Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet "megúszni" a...

Hogy lehet "megúszni" a válogatósságot?

Figyelt kérdés

Szeretném, ha a gyermekem szépen fejlődne, egészségesen alapoznám meg. Szeretném elkerülni azt, ami miatt is sokan panaszkodnak, hogy a pár éves gyerek nem eszik meg szinte semmit, válogat, követelőzik és van, hogy napokig nem eszik csak nasit.

Rossz dolog, ha nem kérdezném meg sosem, hogy mit kér, hanem egyszerűen elé tenném az adott ételt és kész? Így nem fog hisztizni? Vagy mit lehet tenni, hogy megelőzzem vagy ne fajuljon el, ha mégis elkezdené? Nem akarom ráerőltetni, de ráhagyni sem.

2019. aug. 20. 14:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Jól értem, hogy még hozzá sem táplálsz s már ezen töröd a fejed? 😅 A fiam nem válogatós. Bár tény, hogy van amkt jobban szeret. Később majd ha dackorszak meg stb utoléri, tuti nem úszom meg ilyen könnyen, ha elé rakom a kaját, ha nem. Maradjunk azért a realitás talaján. A gyerekek gyerekek. A férjem igazi válogatós gyerek volt, mikor ráerőltették a dolgokat mindszer kihanyta. Ezt azért nem akarhatja a gyerekével senki
2019. aug. 20. 14:46
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Sehogy. Az akarat kiteljesedésével teljesen normális, hogy a gyerek válogatós lesz időszakosan. Annyit tehetsz, hogy nem adsz rendes kaja helyett nasit, hogy "ne haljon éhen".
2019. aug. 20. 14:47
 3/15 anonim ***** válasza:
74%
Sehogy. Amint oviba kerül ott majd látja, hogy Juliska rzt nrm szereti, Petike azt, és majd ő sem eszi meg, mert a másik sem. Nekem 2 evembe telt, mire nagy harcok árán újra úgy eszik, ahogy régen, és megeszi, amit szeret. Majd rájössz, hogy ez nem ugy megy h eléteszed és megeszi. Ha nem izlik neki, ciganykerekezhetez is, nem fogja megenni.
2019. aug. 20. 14:49
 4/15 A kérdező kommentje:

De nemrég kezdtük és eddig minden tetszik neki, csak előre félek, hogy ha majd eljön ez az időszak.

Én amúgy egyáltalán nem voltam ilyen, anyukám azt mesélte, hogy bármit megettem, amit kaptam. Végig. jó lenne, ha az én csöppömnél is így lenne.

Nyilván nem akarom, hogy hányjon, írtam, hogy nem akarom erőltetni.

A testvérem viszont nagyon válogatós volt. de végig, nemcsak a dac korszakban, felnőttként, amikor egyedül költözött, akkor kezdett újból ismerkedni az idegen ételekkel, amiket 20 éves koráig nem evett meg.

Ezt nagyon nem szeretném. Anyunak meggyűlt vele a baja, nem is úgy fejlődött.

2019. aug. 20. 14:53
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Sehogy. 2 gyerekem van, mindkettőnél mindent ugyanúgy csináltam, ugyanakkor lettek bevezetve az egyes ételek.

Az egyikük annyira válogat, hogy 3-4 féle ételt eszik kizárólag, a másik meg a vasszeget is megeszi.

2019. aug. 20. 14:53
 6/15 A kérdező kommentje:
Na igen, az oviban én voltam kb az egyedüli, aki megette a főzeléket. Mindenki nézett hogy fuj én meg szerettem mindent. Rám nem volt ez ilyen hatással:D
2019. aug. 20. 14:54
 7/15 anonim ***** válasza:
18%

ÈN soha nem kérdeztem a gyerkeket mit akarnak enni.

Egyszerüen föztem. Amikor eljött az idö és nem evett meg valamit, akkor következönek újra próbálkoztam és ha megint nem ette meg, akkor kerültem azt az ételt, vagy másképp tálatam neki.

Mikor nagyobbak lettek, akkor mindenkinek ugyan azt föztem, ha nem eszi a borsót akkor otthagyja, de a többi megeszi.

Ès bizony nasit csak az kap aki tényleg evett is valamit...

Ha valamelyik nem éhes(akár napokig is) akkor nem eszik, ilyenkor eröteljes nasi tilalom is van. Ha valaki extrem sokat eszik akkor egyen, majd jön nem evös idöszak is. DE ilyenkor is nasi vissza vétel. Ha normál evés akkor lehet nasizni, csak föétkezés elött egy órával nem. Nincsen eröltetés, kihagyhatják amit nem kedvelnek, de olyan sincsen , hogy egy húslvesböl semmi nem izlik...

Szerintem az extrém válogatos gyerek úgy alakul ki, hogy a család nem eszik együtt. A szülö oda dobja a gyereknek a kaját, hogy egyen, de ö nem ül le enni. A gyerek nem éhes, vagy nem tetszik neki az enni, a szülö ad mást helyette. Majd a szülö ezek után azt ad csak a gyereknek amit a gyerek akar. Ha együtt eszik a család, akkor nincsen olyan hüle anya aki 3 félét fözzön, és 4 fele tálaljon...

2019. aug. 20. 14:55
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Az en fiam meg csak 3 eves, de nasit nem igen kapott meg...

Jol eszik, de azert van amit nem szeret, nem eroltetem ra, vagy megeszi ilyenkor a koretet vagy eszik kovetkezi etkezesnel.

Szerintem ez nagyon gyerekfuggo.

En pl raneztem a csokitortara es azt mondtam, h hagyma van benne es egy falatot se kostoltam meg belole :D

2019. aug. 20. 15:28
 9/15 anonim ***** válasza:
55%

"Szerintem az extrém válogatos gyerek úgy alakul ki, hogy a család nem eszik együtt."

Röviden tömören: egy fenét.

2019. aug. 20. 15:29
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igen, erre én is gondoltam, hogy a gyerek előtt kell enni a mindenféle egészséges ételeket, akkor talán ő is jobban eszi majd:D

A párommal minden este együtt vacsorázunk, mióta itthon vagyok reggelizünk is.

Napközben csak én vagyok itthon a gyerkőccel, vele szoktam enni. Remélem később is eltanulja majd:D

2019. aug. 20. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!