Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves Anyukák! Voltatok már...

Kedves Anyukák! Voltatok már olyan helyzetben, hogy védőnői szűrővizsgálat miatt panaszt tegyetek?

Figyelt kérdés

Kisfiam most tölti be a harmadik életévét, ezért védőnői státuszon voltunk, ami elég “rosszul” sikerült. A gyermek nem volt együttműködő, de a védőnő sem foglalkozott az egésszel, eleve késésben volt, kapkodott. Nem is az zavar, hogy a látás meg hallás vizsgálatot nem tudta megcsinálni, mert ezzel nincs baj, korábban vizsgálták, de olyanok kerültek be a szülői és védőnői részre is, amik nem tükrözik a gyerek képességeit.

Az egész helyzet onnan indul, hogy a kisfiam egy fél éve csak a testvérét kíséri, és mindig az a “feladata”, hogy ameddig őt megnézik játszon, most a vizsgálat miatt eleve ki volt rángatva a játékból “gyere most tegyük el ezeket, feladat van”, nem bölcsis, velem van itthon, de sosem álltam neki vele így semminek, hogy feladat van. Folyamatosan csak utasításokat kapott ezután, amiktől élből elzárkózott, “számolj el a kezeden háromig”, “milyen testrészed ez itt”, csak úgy kiültette a vizsgálóasztalra rátették a fülére a fülhallgatót és úgy, hogy a fülén volt kérték hogy emelje azt a kezét amelyikben hallja a sípolást. Egyáltalán nem volt játékos vagy elmagyarázva neki semmi, a látásvizsgálaton is felmutatta neki a kártyát megkérdezte mit lát, majd amikor nem figyelt elrakta, hogy ez nem megy… én is azt láttam rajta, hogy csak szabadulni akar. Azt is megkapta, hogy kerüli a szemkontaktust, de amikor maga elé ültette a védőnő a szemébe nézett és amúgy másokkal is full közvetlen a gyerek, csak azt láttam rajta, hogy kellemetlen neki az egész. Amúgy elszámol már tízig, de mégis az lett beírva, hogy háromig se, nem beszél még nem helyesen de beszél mondatokban, mondókázik és az van a papíron, hogy nem, amikor küldtem a védőnőnek videót azt mondta ezeket ott kell megcsinálnia a gyereknek …pedig volt, amit szintén az én tapasztalatom alapján írt be és meg sem nézte (kicsi-nagy megkül., toronyépítés), ráadásul a másodikai dátum helyett 14-ét írt… mi a véleményetek erről? Átélt már valaki hasonlót? Nagyon szakszerűtlennek és következetlennek érzem, amit jeleztem is neki, azt mondta ő nem ír be mást a gyerekről, és a tapasztalatára hivatkozott, de majd hoz egy új papírt mert véletlen elírta a dátumot. Elküldte fejlődésneurológiára, én persze rástresszeltem, pedig látom, hogy a gyerekem jól fejlődik, de annyira összezavart ez a szituáció.

2024. máj. 6. 10:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/125 A kérdező kommentje:
Ezt sem én mondtam, az nem lehet, hogy neked mindenki hülye csak te tudod a tutit mindenkiről meg főleg rólam. Szegények, bizony ha ilyen értetlen felnőtteket neveltek… de az meg sem fordul a fejükben, hogy a három éves gyerekem nem velem van ma :D hihetetlenek vagytok amugy, en max azert vagyok hulye mert ide irtam de azert koszonom azoknak akik akar pozitiv vagy negativ modon erdemben megnyilatkoztak, sajnos a kivancsisag nagyur ez meg egy borzaszto latkep a tarsadalmunkrol, megegyszer, azert csak azert hogy hatha eljut, nem hulyeztem le senkit, volt egy tapasztalatom, es kerdeztem egy velemenyt, foleg masok tapasztalataira voltam kivancsi, nem erre a merhetetlen “joindulatra”.
2024. máj. 6. 17:06
 102/125 A kérdező kommentje:
Jajj a ferjem, vartam hogy ez lesz a kovetkezo, sajnos o nem veletek ert egyet :D mondjuk azert hulyenek nez mert ide irok
2024. máj. 6. 17:09
 103/125 anonim ***** válasza:
65%

