Miért mondják a gyerekeknek, hogy katonadolog, ha valamit el akarnak bagatelizálni? A katona "dolga" a háború egyáltalán nem semmiség.
Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 13:50
1/9 anonim válasza:
hümm
a férjem katona de ilyet még sose mondtam a gyereknek..
inkább azt hogy mire férjhez mész elmúlik.
2/9 anonim válasza:
Anyukám is mondja a lányomnak. Nekünk is mondta annak idején. Szerintem arra "utal", hogy a katonák kemények, erősek, és egy kis esés (a gyereknél ugye) meg se kottyan egy ilyen "kemény katonának".
3/9 xXxOoOxXx válasza:
Szerintem azért, hogy a katonákhoz hasonló hősiességgel kell elviselni a sérülést, fájdalmat. De lehet, hogy nem így van ez csak az én véleményem.:)
4/9 anonim válasza:
Szerintem arra gondoltak anno, mikor ez a kifejezés használatba jött, hogy magát a gyereket biztatják azzal, hogy ő maga egy katona és egy katonának meg se kottyan, ha pl. elesik. Én ehelyett inkább azt szoktam mondani, hogy "mire férjhez mész, el is felejted!" (lányok vannak leginkább a családban).
5/9 anonim válasza:
Nem lehet összefüggésben azzal a mondással, hogy mire katona leszel, elmúlik. De mondjuk inkább az lehet benne, hogy egy katona ilyet fel se vesz, arcizma se rezdül, te is legyél "hős".
7/9 anonim válasza:
Mi akkor mondjuk,hogy katonadolog, ha valami kisebb baleset történik,mondjuk elesik a kislányom de nem lesz semmi baja, akkor mondom neki,hogy ó ez katonadolog,mert a katonákkal gyakran megesik, ilyen miatt nem kell sírni.
8/9 anonim válasza:
Nekem is mondták ezt gyerekkoromban sokszor :) Tényleg arra utal szerintem is, hogy ugye nem is olyan régen még minden fiúból katona lett egy időre, és egy (leendő) katona nem sír azért, mert beütötte a könyökét vagy megbotlott.
9/9 anonim válasza:
hogy ne sírjon, ha sérülés éri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!