Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen esetben "normális",...

Ilyen esetben "normális", hogy így reagált a férjem?

Figyelt kérdés

Tegnap este a 7 éves kisfiunk játék közben véletlenül betörte az okostévé képernyőjét, valószínűleg javíthatatlan (forgott a tévétől jóval arrébb, és kirepült a kezéből a játéka,ami pont beleszállt a tévébe). Én éppen a másik szobában voltam, a férjem volt velük (vele és a 10 éves nagyobb fiammal) a nappaliban.

Csak a nagy ordibálásra lettem figyelmes és mentem át.

Na most egy darabig persze értem, hogy mérges és leszúrta őt, valószínűleg én is ezt tettem volna, de olyan szinten üvöltött a gyerekkel, aki már egész testében remegett, és olyan válogatott trágáságokat mondott neki (pl.te kis g**i és hasonlók) illetve hogy utálja, stb., hogy én végül inkább vígasztalni kezdtem szegényt, mert kb.már rosszul volt annyira reszketett és sírt és hajtogatta, hogy bocsánat, nem direkt volt, a végén már a játékait akarta eladni, hogy kifizesse a kárt... Mondtam a férjemnek, hogy bármennyire is rossz, hogy ez történt, meg drága volt, de ez akkor is egy tárgy, és bármelyikünk hibázhat és okozhat véletlenül kárt, erre velem is üvöltött, hogy nekem is inkább veszekednem kellene a gyerekekre, nem pátyolgatni. Mondom, nyilván ha nem örjöng így, akkor normális keretek között én is leszúrtam volna, de így viszont az volt az egyetlen gondolatom, hogy meg kell nyugtatnom. Minden második szava az volt a gyerek felé, hogy b** meg, üvöltve.

A nagyobb fiam is teljesen bepánikolt az apja viselkedésétől és végül ő is sírt, őt is nyugtatni kellett.

Az a kérdésem, hogy szerintetek ez "normális" reakció egy ilyen esetben belefér, hogy ennyire feldühödik?

Amúgy is hirtelen haragú, de ilyennek nem láttam még.

És őszintén szólva nem nagyon tetszik, hogy így reagált. Ő is okozott már kárt véletlenül életében, mint ahogy mindannyian.

2024. márc. 19. 06:37
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Logopédiai problémák miatt javasolták, hogy tartsuk vissza egy évre, mivel 3 hangot nem ejtett tisztán. Ha ez akkora gebasznak számít, akkor gebasz van vele.

Én az elhangzottak után majdnem nekimentem a férjemnek, az az egy tartott vissza, hogy már így is nagyon sírtak a gyerekek.

2024. márc. 19. 13:39
 32/41 anonim ***** válasza:
97%

#25 Ismétlem HÉT ÉVES GYEREK. Ilyen korban előfordul, hogy belelovalja magát a játékba. Ebből volt a baleset. Balesetek előfordulnak, de ott volt vele egy felnőtt ember, az apja. Nyugodtan közbe lehetett volna lépni, megelőzni a bajt. Erre mit csinál a szülői inkompetencia királya? Káromkodik, üvölt a rettegő gyerekkel, oké indulatos, legyen, de basszus, felnőtt ember, gyereke van. Másnapra le kellene higgadnia, a lecseszés minősíthetetlen része miatt bocsánatot kérni, nem pedig terrorizálni a gyereket, meg faxságot beszélni.

Nehogy már a hét éves nagyobb felelősséget kapjon a sztoriban, mint egy felnőtt ember, aki elvileg elég érett kéne, hogy legyen a gyereknevelésre, ha már a szaporodás mellett döntött.

2024. márc. 19. 15:17
 33/41 anonim ***** válasza:
8%

Megmondanám a gyereknek hogy oké Béluska most miattad nincs tv egy évig. 7 éves, nem 2 hogy ennyire ne tudja hogy nem őrülünk meg a lakásban.

Persze nem normális amit a férjed tett, de az se amit a fiad.

2024. márc. 19. 16:33
 34/41 anonim ***** válasza:
15%
33as, ez reálisnak és betarthatónak tűnik... Ja nem :D
2024. márc. 19. 17:12
 35/41 anonim ***** válasza:
19%
34es, miért ne lenne betartható? Nem mindenki él a tv képernyője előtt, és ez jó lecke lenne a gyereknek hogy ne őrültködjön a lakásban
2024. márc. 19. 18:14
 36/41 anonim válasza:
100%
Ez a reakció minden, csak nem normális. Egy ilyen eset után egészen komolyan elgondolkodnék a váláson. Különösen, ha még megbánást sem mutat később, amikor lehiggadt.
2024. márc. 19. 19:41
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
#35! Apukának valószínűleg jobban hiányozna a tévé, mint a gyereknek. Most akkor kinek a büntetése?
2024. márc. 19. 19:45
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

35, ahol okostévé van, az nem a gyerek miatt van. A szülők nem bírnák ki egy évig :D

(én tudom, hogy létezik tévé nélküli élet, nekünk sincs, nem is hiányzik)

2024. márc. 19. 20:32
 39/41 anonim ***** válasza:
1%
Amikor hozzámentél, akkor bezzeg izgalmas, vonzó volt a heves természete, ugye? Hát ez van, ezt főzted magadnak.
2024. márc. 20. 08:14
 40/41 A kérdező kommentje:

#39 hát nem ez volt a fő vonzereje, ezt inkább csak egy olyan hogy hibának gondoltam, amivel együtt tudok élni, viszont az elmúlt években rosszabbodott nála.

Köszönöm hogy válaszoltatok, jelenleg a legkomolyabban a váláson gondolkodom, a kisfiunkkal még mindig bunkón viselkedik, kezdem úgy érezni, hogy elment az esze, egy véletlen hibáért nem érdemli ezt senki, pláne nem egy kisgyerek.

2024. márc. 20. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!