a három éves gyerekem nem velem van ma

de van egy hat hónaposod is :D

2024. máj. 6. 17:12
 104/125 A kérdező kommentje:
Aki nem fogja fel sokadjara sem, hogy a gyerekem elszamol tizig es a vizsgalaton nem volt csak egyuttmukodo, es leirja sokadjara, hogy el van maradva az nem tudom mire gondol. Azert ha ugy vesszuk megnyugtattatok, mert a 3 eves gyerekemben tobb az empatia es a felfogóképesség, kommunikacios keszseg mint bennetek, es csak remelem hogy nem ilyen felnott lesz, öleljétek meg egy embert akit szerettek és nagyon köszönök minden kommentet.
2024. máj. 6. 17:15
 105/125 A kérdező kommentje:
Latod o sem hat honapos :D de te mindent tudsz, nehez elkepzelni h az embernek mas is van a kezeben a gyereken kivul es attol meg tud vele foglalkozni, plusz ha egy napom el is megy masra, sajnos erre mert mar belementem en vagyok a szar anya :D
2024. máj. 6. 17:17
 106/125 A kérdező kommentje:
Kepzeld, volt egy nap, nem is tudom hogy elte tul a gyerek, hogy elmentem moziba… es csak este jottem meg 😂
2024. máj. 6. 17:18
 107/125 anonim ***** válasza:
42%
Pedig nem a kérdezővel van a baj Védőnőnek,gyerek orvosnak,óvónőnek,alsós tanítónőnek olyan menjen,aki hajlandó a gyerekek nyelvén beszélni.Nehogymár extra kívánság legyen basszus,hogy egy 3 évesnek előbb 2 mondatban(kb fél perc)elmondjuk,hogy most mi fog történni,és mit várunk tőle.Ha rád tesznek valami kütyüt,amiről azt se tudod mi az,és azt se,hogy mit vizsgálnak vele, akkor valószínűleg te se tudsz teljesíteni.Na hát a 3 éves pont nem tudja magától,hogy azt a fülhallgatót miért teszik a fejére.Megjegyzem,hogy én felnőttként voltam hallásvizsgálaton,és először én se tudtam,hogy elkezdődött-e már,mert nem szóltak,jót nevettünk is a nénivel,hogy mennyire koncentrálok,és elnézést kért,hogy nem mondta előre,hogy jelezni fog a kezével,ha kezdjük.Na éhez képest a 3 évesnek honnan kéne magától tudni,hogy mit kell csinálni?Na mindegy!Mondom nálunk nem ilyen a védőnő,pedig 3 körzetre van egyedül,mégis van ideje kedvesnek lenni a gyerekekhez.
2024. máj. 6. 17:19
 108/125 anonim ***** válasza:
59%
107, egy státuszvizsgálat nem játszóházi foglalkozás.
2024. máj. 6. 17:20
 109/125 anonim ***** válasza:
44%
Naljnk sem volt meg egyuttmukodo 3 evesen, semmilyen muszeres viszgalat,se latas se hallas. Uvoltve allt a merlegre es a falhoz a centihez is. Nagy nehezen lemertuk, a tobbit en diktaltam le mit tud. Nalatok is el kellett volna fogadnj amit te mondasz, nem az a mervado h idegennel,idegen helyen,rendeloben mit csinal. Makd menni kell a statusz lappal a haziorvoshoz, neki ezt jelezd. Anno 2,5 evesen voltunk ped.szakszolgalatnal. koszones utan ultette paranncsal a gyereket szonyegre es feladatoztatta azonnal. 2,5 evesen. Hat gondolhatod, le se szarta a logopedust. Fejen allt. Mindenfele hangokat adott ki es korbeugralta a szobat. Mint aki gyogyi. Zavarban volt es nem csinalt meg semmit. Eltelt kb 40 perc gyerek megnyugodott,leult az asztalhoz es elkezdett dolgoznj. Hiaba szoltam.a nonek,mar le se sz@rta. Ennyit ernek ezek a felmeresek...
2024. máj. 6. 17:23
 110/125 A kérdező kommentje:
Hagyjuk én elengedem, csak az látszik hogy vannak azok akik ítélnek és kevesen akik mondom akár pozitív akár negatív tapasztalatot tudnak megosztani, sajnálom hogy itt tartunk, főleg a védőnénit aki leírta hogy nincs rá idő, igazából mindent összefoglalt amit én is gondoltam a helyzetben.
2024. máj. 6. 17:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!