Mit mondjak a gyerekeknek?
Párom úgy döntött, hogy belefáradt a gyereknevelésbe, ezért inkább elhagy bennünket.
Három közös gyermekünk van. A legkisebb nemsokára egyéves lesz, a középső 2,5 éves, a legnagyobb pedig 5.
Mit mondjak nekik, hova megy majd az apjuk?
Vele nem lehet erről beszélni.
"Csak Őszintén, a saját szintjükön!
Nem szabad hazudni.
Apa meg anya Már nem tud együtt élni. Sokat veszekedtek, ezért apa inkább elköltözik."
Ne zavarjon, hogy ez hazugság
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Utolsó, jót kérdeztél, én is ezt kérdeztem tőle. Persze, normális választ nem kaptam erre se. :(
En ezek utan meg azt sem engednem hogy lathassa a gyerekeit……😡😡
Csak az meg a gyerekeknek lenne rossz ☹️
7 éves voltam amikor anyukámék elváltak. Apukám mondta el, hogy elköltözik.
Egyáltalán nem viselt meg. Már gyerekként éreztem, hogy jobb ez így mindenkinek. Örülök, hogy nem akartak csak a gyerekek miatt együtt maradni.
Ezt csak amiatt írom, hogy nem feltétlenül sérülnek a gyerekek a válás során. Inkább egy kiegyensúlyozott egyedülálló anyuka mint egy rossz házasság...
13!
1. Majd a bíróság dönt a láthatásról.
2. Innen nézve nem is akarja látni őket
Nagyon sajnálom, kérdező. Mint a megunt ruhát úgy passzolgatják egyesek a gyerekeiket... és még te vállald a felelősséget, hogy közöljed velük fsza... :(
Amikor elmondod nekik, emmiképp ne keverd őket bele, nehogy azt érezzék, miattuk történt.
"semmiképp ne keverd őket bele, nehogy azt érezzék, miattuk történt."
Nem ők a hibásak, de miattuk megy az apjuk.
Miért kell mosdatni apukát?
Ez az őszinteség?
"Mindenkinek jobb lesz így" - persze, leginkább apunak.
Apátok egyedül akar lenni, mert egy önző f. Ennyi.
Az igazat.
Az 5 éves már fel fogja fogni (5 éves kisebbem felfogná), a többi meg majd.
Más az, amikor tényleg csak a szülők közti feszültség a válás oka és nem a gyerekektől menekül az "apa".
Ott valóban nem kell "sárt dobálni" és lehet mondani, hogy apa ezután is ugyanúgy szeret titeket és megtesz majd mindent, hogy ne sérüljetek.
Mondjuk ahol apa a gyerekeket is elhagyja, ott is igaz, hogy "ugyanúgy szereti őket mint eddig" = semennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!