Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek/tesztek ebben a...

Mit tennétek/tesztek ebben a testvérhelyzetben?

Figyelt kérdés

SZóval van egy 5 és fél és egy 3 éves kislányom.

A nagy nagyon anyás, a munkám folytán sokszor van olyan, hogy akár el tud velem jönni a munkahelyre, vagy otthon dolgozom és ott együtt tudunk lenni.

Mivel ő nagyobb, több mindent lehet vele csinálni, városban mászkálni, és jobban is igényli az időt velem, havi 3-4 nap ilyen anya-lánya napot csinálunk. Utálja az ovit is, hiányzom neki.

A kicsi imádja a bölcsit, még oda jár. Ő valahogy nem olyan bújós, anya nélkül is mindig tök jól elvan bárhol. Nem is hiányol, bölcsibe egyszer sem sírt hogy nem akar ott lenni.

Viszont bűntudatom van, hogy a kicsivel nem tartok ilyen napokat, max 2-3 havonta :(

És nemtudom hogy egyszerűen nincs rá igénye, vagy csak nem mondja?

Vagy hülyeség az egész, és emiatt nem kéne rosszul éreznem magam?

2024. máj. 13. 08:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kicsi bölcsisnek kellene jeleznie, hogy igény van rá, hanem megfogni és elvinni őt is. Nyílván a nagyobbal könnyebb dolgokat csinálni, mert életkorából adódóan értelmesebb mint a bölcsis, de ez fer a gyerekeiddel szemben? Így hogy legyen rá igénye, hogyha 2-3 havonta viszed csak?

Nekem inkább az jön le, hogy te nem viszed szivesen magaddal, te tök jól elvagy a naggyal és kész.

2024. máj. 13. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Én azt nem értem, munkanapon az ovis miért nem óvodában van. Az nem érv, hogy utálja az ovit.

Emellett elég erősen megkülönbözteted a gyerekeidet. A kicsi is biztos szívesen lenne veled, csak szerintem már belenyugodott, hogy neki ennyi jut anyából, mert folyton a naggyal foglalkozol.

2024. máj. 13. 09:35
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is az jött le, hogy a nagy utálja az ovit, nem megy ha nem akar. Ez nem így megy... Majd ha a sulit utálja is kiszeded napokra?

Meg kell tanulnia, hogy ez pont az a dolog, ami muszáj.

Emelett igen, az jön le, hogy a naggyal tök szívesen vagy, a kicsit meg lepasszolod.

Persze, hogy nem szól, hogy menne ő is veled, hosz még csak 3 éves.

Nekem 2,5 és 5 évesek a gyerekeim. Nekem is mondja a nagy, hogy szeretne velem programot, a kicsi pedig nem mondja. Mivel kicsi és még annyira nem fogja fel, hogy ezt "kérni kell".

Igen, ebből ne csodálkozz, ha testvér féltékenység lesz az idő múlásával.

2024. máj. 13. 09:43
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Mit tennék? Hát nem különböztetném meg ennyire a gyerekeimet, az biztos. Törődnék a kicsivel is, nem pedig xarnék a fejére, mint ahogy te teszed.
2024. máj. 13. 09:47
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Én elképzelem a szituációt, hogy reggel öltözés, bedobjátok a kicsit a bölcsibe és gyere nagylányom miénk a nap. Ő nem csak egy tartozék a családban. A nagy jogosan érezheti azt, hogy ő a kedvenc a kicsi meg azt, hogy levan sza*va. Később hogyan fogok ezt rendezni a gyerekek között? Az óvóda inkább kötelező mint a bölcsi. Miért veszed ki ilyen sűrűn a nagyot? Az iskolába se fogja majd elfogadni, hogy bekell oda járnia, ha már most engedsz neki.
2024. máj. 13. 09:56
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Aki ennyire betegesen bele van szerelmesedve a gyerekébe, minek szül másodikat?
2024. máj. 13. 10:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen gyerek voltam, akivel "nincs semmi gond". Minden figyelmet és törődést a hisztis tesóm kapott, merthogy nekem úgysincs szükségem rá, neki meg igen. Csak mert ő visított mindenért. Én meg szép csendben elviseltem, hogy le vagyok szarva. Ezt csinálod te is a kisebbik lányoddal. Majd ne csodálkozz, ha 18 évesen lelép és vissza se néz, ahogy én tettem.
2024. máj. 13. 12:54
 8/8 anonim ***** válasza:
77%

A kicsi imádja a bölcsit, még oda jár. Ő valahogy nem olyan bújós, anya nélkül is mindig tök jól elvan bárhol. Nem is hiányol, bölcsibe egyszer sem sírt hogy nem akar ott lenni.

Már miért sírna? Gondolom a bölcsiben több figyelmet kap mint otthon. Én se szívesen lennék otthon ha ilyen lenne az anyám, hogy ennyire kivételez a testvéremmel. Hogyne lenne el nélküled, mikor szerencsétlen kb azt se tudja milyen az ha csak rá figyelsz.

2024. máj. 13. 18:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!