Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban én fújom fel a dolgot?

Valóban én fújom fel a dolgot?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. A kicsi most lesz 3, a nagy 5,5 éves.

Apukát szeretjük, imádjuk, ezt leszögezem...

Szóval férjem nem az az érzelgós fajta. Ő pl nem tud leülni a gyerekekkel játszani. Elfogadtuk, így nőtek fel, ebbe nem is volt gond. Most, hogy a fiam nagyobb, sokat vannak együtt. Együtt szerelnek, kertet rendeznek, stb. Szóval van neki is vele töltött ideje. (a kicsi is rengetegszer csatlakozik hozzájuk, habár csak eljátszik mellettük.)

Lényeg a lényeg, hogy a falunkban van egy srác, eddig is jóban voltunk vele, de most lett igazán baráti a viszony. Neki van egy 10éves fia.

1hete minden egyes nap a férjem és a fiam velük lógnak.

Felölnek a kvada, a srác meg a fia a motrukra és járják a környéket. Olyan 6óra fele elindulnak és fél 9-9 mire hazaérnek.

Egyrészt én a kicsivel maradhatok otthon, tőle semmit csinálni nem tudok, mert vagy szórakoztatnom kell, vagy sir a fiúk után.

Másrészt járnak még a gyerekek oviba. 9fele hazaérnek, még vacsi, fürdés, fél11-11 mire ágyba kerülnek. A gyerekek bírják, de én korán kelek, már rosszul kezdek lenni a fáradtságtól.

Este leültem a férjemmel ezt megbeszélni. Hogy elegem van, nem azt mondom, hogy ne menjenek, de ne minden nap. Hogy a gyerekeknek rég ágyban lenne a helye, mire elkezdjük még csak a vacsit.

Illetve engem zavar, hogy inkább lógnak minden nap velük, mint otthon együtt legyen a család.

Konkrétan még férjem sértődött meg, hogy nyár van, mit hisztizek, világosba úgyse aludnának a gyerekek, majd télen időbe lefekszenek.

Emellett ne sajnáljam már tőlük a szórakozást, mit kell ebből ekkora ügyet csinálnom? Én is beülhetnék a kocsiba és programozhatnék a kicsivel...

Azóta most meg vagyunk kb sértődve egymásra.

Jó apa. Próbál megadni a maga módján mindent a gyerekeknek. De nem érti meg, hogy ez már a ló túloldala. Azért mert neki szar gyerekkora volt, nem kellene attól még mindent is megengedni nekik.

Sosem volt konfliktus köztünk, pedig 8 éve együtt vagyunk. Úgyhogy most emiatt is vagyok így megrökönyödve a helyzeten.

2024. júl. 9. 10:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
16%

Én most az apukának adok igazat. Most van nyár, lazábbak a szabályok, hadd menjenek! (Egyébként szerintem úgysem nyár végéig lesz ez a program, meg fogják unni addig)

Te miért nem mész a kicsivel csavarogni?

2024. júl. 9. 10:56
 2/32 anonim ***** válasza:
96%
Te fektesd le a kicsot korán, és mikor hazajönnek, mondd, hogy vacsi a hűtőben, mész lefeküdni, korán kell kelned. Oldja meg a férjed az esti vacsi-fürdés kombót a naggyal.
2024. júl. 9. 10:56
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
2 vel értek egyet, ha nekik ez kell, én lefeküdnék és ő intézze a gyereket ha 8 ig nem érnek haza.
2024. júl. 9. 11:02
 4/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommentjeiteket! Ezért is tettem fel a kérdést, hogy kívülállóként ki mit lát. És valóban ezek szerint nekem kellene "lejjebb engednem".

Azért nem csavargok a kicsivel, mert a falunkban kb nincs semmi. Ott felesleges. Ha menni akarok valamerre, az meg 25-30 km és munka után már sokszor ehhez nincs kedvem. Inkább pakolok, főzök, stb.

A kicsit nem tudom korábban lefektetni. Egyrészt addig hisztizik, míg a fiúk haza nem érnek, másrészt kb pont abban az időben aludna el, mire megjönnek, akkor meg már lőttek az altatásnak.

2024. júl. 9. 11:03
 5/32 anonim ***** válasza:
97%

Ugyanaz jutott eszembe mint amit a kettes ír. :D

Azért azt hozzáteszem hogy egy gyereknek is az a jó ha vannak keretek. Nem baj ha egyszer kétszer ezek elvannak csúsztatva, de az nem egészséges hogy mindig. És egy 5.5 éves gyereknek a 11 óra az késő, legkésőbb fél10-kor ágyban kellene lennie aludni.

2024. júl. 9. 11:07
 6/32 anonim ***** válasza:
25%
Nálunk nincs tesó, de ha itthon van az apja akkor nehezebben alszik, ezért alvás időben az apja bevonul a hálóba és ott van csendben , én pedig altatom. Az elején beakart menni, de egy idő után megszokta ha alvás van akkor alvás van.
2024. júl. 9. 11:09
 7/32 anonim ***** válasza:
73%

2-esnek csak részben van igaza.

Ui. az is tény, hogy jelen felállásban a 3 éves H-P gyakorlatilag nem is látja az apját. Megkérdezném az apától, hogy a kicsit is a saját gyerekének érzi, vagy nem?

A másik: kötve hiszem, hogy ha az 5,5 éves este 11-kor fekszik le, akkor reggel normálisan lehet kelteni óvodába.

Hiába van nyár, reggel óvodába kell menni, vagyis időben kelni. Ahhoz pedig időben le is kell feküdni. És apukának észre kéne vennie, hogy van egy másik gyereke is, akkor is, ha vele nem lehet még kvadozni menni.

2024. júl. 9. 11:19
 8/32 A kérdező kommentje:

7!

csak annyiban "menteném" a helyzetet, hogy a nagy alszik az oviban, az este amúgy is durván kitolódik nála. Ha nem mennek sehova sem alszik el 10 elött, sőt... Hétvégén, ha nem alszik nappal, akkor is 10ig fenn van.

Ennek ellenére egyedül kel reggel, nem kell keltegetni.

De a kicsi a gyereke, ez valóban megállja a helyét

2024. júl. 9. 11:25
 9/32 anonim ***** válasza:
68%

Jó apa, aki eddig is leszarta a gyerekeit, azt, hogy nagyobbik időben ágyba kerüljön, és még quadra is ülteti, tehát veszélyezteti.

Itt igazából apuka szórakozása a fontos, a gyerek csak kellék.

És talált egy másik felelőtlen gyökeret, aki meg motorra ülteti a 10 évest.

2024. júl. 9. 11:27
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
A #2. válaszolóval abban egyetértek, hogy akkor apuka intézze az otthoni teendőket is .. DE , azért én nem mosolyognék, ha az 5 éves gyerekem este 11-kor kerülne ágyba, hiába van nyár, főleg, ha rendszeres….
2024. júl. 9. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!