Mit tanácsoljak az 5 éves lányomnak ilyen esetben?
5 éves gyereknek nem szólnék bele az ovis barátkozásaiba. És az óvónőt sem piszkálnám ezzel.
Ezzel is szocializálódik.
Nem tudják mit jelent, de ha tudják sem érdekli őket.
5 éves gyerekemnek több tízezer forintos játéka is vannak, de az pl.az élethű, szétszedhető, tölthető,lézerirányzékkal meg minden szír💩ral felszerelt játékpuskája helyett hamarabb lövöldözik egy darab bottal, amit a szomszédgyerektől kapott, a medence helyett meg hamarabb fürdik a homokozóban.
A lányom meg bármilyen ruhában leáll homokozni, kutyát simogatni, még az ünneplőben is, hiába mondom hogy vigyázzon a szép ruhájára. A ruha márkákat nem ismerik, vagyis hallomásból nyílván tudják mi az Nike, Adidas, Puma,de abszolút nincs rájuk hatással, nem "státusz szimbólum".
Az ilyen korú gyerekeket hid3gen hagyja a ruha, minél kényelmesebb legyen a játékhoz, ennyi a lényeg.
Szóval mesélj még.
Higgyétek el, hogy igenis feltűnik nekik, ha valaki kitűnik. Oviban dolgoztam, láttam példát arra, amit a kérdező leír.
Hasonló kaliberű gazdag csemete évekig fúrta a csoportot.
S ahogy nőttek, úgy kezdett egyre dicsekvősebb lenni.
6 évesen olyanokat mondott a többieknek, hogy azt hittem falnak megyek.
"A te szüleid szegények, hogy csak ilyen cipőd van? Az enyém eredeti xy."
"Nincs pénzetek elmenni külfödre? Miért megint a nagymamádhoz mentek?"
"Képzeld én az igazi Disney Landben voltam, nem a párizsiban. Anyukám azt mondta, hogy a párizsi Disney Landbe csak a csóringerek mennek."
"Ez a az étel szar, mi ennél finomabbat ettünk az xy hotelben."
"Nektek miért nincs xy játékotok? Nagyon drága ugysem tudjátok megvenni."
Most csak ennyi jutott eszembe. S ezek a mondatok egy 6 éves gyerek száját hagyták el. Nyilván a szülei is nyakig benne voltak ebben a személyiségben, de akkor is borzasztó volt látni, hogy ezekkel a mondatokkal, hogyan építi le a többi gyerek önbizalmát.
Mi próbáltunk "tüzet oltani" a többiek szüleinél, beszélni a kislány szüleivel, de nem jártunk sikerrel.
Azóta 14 éves a lány, igazi öntelt kis p*csa lett belőle.
Köszönöm.
Kérlek ugorjátok át a trendi szót, a lényeg hogy ez a lány nem engedi az én lányom "barátainak", hogy vele játszanak, emiatt nagyon szomorú a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!