Mit mondjak a gyerekeknek (karácsonyfa)?
Én elmondom az igazat a 6 és 3,5 éves gyerekeimnek: hogy akik felállították a karácsonyfákat, szeretnék, ha az emberek karácsonyi hangulatba kerülnének. Esetleg hozzáteheted, hogy ezek nem az igazi karácsonyfák, csak amolyan hangulatkeltők.
Nálunk nem hozza senki a fát, mi díszítjük a Jézuskának meg az angyalkáknak, hadd örüljenek. (Nehéz lenne megoldani nélkülük a díszítést, amúgy nagyon élvezik, a 6 éves lányomnak talán ez a karácsony csúcspontja :-) )
Ugyanazt szerettem volna írni, mint az első:) Az csak dísz, hogy jobb legyen az emberek kedve, az igazi majd karácsonykor, a Jézuskával érkezik.
Nálunk egyébként együtt díszítjük a fát, közös program.
Nálunk is közös fadíszítés van, az ajándékot meg a Jézuska hozza.
Mit mondjak a gyereknek mikor látja a sok eladó díszt a Tescóban, meg a sok eladó karácsonyfát?!
3 éves, eddig kis fánk volt, most már nézegetjük a Nagyobbakat, a díszeket, a cukorkákat.
Tavaly akkora élmény volt neki a fa díszítés, hogy egész évben emlegette!
Igazából nálunk ez így alakúlt, a Mikulás hozza a nagy ajándekot, ott az a lényeg neki, karácsonykor meg nem az ajándék, hanem a fa fontos neki, hogy caillogjon villogjon, sok azért dísz legyen rajta!
2. vagyok. Mi a fadíszítés után átöltözünk szép ruhába, és amíg egyikünk a gyerekszobában segít ruhát választani meg öltözni, addig a másik kicsempészi a csomagokat.
Vagy tavaly pl. elmentünk egy kicsit sétálni, és egyikünk a ház előtt felkiáltott, hogy "jaj, otthon felejtettem a zsebkendőt, visszaszaladok!" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!