Kinek mi vált be hirtelen válogatóssá váló 3 évesnél?
Már mindennel próbálkozom, de semmit nem fogad el, csak a joghurtot. Próbáltam az eddigi kedvenceit főzni, venni, adni, de sír és dühöng miatta. Próbaltam már nasit is adni (tejszelet, chips), ezekért régebben odaig volt, de most nem kéri azt sem.
A gyerekorvos megnézte, szerinte minden rendben van vele.
Meddig szokott tartani az ilyen korszak?
Nálunk is vannak ilyen időszakok. Jellemzően a nyári melegben. Elsőre én is nagyon megijedtem, órákig ugráltam a gyerek körül, de semmi sem volt jó.
Mostmár rutinosabb vagyok, felajánlok egy, maximum 2 féle ételt. Ha egyik sem kell, akkor nagy valószínűséggel nem éhes.
Nem beteg? Torka nem fáj?
Mikor a kislányom elkapta a kézlábszáj-fertőzést, csak mascarponét, joghurtot és tejfölt evett magában. Annyit tettem, hogy változatosan összeállítottam az ételét, és kiválaszthatta ami megfelelt.
Hiánybetegség, kóros súlyvesztés fennáll?
Amennyiben nem, ugyanezt javaslom. A te felelősséged hogy mivel, mikor és hol kínálod. Az övé hogy ebből mit és mennyit fogad el.
Nem kell, sőt ártalmas leszűkíteni a palettát a 'kedvencekre'. Egyeztetni a menüről szuper, együtt elkészíteni, bevásárolni még jobb.
Lassan egy hónapja nem fogad el mást. Ha nem kap joghurtot, akkor inkább nem eszik semmit. A gyerekorvos azt mondta, adjak neki, amennyit kér, mert ebből legalább mennyiséget eszik.
Nekem is az a félelmem, hogy ez így hosszútávon kevés lesz.
Elmúlik. Eszik joghurtot, semmi baja nem lesz.
Öcsém kicsiként éveken át sajtos tésztán élt, de szó szerint, kamaszként meg már kievett kb a pénzünkből :D
Nálunk a mese nézéssel volt összefüggésben. Ahogy azt teljesen megvontam tőle, pár nap múlva elkezdett enni.
Nem értem én sem, másnál meg ugye pont akkor eszik, ha még közben is mesét néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!