítják fel a szabályokat, igen. Most apuka állított fel egyet, ami nem működik, mert nem elégít ki mindenkit. Elő kell állni az új szabályokkal, a másik fél meghallgatja, esetleg kompromisszumot keresnek, majd egyezségre jutnak. Ezt hívják normál kommunikációnak.

2024. júl. 9. 19:37
 28/32 babyboom567 ***** válasza:
89%
A kérdezőnek a MINDENNAPOS quadozással van baja.A kérdés meg sem született volna, ha apuci heti 1x-2x viszi el quadozni a pulyát.A kérdezőnek igaza van.Gondolom a kérdező is dolgozik,hisz írja,hogy oviban vannak a gyerekek, és hulla fáradt.
2024. júl. 9. 21:22
 29/32 anonim ***** válasza:
60%

Engem nem érdekel, hogy quad a program, szerintem veszélyes, de belefér.

Az viszont brutális, hogy apuka leszrja a gyereket, amíg nem elég nagy, hogy bandázzon vele, mint egy haverral! Nekem erről a sztoriról a haverokkal való szórakozás ugrik be, ez a férfi sosem volt apa, akkor kapcsolódott be a gyerek életébe, mikor az elég nagy lett, hogy felvegye egy haver szerepét, aki ellógja vele a napot, olyat csinálnak amit apuka imád(vagy kell csinálnia), beesik este és zsémbbel az asszonnyal, hogy dehát milyen jó volt.

Szerintem ez egy bántalmazó, kihasználós érdekkapcsolat a férfi részéről. Teljesen tudatosan akkor kapcsolódik bele a gyerek életébe, és csak olyan tevékenységbe, ami felnőtt dolog/szórakozás. Engem ez visszataszít. Attól meg rosszul vagyok, hogy a másik gyerek totál hanyagolva van, amíg nem elég nagy, hogy haverkodjon az apjával. Ha meg véletlen nem szeret majd quadozni, meg motorozni, hanem mondjuk legózna, rajzolna meg beöltözne szerepjátékozni/színészkedni, nem lesz ilyen haver apja sem, addig meg mellőzve van, miközben tesóra féltékeny(és nélküle magányos).

Ilyen mérgező embert nem tartanék meg.. arról nem is beszélve, hogy nem csak a gyerekeket, de téged is kihasznál. Mikor végez házimunkát? Fürdet, etet, altat önállóan? Te mikor szórakozol??? Tanítgatja a gyerekeket önálló mosdásra, evőeszközhasználatra, öltözni, mesél nekik? Vigasztalja őket?

Biztos szeretitek, mert szórakoztató, de a leírtak alapján “rossz ember”. Nem tudom elképzelni, hogy egy elég jó ember naponta ennyit bántson a tetteivel másokat a saját kényelme és szórakozása kedvéért. A párját.. a gyerekeit..

2024. júl. 10. 11:06
 30/32 babyboom567 ***** válasza:
53%

A 29-es minden szavával egyetértek.

A legtöbb nő sem szeret gyurmázni,meg barbizni, meg f@sz tudja,(én sem szeretek pl kardozni,vagy kirakni az egymilliomodik kirakót,vagy hatszázadjára legurítani a pályán a golyót) DE erőt vesznek magukon mert tudják ,hogy ANYÁK,és kapcsolódnak a gyerekhez és játszanak vele. Nyilván nem végtelenítve,de apa sem halna bele napi fél óra autó tologatásba vagy legózásba.

2024. júl. 10. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!