Kérhetek ilyen szívtelen dolgot a szüleimtől vagy hagyjam, fogadjam el?
A téma sajnos kényes, szomorú és mindenki szenved tőle. 3 éves fiunk sajnos örökölt tőlem, s anyósomtól csomó gyermekkori betegséget, asztmagyanús, hajlamos befulladni akut hörgőgyulladással, s sajnos allergiás is, inhalatívan a kutyaszőrre allergiás, súlyosan. Nem 1-2 hapci a dolog, hanem x óra bentlét után elkezd köhögni, sípolni, asztmás rohamot kap, kórházig is jutottunk már 2x ebből, míg egyértelmű lett a gond, kiprovokálja sajnos az allergén
ezt az állapotot nála (benti kutya, minden "kutyás", érezni is, hiába van szellőztetve, a kanapé, ágy, mindenhol ott dekkol a kutya). Több orvos is, anyósom is (mivel ő is asztmás) mondta, hogy csak az udvaron legyünk anyuméknál, a benti lét rizikós, ha az allergén provokálja a légutakat, asztmás lehet véglegesen tőle, s mivel több allergiája is van, amúgy is gyengébb az immunrendszere. Csak reménykedünk, hogy kinövi, ahogyan én is. Na már most a dokik, anyósom, barátnőm, férjem is teljesen ki vannak akadva, hogy ha imádják az unokát, márpedig így van, teljesen jó a kapcsolatunk is, naponta beszélünk, jönnek ők is hozzánk, akkor miért nem adják oda másnak a kutyát, vagy adják be menhelyre, ez milyen egyértelmű már, nehogymár egy kutya miatt ne tudjon menni a gyermek haza az unokával. Nagyon sajnálom a gyermekem, mert ő nagyon ragaszkodna oda is, múltkor is ott akart volna aludni, kérlelt, de nem lehet, csak az udvaron vagyunk, s a szívem belesajdul, mert nem így képzeltem el. Anyósék itt laknak az utcában, az esetek javában rájuk támaszkodunk, ezáltal a kisfiam is jobban húz oda, ez perszr meg anyumnak is meg nekem is picit rossz. Anyósom is morog, mert a nyári szünetet nyilván ő sem vállalja egyedül, elvárná, hogy a másik nagyi is aktívabb legyen és nem érti miért előrevalóbb a kutya, mint az unoka, s az egészség. Valahol a szívem mélyén én is ezt érzem, baromira szenvedek, mert én ha nagyi lennék, nem is lenne kérdés mit tegyek, aztán ha anyum meg jön olyan szöveggel, hogy : Lejöttök? Jajy mindig szaladsz, sietsz, bele kell harapjak a nyelvembe... Viszont össze sem akarok veszni anyuékkal, akik láthatóan nem akarnak megválni a kutyától, inkább elfogadják, hogy akkor ők jönnek majd, mi nem. Egyébként vállalkozók, alig van idejük arra a kutyára, estig be van zárva, nem is járnak vele sehova max este foglalkoznak vele. A kutyát is nagyon sajnálom, hisz nem ő tehet róla, sőt, 10 éve mi és a tesóm könyörögtük ki a benti kutyát. Nyilván ha tudom, hogy a gyermekemre ez milyen hatással lesz, kinti kutyát választok...Sajnos úgy látom semmi esély arra, hogy biztonságban tudjam a gyermekem náluk, így ezt most le kell nyeljem, viszont a többiek nyomás alatt tartanak, szerintük igen is jelentsem ki, hogy amíg ott a kutya, mi az unokát nem visszük,ha ők nem jönnek, akkor nem látják. Én már annyira szomorú vagyok emiatt, hogy el sem hiszitek...
Elajándékoznám jó kezekbe, ismerősnek.
