Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kajagondok:enni vagy nem...

Kajagondok:enni vagy nem enni, ez itt a kérdés (válogatósság)?

Figyelt kérdés
Olyan válogatós lett a 2 éves lányom, hogy már lassan falnak megyek ettől! Egyik héten még szeret valamit, a másik héten már nem. Egyszerűen a vásárlás is kínszenvedés, mert sose tudom mit kéne venni, mit kéne főzni. Pl a legutóbbi az volt, hogy imádta a rizs, főleg borsóval vagy kukoricával. Már a rizst nem eszi, eleinte legalább a husit mellette és a zöldséget kiette belőle. Most már a husit sem eszi, max felvágottat, virslit vagy rántott húst, semmi apróbb vagy egyébféle nem kell neki. Imádta a gyümölcsöket, már azt is úgy kell beleimádkozni pár falatot. viszont régen nem volt hajlandó főzeléket enni, most az megy jobban, de az sem mindegy milyen. Anyukám szerint én is ilyen voltam 6-7 éves koromig, ha most belegondolok, lesz addig néhány ősz hajszálam a lányommal, ha ő is ilyen lesz. Ti hogy vészelitek át ezt a válogatós korszakot?
2010. dec. 5. 14:51
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Adj neki abból,amit magatoknak főzöl,és együtt egyen veletek.

A másik: az ekkora gyerekek immunrendszere még nincs elrontva,érzik,hogy mire van szüksége a szervezetüknek.

Ezért esznek csak egyfélét időnként. Ez nem biztos,hogy válogatás. Ne erőltesd,amit nem akar megenni. A gyümölcs pedig legyen mindig előtte az asztalon. Ha nem erőlteted,akkor ha kívánja,kiszolgálja vele magát.

2010. dec. 5. 15:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én 2 éves fiam is iszonyat válogatós. Vannak dolgok, amiket alapból elutasít, és van amit nagyon szeret, illetve van amit néha megeszik-néha nem. Főtt kaja mindig olyan van, amit szeret. Megterítek neki, és ha nem eszi meg, akkor megy az asztaltól, és uzsonnáig nincs semmi. Reggeli és vacsora úgy zajlik, hogy ha nem kéri azt amit kap, megkérdezem mit kér. Ha azt sem eszi meg, akkor viszlát. Következő kajánál olyan éhes lesz, hogy tuti eszik valamit. Ha vacsorázni nem akar, de szerencsére ez elég ritka, akkor több tejet adok neki, és kap pár szem kekszet. Azt legalább megissza, megeszi.
2010. dec. 5. 15:24
 3/3 anonim ***** válasza:

szia, a kislányom 1 hónappal ezelőttig életében sztem 10 deka húst sem evett meg összesen, egyszerűen nem fogadta el semmilyen formban soha. egy hónapja hirtelen húst hússal....sztem is vannak ilyen korszakok, és a szervezetük tudja mikor mire van szükségük. nem kell nagy feneket keríteni a dolognak. adj neki mindent, ami kell neki megeszi ami nem otthagyja. de ne pótold nassal, max. gyümölccsel.

2 éves kislány anyukája

2010. dec. 5. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!