Mit tennétek/tesztek ebben a testvérhelyzetben?
SZóval van egy 5 és fél és egy 3 éves kislányom.
A nagy nagyon anyás, a munkám folytán sokszor van olyan, hogy akár el tud velem jönni a munkahelyre, vagy otthon dolgozom és ott együtt tudunk lenni.
Mivel ő nagyobb, több mindent lehet vele csinálni, városban mászkálni, és jobban is igényli az időt velem, havi 3-4 nap ilyen anya-lánya napot csinálunk. Utálja az ovit is, hiányzom neki.
A kicsi imádja a bölcsit, még oda jár. Ő valahogy nem olyan bújós, anya nélkül is mindig tök jól elvan bárhol. Nem is hiányol, bölcsibe egyszer sem sírt hogy nem akar ott lenni.
Viszont bűntudatom van, hogy a kicsivel nem tartok ilyen napokat, max 2-3 havonta :(
És nemtudom hogy egyszerűen nincs rá igénye, vagy csak nem mondja?
Vagy hülyeség az egész, és emiatt nem kéne rosszul éreznem magam?
Nem a kicsi bölcsisnek kellene jeleznie, hogy igény van rá, hanem megfogni és elvinni őt is. Nyílván a nagyobbal könnyebb dolgokat csinálni, mert életkorából adódóan értelmesebb mint a bölcsis, de ez fer a gyerekeiddel szemben? Így hogy legyen rá igénye, hogyha 2-3 havonta viszed csak?
Nekem inkább az jön le, hogy te nem viszed szivesen magaddal, te tök jól elvagy a naggyal és kész.
Én azt nem értem, munkanapon az ovis miért nem óvodában van. Az nem érv, hogy utálja az ovit.
Emellett elég erősen megkülönbözteted a gyerekeidet. A kicsi is biztos szívesen lenne veled, csak szerintem már belenyugodott, hogy neki ennyi jut anyából, mert folyton a naggyal foglalkozol.
Nekem is az jött le, hogy a nagy utálja az ovit, nem megy ha nem akar. Ez nem így megy... Majd ha a sulit utálja is kiszeded napokra?
Meg kell tanulnia, hogy ez pont az a dolog, ami muszáj.
Emelett igen, az jön le, hogy a naggyal tök szívesen vagy, a kicsit meg lepasszolod.
Persze, hogy nem szól, hogy menne ő is veled, hosz még csak 3 éves.
Nekem 2,5 és 5 évesek a gyerekeim. Nekem is mondja a nagy, hogy szeretne velem programot, a kicsi pedig nem mondja. Mivel kicsi és még annyira nem fogja fel, hogy ezt "kérni kell".
Igen, ebből ne csodálkozz, ha testvér féltékenység lesz az idő múlásával.
A kicsi imádja a bölcsit, még oda jár. Ő valahogy nem olyan bújós, anya nélkül is mindig tök jól elvan bárhol. Nem is hiányol, bölcsibe egyszer sem sírt hogy nem akar ott lenni.
Már miért sírna? Gondolom a bölcsiben több figyelmet kap mint otthon. Én se szívesen lennék otthon ha ilyen lenne az anyám, hogy ennyire kivételez a testvéremmel. Hogyne lenne el nélküled, mikor szerencsétlen kb azt se tudja milyen az ha csak rá figyelsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!