A lakásba be sem tehetné a lábát. Nem hisztizek be, megoldottuk, a mi kárunkra, azóta nem téma, ennyi. Itt az EGÉSZSÉGRŐL van szó, ami a világon a legfontosabb, ha meg édesanya valaki, annak a gyermeke egészsége a legfontosabb. A kutya csak kutya marad, aki pár éven belül bizonyára elpusztul, az emberi élet meg jobb esetben minimum 60 éven át kitart. Ja hogy én csináljak direktbe asztmát a gyerekemnek egy kutya miatt? Na persze. Márpedig ez lenne, megmondta a doki is. Ez olyan, mint a penész, aki arra allergiás és nem iktatja ki a környezetéből szépen asztmát okozhat felnőtt korra. Kösz, nem akarom így megszívatni a gyerekemet, inkább betartom az orvosi utasításokat. Gyógyszerezni meg nem fogom egész nyáron csak azért, hogy a nagyszüleinél lehessen, az sem cukorka. Sajnos vannak ilyen súlyos allergiák. Ez a fajta nem olyan, hogy hát ha tejérzékeny a gyerek, akkor száműzünk a lakásból minden tejterméket és nem lesz gond. Egy benti kutya/macska esetében a bútorok, szőnyegek minden is olyan lesz. Egy 3 éves gyerekről van szó, én vagyok a felelős érte. De bezzeg, ha étel allergiás lenne, akkor a nagyszülő lenne a legnagyobb szemét, ha nem venné komolyan, nem főzne külön, nem lenne tekintettel a gyereketekre, falná előtte, amit ő nem ehet, vagy megbetegítené direktbe. Én ugyanezt érzem, csak az én fiam nem fosik, hanem befullad, nehézlégzése lesz. Aki ezt nem fogja fel és továbbra is inkább a gyerekem tuszkolná be 1 szobába, mert hát ő aztán marhára tehet az allergiájáról, by the way, akkor legyen szíves tovább ide többet nem írogatni. Nem vagy ebben a helyzetben, ne ítélkezz, a te gyerekednek is lehetnek egészségügyi bajai, aztán neked is eshetnek ám szarul majd a dolgok. Attól még elfogadtam a dolgot, az emberi ÉRZÉSEK nem hisztik, ràadásul az emberek általában csak úgy érzik, nem tehetnek róla! Csak úgy mondom. Na hali.
"Egy 3 éves gyerekről van szó, én vagyok a felelős érte." Bocs, de bízom benne, hogy komolyabban vállalod érte a felelősséget, mint amennyire a kutyádért vállaltad. Anyukám mondta annak idején, hogy az állattartás felkészítés a gyerekes létre. Hogy nem teheted mindig azt, amit szeretnél, te gondozod, te vagy a felelős érte.
Haszonállataink is vannak. Felhúz, ha valaki magához vesz egy állatot és nem vállalja érte a felelősséget. Az meg különösen, ha valaki átvállalja helyette és még tőle is ki akarja dobatni. Feltettél egy kérdést, válaszoltak rá. Csak neked nem tetszenek a válaszok, hiába volt köztük több konstruktív, mert nem azt mondták, amit te hallani szerettél volna. Beszélj nyíltan a szüleiddel, miért nem viszed hozzájuk a gyereked, hátha van jobb ötletük. A kérdés alapján úgy tűnik, hogy eddig még nem jutottál el, pedig normál esetben ez lenne az első, nem a puffogás és a kutya kidobásának a tervezgetése.
Hagyd kérdező ezeket. Én teljesen megértelek. Ez a 10 oldal jo eset tanulmány lenne hogy hova süllyedt a társadalom. Inkább egy kutyát választanatok mint egy 3 eves kisegyereket.
Egyaltalan nem értitek a kerdezot, nem értitek a lelki hátteret. Azt hogy a saját szulieviel milyen nehez megoldani egy találkozást. Szerintetek ez nem hagy nyomot a gyerekben? Ó dehogy nem. Bezzeg arra tud jarni a szatok hogy nincs segisegetek meg a mamanal csak par orat van a gyerek stb… komolyan hánynom kell ettol a hozza állástol es ketszinusegtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!