Mi a válogatósságnak a definíciója?
bocs de sztem nincs erre definíció....a válogatósság , ha alig eszik meg vmit. és általában, megfigyelésem szerint az is édesség vagy köze van hozzá. sztem az extrém válogatósság a szülő hibája...ráhagyta a gyerekre, nem eszed meg a főzeléket? nem baj, akkor adok egy túró rudit hogy valami legyen a gyomrodban...a gyerek meg hamar rájön,mi az ábra.
létezik egy másik verzió is. vannak korszakaik a gyerekeknek, amikor adott esetben egyfajta ételt fogadnak el, ekkor leképzelhető, hogy pont azt kívánja a szervezetük (pl. a játszón egy kislány krumplit és sóskát eszik hetek óta, semmi mást, előtte hetekig túrós tésztát evett előtte meg pörköltöt).
de általában sztem a szülő hibája. ha nem éhes, finnyáskodik, nem kell mást adni helyette, pláne nem édességet, max. egy kis gyümölcsöt. nem fog éhenhalni. aztán ha éhes lesz, enni fog. itt nem az mondom hogy mindent meg kell ennie, hiszen felnőttnél is van, amit nem szeret. de azért az ételek nagy részét midnenki megeszi.
ja, és még arra is figyleni kell, hogy a kisgyerekek kevesebbet esznek, mint egy felnőtt elvárja. ha jól fejlődik a kevéssel, amit megeszik, akkor nem kell fogllakozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!