Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit dolgozik egy katona ha...

Mit dolgozik egy katona ha nincs háború?

Figyelt kérdés
Mindig a tanárokat szidjuk, hogy naplopók, és akkor mi van a katonákkal? Már régóta nincs háború. Gondolom nincs napi 8 óra kiképzés. Akkor ők csak ülnek a kaszárnyában és várják, hogy kitörjön a háború? Ez milyen má? Ennél még a tanárok is többet dolgoznak!
2011. júl. 7. 20:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg feladat van, amit olyankor lehet elvégezni. Például, ha valamilyen katasztrófa van, akkor ők is szoktak segíteni. Nem minden katonának a harctéren van feladata, nekik amúgy is többnyire ugyanazt kell csinálni. Másrészt manapság alig van olyan, hogy ne lenne háború. (Tudtommal jelenleg is harcolnak magyar katonák)

Persze most nyilván más a katonák feladatköre, mint amikor még sorkötelezettség volt. Erőnléti edzés, rutinellenőrzések, továbbképzések ezek mind a mai katona feladatkörébe tartozhatnak.

Mondjuk nem voltam katona és nem is tervezek lenni lelkiismereti okokból, tehát ha valami baromságot írtam, akkor javítson ki aki jobban tájékozott!

2011. júl. 7. 20:45
 2/27 A kérdező kommentje:
Nincs minden nap katasztrófa, mondjuk egy évben van összesen 10 olyan nap esetleg, de lehet hogy már sokat mondtam. Nem a külföldön szolgálókra gondoltam egyébként hanem akik Magyarországon teljesítenek szolgálatot. Igen biztos vannak rutinellenőrzések, erőnléti edzések, meg lőgyakorlatok, de nem hiszem, hogy ez napi 8 órát tenne ki.
2011. júl. 7. 20:53
 3/27 anonim ***** válasza:
32%

Az milyen má hogy írni se tudsz rendesen?

Gyerek vagy még öcsém! Nem neked fogom elmagyarázni.

Egy volt hivatásos katona.

2011. júl. 7. 21:11
 4/27 A kérdező kommentje:
Igen gyerek vagyok. Általános iskolás. És? Én nem irhatok ide vagy mi?
2011. júl. 7. 21:20
 5/27 A kérdező kommentje:

Az sincs megszabva hogy akinek nem ötös a helyesirása az nem irhat ide. Csak tényleg érdekel, hogy amig a tanárokat állandóan szidják, a katonákat miért nem? Jó nincs 3 hónapos nyári szünetetek, de 25 év után elmehettek nyugdijba. Nem harcoltok mert nincs háború.

Mindig azt mondják, hogy a tanárok csak 4-5 órát dolgoznak. Ti még annyit se mert nincs háború. Csak max. készülgettek rá de nem hiszem hogy napi 8 órában.

2011. júl. 7. 21:24
 6/27 anonim ***** válasza:
86%
A katonáról nem tudok nyilatkozni, de ezt ki mondta neked, hogy a tanár lopja a napot? Napi 4-5 óra? 3 hónapos szünet? Az általában napi 6-7-8 óra, dolgozatokat nem kell kijavítani? Ki vizsgáztat? Mikor állítja össze a dolgozatokat? Otthon szabadidejében. És közel nincs 3 hónapos szünetük, le kell zárni az évet és el is kell indítani az évet már augusztustól. Kb 1 hónap szabadságuk ha lehet.
2011. júl. 7. 22:06
 7/27 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként nagy kamu, hogy a tanárok csak 4-5 órát dolgoznak. A valóság az, hogy 8-10, vagy annál többet is(attól függ milyen szakot tanít), hiszen az órákra való felkészülés, dolgozatjavítás, hivatalos iskolai teendők, rendezvények szervezése, konzultáció a szülőkkel, osztályfőnüki teendők, stb. rengeteg időt felemésztenek. Viszont fizetést csak a 4-5 órájukra kapnak, de arra is elég keveset. Például az osztálykirándulás napján nem kapnak fizetést, ha nem tartják meg pótlólag az aznapi összes órájukat! (Azaz az osztálykirándulás az 1 plusz fizetés nélküli nap)

A nyári szünetben sem meresztik a seggüket, ugyanis a legtöbb iskolában a rengeteg teendő miatt a szünet majdnem felében be kell még járniuk dolgozni, így a szünetük alig lesz hosszabb mint egy átlagos dolgozóé.

Persze vannak lazulós tanárok, akik informatikát, rajzot vagy hasonló tárgyat tartanak és nem készülnek sokat az óráikra, de általában az ő nyakukba szokták cserébe a plusz munkákat varrni.

2011. júl. 7. 22:10
 8/27 anonim ***** válasza:
50%
Talán Afganisztánban töltik jól megérdemelt pihenésüket...
2011. júl. 7. 22:28
 9/27 A kérdező kommentje:
Én nem a tanárokat akarom szidni. Pont ellenkezőleg úgy érzem jogtalan őket bántani. Én csak arra akartam rávilágitani, hogy őket állandóan szidják. De miért nem szóljuk le a katonákat is? Hiszen biztos nem napi 8 órát dolgoznak. Jó lehet hogy a szolgálatuk 12 vagy 24 óra, de ebből biztos, hogy 2-3 óránál többet nem végeznek aktiv munkát. A többi időben mit csinálnak? Ülnek és várnak? Afganisztánban csak egy nagyon kis részük van. És ők is nagyon sok pénzt kapnak. Én a Magyarországon lévő katonákra gondoltam. És 25 év múlva elmehetnek nyugdijba! Tehát napi max 2-3 óra igazi munka, 25 év után meg nyugdij!!! HOl tudja ezt megcsinálni egy tanár? MÉg akár 64 évesen is 15-35 gyereket kell tudnia lekötni! Elviselni azt hogy nem tehet semmit! Ha egy gyerek azt mondja óra közepén hogy én most leülök a földre akkor nem csinálhat vele semmit, vagy odacsinál a terembe, vagy leköpi vagy megüti őt. Persze elkérheti az ellenőrzőjét és aztán meg majd jól kiröhögik. Szóval e mellett a katona meg csak néhány órát gyakorlatozik, majd nyugodtan kártyázgat, Tv-zik, vagy mit tudom. Szóval nekik sokkal jobb a helyzetük, mint a tanároknak őket pedig még sem szidja senki! MIért?
2011. júl. 7. 22:40
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs minden nap katasztrófa, mondjuk egy évben van összesen 10 olyan nap esetleg, de lehet hogy már sokat mondtam."

Mondjuk az, hogy a tévében egyszer bemondják, hogy kiöntött a folyó, homokzsákokat kell pakolni és ezt max. tíz alkalommal egy évben, az nem azt jelenti, hogy katasztrófánként egy nap alatt le is van tudva minden.

Az én katonám pl. delegációkat fogad, rendezvényeken van ott, temetésekre jár, ha meg épp nincs semmi, akkor a következőre gyakorol, testnevelési idejük is van stb. Hajnalban megy el és este jön haza és nem aludni jár be.

2011. júl. 7. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!