Mit mondjak a gyerekeknek?
Párom úgy döntött, hogy belefáradt a gyereknevelésbe, ezért inkább elhagy bennünket.
Három közös gyermekünk van. A legkisebb nemsokára egyéves lesz, a középső 2,5 éves, a legnagyobb pedig 5.
Mit mondjak nekik, hova megy majd az apjuk?
Vele nem lehet erről beszélni.
Huh, kitartást kívánok!
Remélem lesz erőd harcolni és legalább anyagilag a maximumot eléred! Ha már egyszer neked kell 3 gyerekről gondoskodni, vinni majd oviba-suliba, táppénzre menni ha betegek stb. Legalább fizessen apuka, mint a katonatiszt!
Sajnos egyáltalán nem hajlandó kommunikálni erről a témáról. Én is próbálom kérdezni, hogy mi lesz, hogy lesz, de semmit sem mond.
Sóhajtozik, vagy a vállát vonogatja, vagy azt mondja, hogy fáradt.
:(
Jesszus. Hogy teheti ezt veletek? Egy kicsi gyerekkel válni is borzasztó, de oké. Ha nem megy együtt, hát nem megy. Kettővel már neccesebb, föleg ha még kicsik, de még mindig egy viszonylag megugorható dolog egyedül felnevelni kettőt, még ha nehéz is. Na de három ilyen pici gyerek mellől lelépni az már egyszerűen gonoszság. Ennyi gyerek mellett egyedül helytállni úgy, hogy mindenki lelkileg ép maradjon, a lehetetlennel határos. Mintha épp egy megpakolt autót tolnátok fel egy lejtőn, amikor egyszercsak elengedi és elsétál, te meg örülsz, ha nem nyom agyon a teher. Annyira megdöbbentő, hogy vannak ilyen emberek!
Amúgy en azt mondtam a lányomnak anno, akit egy idő után egyáltalán nem keresett az apja, hogy kiderült, a szülőség nem apának való dolog, mert ő nem olyan jó a gondoskodásban, neki ez sokkal nehezebben megy, nekem viszont jól megy, úgyhogy inkább én gondoskodok róla, mert nekem ez nagyon is nekemvaló.
Köszönöm! Nagyon megdöbbentem én is. Igazából azóta sem térek magamhoz. :(
Olyan dumával jött, hogy élni akar, meg hogy fárasztóak a mindennapok, és megunta. Ez meg azért érdekes, mert mire hazaér a munkából, én már mindent megcsináltam, neki dolga nincs, maximum megenni az általam készített vacsorát.
Kb. két órát kellene velük lennie, aztán elmennek aludni, és ő ezt a kis időt is fárasztónak találja.
Köszönöm szépen a válaszokat, jól esik! Igyekszem kitartani, bár elég nehéz!
:(
Egyedülálló szülők csoportja, vagy valamilyen segítő csoport nincs, nem tudjátok esetleg?
"Miért kell mosdatni apukát?"
Mert ha azt mondod a gyereknek, hogy apád azért megy el, mert megunta, hogy nevelnie kell téged meg a testvereidet, egy életre tönkre vágod. Ha ez a cél, akkor hajrá, mondd meg neki. Nekem gyermekpszichiater mondta anno, hogy egy gyereknek mondunk negatívat a másik szulorol, mert sokáig önmagát is vele azonosítja, plusz magában keresi a hibat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!