Kérhetek ilyen szívtelen dolgot a szüleimtől vagy hagyjam, fogadjam el?
A téma sajnos kényes, szomorú és mindenki szenved tőle. 3 éves fiunk sajnos örökölt tőlem, s anyósomtól csomó gyermekkori betegséget, asztmagyanús, hajlamos befulladni akut hörgőgyulladással, s sajnos allergiás is, inhalatívan a kutyaszőrre allergiás, súlyosan. Nem 1-2 hapci a dolog, hanem x óra bentlét után elkezd köhögni, sípolni, asztmás rohamot kap, kórházig is jutottunk már 2x ebből, míg egyértelmű lett a gond, kiprovokálja sajnos az allergén
ezt az állapotot nála (benti kutya, minden "kutyás", érezni is, hiába van szellőztetve, a kanapé, ágy, mindenhol ott dekkol a kutya). Több orvos is, anyósom is (mivel ő is asztmás) mondta, hogy csak az udvaron legyünk anyuméknál, a benti lét rizikós, ha az allergén provokálja a légutakat, asztmás lehet véglegesen tőle, s mivel több allergiája is van, amúgy is gyengébb az immunrendszere. Csak reménykedünk, hogy kinövi, ahogyan én is. Na már most a dokik, anyósom, barátnőm, férjem is teljesen ki vannak akadva, hogy ha imádják az unokát, márpedig így van, teljesen jó a kapcsolatunk is, naponta beszélünk, jönnek ők is hozzánk, akkor miért nem adják oda másnak a kutyát, vagy adják be menhelyre, ez milyen egyértelmű már, nehogymár egy kutya miatt ne tudjon menni a gyermek haza az unokával. Nagyon sajnálom a gyermekem, mert ő nagyon ragaszkodna oda is, múltkor is ott akart volna aludni, kérlelt, de nem lehet, csak az udvaron vagyunk, s a szívem belesajdul, mert nem így képzeltem el. Anyósék itt laknak az utcában, az esetek javában rájuk támaszkodunk, ezáltal a kisfiam is jobban húz oda, ez perszr meg anyumnak is meg nekem is picit rossz. Anyósom is morog, mert a nyári szünetet nyilván ő sem vállalja egyedül, elvárná, hogy a másik nagyi is aktívabb legyen és nem érti miért előrevalóbb a kutya, mint az unoka, s az egészség. Valahol a szívem mélyén én is ezt érzem, baromira szenvedek, mert én ha nagyi lennék, nem is lenne kérdés mit tegyek, aztán ha anyum meg jön olyan szöveggel, hogy : Lejöttök? Jajy mindig szaladsz, sietsz, bele kell harapjak a nyelvembe... Viszont össze sem akarok veszni anyuékkal, akik láthatóan nem akarnak megválni a kutyától, inkább elfogadják, hogy akkor ők jönnek majd, mi nem. Egyébként vállalkozók, alig van idejük arra a kutyára, estig be van zárva, nem is járnak vele sehova max este foglalkoznak vele. A kutyát is nagyon sajnálom, hisz nem ő tehet róla, sőt, 10 éve mi és a tesóm könyörögtük ki a benti kutyát. Nyilván ha tudom, hogy a gyermekemre ez milyen hatással lesz, kinti kutyát választok...Sajnos úgy látom semmi esély arra, hogy biztonságban tudjam a gyermekem náluk, így ezt most le kell nyeljem, viszont a többiek nyomás alatt tartanak, szerintük igen is jelentsem ki, hogy amíg ott a kutya, mi az unokát nem visszük,ha ők nem jönnek, akkor nem látják. Én már annyira szomorú vagyok emiatt, hogy el sem hiszitek...
Én megértelek, mégis azt mondom, hogy az ember nem azért tart kutyát, hogy ilyen esetben meg eldobja.
Most lehet nekik a kutya is családtag, hamár benn van a lakásba. Most akkor ez olyan, mintha azt kérnéd, hogy az otthon lakó pl tesódat tegyék ki, mert a gyereked heti párszor menne.
Szóval én teljességgel azon az állásponton vagyok, hogy nem, én sem tenném ki emiatt a kutyámat.
Szerinted, ha beteszik a kutyát menhelyre, akkor ki fog onnan kivenni egy 10 éves kutyát? Én megértem a szüleidet én se raknám be. Ez kegyetlen dolog.
Azt mondod, hogy amúgy ők is dolgoznak. A nyár az válalható dolog, szóval a másik nagymama ne mondja már meg, hogy szerinte anyudnak is nagyobb részt kellene kivenni a feladatból, hiszen a gyereket ti válaltátok nem ők. A ti dolgotok megoldani a szünetet. Ne ez miatt legyen már kipaterólva egy öreg kutya.
Soha nem kérném szüleimet erre! Nagyszülő tud hozzám is jönni találkozni, vigyázni az unokára!
Számomra felháborító és nonszensz. Ne a szüleidnek kelljen hozzátok igazodni. Neked kell köztes megoldást találni ami mindenkinek megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!