Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mondják a gyerekeknek,...

Miért mondják a gyerekeknek, hogy katonadolog, ha valamit el akarnak bagatelizálni? A katona "dolga" a háború egyáltalán nem semmiség.

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

hümm

a férjem katona de ilyet még sose mondtam a gyereknek..

inkább azt hogy mire férjhez mész elmúlik.

2010. szept. 29. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám is mondja a lányomnak. Nekünk is mondta annak idején. Szerintem arra "utal", hogy a katonák kemények, erősek, és egy kis esés (a gyereknél ugye) meg se kottyan egy ilyen "kemény katonának".
2010. szept. 29. 13:55
 3/9 xXxOoOxXx válasza:
100%
Szerintem azért, hogy a katonákhoz hasonló hősiességgel kell elviselni a sérülést, fájdalmat. De lehet, hogy nem így van ez csak az én véleményem.:)
2010. szept. 29. 13:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem arra gondoltak anno, mikor ez a kifejezés használatba jött, hogy magát a gyereket biztatják azzal, hogy ő maga egy katona és egy katonának meg se kottyan, ha pl. elesik. Én ehelyett inkább azt szoktam mondani, hogy "mire férjhez mész, el is felejted!" (lányok vannak leginkább a családban).
2010. szept. 29. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet összefüggésben azzal a mondással, hogy mire katona leszel, elmúlik. De mondjuk inkább az lehet benne, hogy egy katona ilyet fel se vesz, arcizma se rezdül, te is legyél "hős".
2010. szept. 29. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
A kéz és láb törés jobb?
2010. szept. 29. 15:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi akkor mondjuk,hogy katonadolog, ha valami kisebb baleset történik,mondjuk elesik a kislányom de nem lesz semmi baja, akkor mondom neki,hogy ó ez katonadolog,mert a katonákkal gyakran megesik, ilyen miatt nem kell sírni.
2010. szept. 29. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is mondták ezt gyerekkoromban sokszor :) Tényleg arra utal szerintem is, hogy ugye nem is olyan régen még minden fiúból katona lett egy időre, és egy (leendő) katona nem sír azért, mert beütötte a könyökét vagy megbotlott.
2010. szept. 30. 09:54
 9/9 anonim ***** válasza:
hogy ne sírjon, ha sérülés éri.
2010. szept. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!