Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák ti szoktatok néha rá...

Anyukák ti szoktatok néha rá csapni a gyerekre?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon szégyellem magam, bűntudatom is van mindig.

Tudom Meg érdemlem.

De olyan hamar el fogy a türelmem.

És ha már semmi sem segít, próbáltam szépen, könyörögtem, próbáltam erelyesebben rá szólni, és úgyse használ, akkor sajnos el durran az agyam és rá csapok a fenekére vagy az arcára, vagy megfogom a két vállát és megrángatom.

Mondjuk ez se nagyon hatja meg, utána ugyanúgy csinálja amit nem szabad.

Úgy érzem olyan sok van rám, tudom ez nem kifogás, nem szabad lenne Meg vernem a gyerekem.

Egyedül nevelem, most fogja kezdeni az ovit, munkát kell találjak, közbe a válás, mindent egyedül intézzek, de közbe rengeteg időt akarok tölteni a kisfiammal, egész nap ugye együtt vagyunk, de a dolgaim mellett, sokat játszok vele, bent, kint, megyünk sétálni, motorozni, mindenhova együtt megyünk.

Sokat mesélek, olvasok neki, fejlesztő játékokat játszunk, mondokakat tanulunk.

Megyunk fagyizni, boltba, kirándulni együtt.

De mostanában higy ennyire rossz többször rá csapok.

És utána annyira bánom, sirok hogy hogy csinalhattam ilyet.

Félek emiatt lesz valami lelki sérülése, és ezzel elrontottam az életet.

2024. jún. 15. 20:59
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos volt, hogy ràcsaptam. Az első 2 èvben mintaanya voltam, utàna volt sok családi problèmànk, ès nem maradt erőm türelmesnek lenni. Bár sose tettem volna, szerintem jó szülő nem üti meg a gyerekèt.
2024. jún. 15. 21:01
 2/45 anonim ***** válasza:
66%

Igen, volt..

Utána sírtam amikor ránéztem a gyerekre, bocsánatot kértem tőle..

2024. jún. 15. 21:11
 3/45 anonim ***** válasza:
80%
Volt rá példa. Fenekére húztam, mert a tűzhelyhez nyúlkált a forró fazék felé, holott 1000x elmondtam, hogy tilos. Inkább kapjon tőlem egy anyait, mint az égési osztályon kössünk ki egy életre megnyomorítva.
2024. jún. 15. 21:12
 4/45 anonim ***** válasza:
80%
7 éves a kisfiam, eddig talán 1 esetre emlékszem amikor rácsaptam a fenekére, nagyon rosszul éreztem magam utána, akkor megfogadtam magamnak én nem így fogom nevelni. Ez kisebb korában volt. Hálistennek nincs baj vele, szóval elég ha rászólok, akkoriban idegesebb voltam és sztem azért csaptam oda. Az arcára viszont soha nem ütnék, engem pofozott már meg az anyám, sohasem éreztem annál jobban megalázva magam gyerekként. Te hogy éreznéd magad ha valaki arcon ütne? Ezen gondolkozz el mielőtt eljár a kezed. Bennem egy életre nyomot hagyott annak idején.
2024. jún. 15. 21:25
 5/45 anonim ***** válasza:
47%

2 napja kb volt egy kérdés, ahol az anyuka rakiabált a gyerekére egyszer. Na ott őt mindennek elmondták, hogy szegény gyerek lelki nyomorék lesz....stb, erre itt most meg olvasom hogy mindenki veri a gyerekét.

A verés a nevelés csődje. Abból ő azt szűri le, hogy az agresszivitás egy jó konfliktus megoldási módszer. Pedig nem az, nagyon nem. És igen, lelki sérülést okozok vele neki. Valószínű őt is megviseli a válás és a viselkedésével jelzi. Te vagy a felnőtt, neked kell magadat türtőztetni. Mint írod, haszna úgy sincs, csak te sem tudod kezelni az indulataid.

Ráadásul a válás során ha kiderül, még el is vehetik tőled.

3 gyereket nevelek de SOHA nem ütöttem meg egyiket sem. Az nem nevelési módszer.

2024. jún. 15. 21:49
 6/45 anonim ***** válasza:
73%
Volt rá példa, de ahogy senkinek, nekem sem volt jó érzés. Nagyon nem. Utána átbeszéltük mi miért történt és bocsánatot kértem tőle. Nem szeretném, hogy ez legyen a példa neki a konfliktus kezelésre, így igyekszem kontrollálni magam.
2024. jún. 15. 21:54
 7/45 anonim ***** válasza:
31%
Egyszer fordult elő, hogy rácsaptam picit a fenekére. De arcon biztos nem ütném, és nem rángatnám meg. Elég szomorú, hogy rajta vezeted le a feszültségedet, főleg rendszeresen. Mit szólnál hozzá, ha az óvódában egy nagyobb gyerek rendszeresen megütné a tiédet, csak mert otthon feszült helyzet van?
2024. jún. 15. 22:43
 8/45 anonim ***** válasza:
60%

A 7-es válaszom szépen le lett pontozva. Akkor ezek szerint ez mindenkinek normális?:

"sajnos el durran az agyam és rá csapok a fenekére vagy az arcára, vagy megfogom a két vállát és megrángatom."

Egy 3 éves gyerekről van szó, akit rendszeresen felpofoz és megrángat, mikor eldurran az agya. Ha apuka ütné, rángatná a gyereket, akkor meg fel lenne jelentve, és eltiltva a gyerektől.

2024. jún. 15. 23:53
 9/45 anonim ***** válasza:
51%
A legyre szoktam racspabi. Akit én szültem meg arra nem.. Nem ezért hoztam erre a világra, hogy még a sajat anyja is bántsa. Nem ő kérte, hogy itt legyen. Ha itt van, még nem a fizikai erőmmel való vissza élés a nevelési stílusom.
2024. jún. 15. 23:55
 10/45 anonim ***** válasza:
48%
Remélem olyan férfit fogsz ki magad mellé aki ha nem úgy viselkedsz ahogy neki jó, vagy szarabb napod van ezért feszültebb vagy, hisztisebb, majd "rád csap".
2024. jún. 15. 23:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!