Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban én fújom fel a dolgot?

Valóban én fújom fel a dolgot?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. A kicsi most lesz 3, a nagy 5,5 éves.

Apukát szeretjük, imádjuk, ezt leszögezem...

Szóval férjem nem az az érzelgós fajta. Ő pl nem tud leülni a gyerekekkel játszani. Elfogadtuk, így nőtek fel, ebbe nem is volt gond. Most, hogy a fiam nagyobb, sokat vannak együtt. Együtt szerelnek, kertet rendeznek, stb. Szóval van neki is vele töltött ideje. (a kicsi is rengetegszer csatlakozik hozzájuk, habár csak eljátszik mellettük.)

Lényeg a lényeg, hogy a falunkban van egy srác, eddig is jóban voltunk vele, de most lett igazán baráti a viszony. Neki van egy 10éves fia.

1hete minden egyes nap a férjem és a fiam velük lógnak.

Felölnek a kvada, a srác meg a fia a motrukra és járják a környéket. Olyan 6óra fele elindulnak és fél 9-9 mire hazaérnek.

Egyrészt én a kicsivel maradhatok otthon, tőle semmit csinálni nem tudok, mert vagy szórakoztatnom kell, vagy sir a fiúk után.

Másrészt járnak még a gyerekek oviba. 9fele hazaérnek, még vacsi, fürdés, fél11-11 mire ágyba kerülnek. A gyerekek bírják, de én korán kelek, már rosszul kezdek lenni a fáradtságtól.

Este leültem a férjemmel ezt megbeszélni. Hogy elegem van, nem azt mondom, hogy ne menjenek, de ne minden nap. Hogy a gyerekeknek rég ágyban lenne a helye, mire elkezdjük még csak a vacsit.

Illetve engem zavar, hogy inkább lógnak minden nap velük, mint otthon együtt legyen a család.

Konkrétan még férjem sértődött meg, hogy nyár van, mit hisztizek, világosba úgyse aludnának a gyerekek, majd télen időbe lefekszenek.

Emellett ne sajnáljam már tőlük a szórakozást, mit kell ebből ekkora ügyet csinálnom? Én is beülhetnék a kocsiba és programozhatnék a kicsivel...

Azóta most meg vagyunk kb sértődve egymásra.

Jó apa. Próbál megadni a maga módján mindent a gyerekeknek. De nem érti meg, hogy ez már a ló túloldala. Azért mert neki szar gyerekkora volt, nem kellene attól még mindent is megengedni nekik.

Sosem volt konfliktus köztünk, pedig 8 éve együtt vagyunk. Úgyhogy most emiatt is vagyok így megrökönyödve a helyzeten.

2024. júl. 9. 10:40
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Miért veszélyeztetné? Ezzel a résszel abszolút nem értek egyet.

2személyes quau-unk van. Bukósisakot húznak.

A másik apukának is 2 személyes a motra, szintén betartanak mindent.

Úgyhogy ezt a gyökerezést el is engedhetjük

2024. júl. 9. 11:39
 12/32 anonim ***** válasza:
63%

Mert ekkora gyerekeket nem lehet szállítani sem quadon, sem motoron. Ha van bukósisak, akkor sem. Ez kiskorú veszélyeztetése.

2024. júl. 9. 11:44
 13/32 babyboom567 ***** válasza:
74%

5,5 éves nem való quadra.Pont.Én elhiszem, hogy azt a látod,hogy jó apa a férjed,de ha ez igaz lenne, tisztelne téged,nem röhögne ki ha problémád van, hanem képes lenne átgondolni,és nem veszélyeztetné a gyereket.Jah, és csak halkan megsúgom, hogy az ilyen "szerelnek együtt/kertet rendeznek,a kicsi csak eljátszik mellettük"-ből szokott baj/tragédia lenni, mert apuka annyira belefeledkezik a dologba,hogy nem figyel.

A kérdésedre válaszolva, nincs igaza a férjednek,de sokszor eddig sem volt, csak nem vetted észre,túl sokat engedtél,és most rémisztő meglátnod a tényleges valóságot.

2024. júl. 9. 12:12
 14/32 anonim ***** válasza:
93%
Én elmondanám a férjemnek még egyszer, artikulálva, hogy ÉN fáradt vagyok, mert nem tudok a szórakozásuk miatt eleget aludni. Ha ezt figyelmen kívül hagyja, levonnám a konzekvenciákat. Nyár, szórakozás, lazulás oké, anya alapvető fizikai szükségleteinek figyelembevétele viszont fontosabb.
2024. júl. 9. 12:12
 15/32 anonim ***** válasza:
90%
Ha mennek legközelebb én nem csinálnék semmit délután. Pihennék máramennyire hagyna a kicsi vele játszanék de a hazimunkához nem nyúlnék. Mennék aludni mikor amúgy is szoktam. A férj intézze egyedül az esti dolgokat a gyerekkel kapcsolatban. Majd közölném vele hogy ma nem csináltam semmit úgy hogy holnap övé mind a két gyerek míg te takarítasz főzöl.
2024. júl. 9. 13:22
 16/32 Carragher_x ***** válasza:
21%
Szóval a probléma igazából annyi, hogy szeretnél korábban lefeküdni aludni, mert korán kelsz és fáradtnak érzed magad. Beszéljétek meg, hogy vagy jöjjenek haza kicsit korábban vagy a férjed fektesse le őket, mert te 10 felé le szeretnél feküdni. Ezt mindenféle vita, számonkérés, hatalmi harc nélkül meg lehet oldani, én itt nem látok igazi problémát.
2024. júl. 9. 14:12
 17/32 anonim ***** válasza:
93%
Akkor amint hazaérnek, pl fél 9kor, te rányomod mind a két gyereket az apára, mész fürödni, aludni. Füldugó, szemmaszk, csókolom. Vagy hazaérnek egy órával korábban.
2024. júl. 9. 14:12
 18/32 anonim ***** válasza:
87%

16-ra:

"Egyrészt én a kicsivel maradhatok otthon, tőle semmit csinálni nem tudok, mert vagy szórakoztatnom kell, vagy sir a fiúk után."

Ha a 3 éves sír a bátyja és az apja után, az éppen eléggé probléma.

Ha az apja erre tojik, az még nagyobb.

2024. júl. 9. 14:26
 19/32 anonim ***** válasza:
56%
Se 5,5, se 10 éves gyerek ne motorozgasson meg quadozzon már, komolyan nem érzed, mi ezzel a gond? Ők molyoljanak a kertben, olvasgassanak, szereljenek, bringázzanak, menjenek fagyizni, focizzanak/játsszanak a barátaikkal. Ezek a GYEREKEKNEK való programok.
2024. júl. 9. 14:33
 20/32 Carragher_x ***** válasza:
7%

"Ha a 3 éves sír a bátyja és az apja után, az éppen eléggé probléma."

Nem, az nem egy probléma, hanem egy pillanatnyi, gyerekvállalással járó élethelyzet. Ha ez probléma, akkor a gyerekvállalás szinte minden másodperce az, ez a hozzáállás meg ostobaság.

"te rányomod mind a két gyereket az apára, mész fürödni, aludni. Füldugó, szemmaszk, csókolom."

Igen, ez az a passzív-agresszív módszer, amivel még soha nem oldott meg semmit, de garantáltan rombolja a családi életet.

Teljesen normálisan meg lehet ezt a dolgot beszélni anélkül, hogy le akarná egyik fél győzni a másikat.

2024. júl. 9. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!