Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gombok védelmére van valami...

Gombok védelmére van valami biztonsági eszköz? Hogy ne nyomja meg?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan értelmetlen a gyerekzár a mosógépen, hogy minden állítási lehetőséget blokkol, kivéve a bekapcsoló gombot. Pedig az a legcsábítóbb egy kétévesnek. Ráadásul nemcsak full kikapcsolja vele a mosást, de ha visszakapcsolom, a gép alapbeállításra áll vissza, elfelejti az aktuálisan futó programot. Az előző gépünk ebben kicsit fejlettebb volt: annál sem hatott a gyerekzár a ki/bekapcsolásra, de legalább ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. De ahogy olvasom, sajnos a gyerekzár értelme nem ment át a legtöbb mosógép-tervezőnél, szóval ez általános jelenség.

Jelen esetben egy kb.2 cm átmérőjű, domború gombot kell elképzelni, amit fizikailag kell megnyomni, nem érintőgomb. Ezt kellene levédeni valahogy, hogy ne tudja már egy szempillantás alatt kikapcsolni a gépet. Nézegettem, hogy pl.tűzhely gombjaira van valami tok, ilyesmi nincs más gombokra is? Mert webáruházakban egyelőre semmi ilyesmit nem találtam.

2024. febr. 22. 23:48
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Nekünk is mosó-szárítógépünk van. Tényleg 3-4 óra a teljes program, de ebből csak az első 30-40 perc a mosás. Utána már csak szárítás van. Ha a szárítást le is állítja a gyerek, nem nagy ügy beindítani újra egy csak szárítás programot. Az időt is be lehet állítani meddig szárítson, vagy ha hosszabb lenne, mint eredetileg, legfeljebb leállítjátok előbb. Szóval igazából csak az első 30-40 percre kell távoltartani a gyereket a géptől. Utána ha le is állítja, nem egy világtragédia.
2024. márc. 2. 09:11
 32/38 A kérdező kommentje:
Nálunk fordítva: a szárítás rész a rövidebb, előző gépünknél is így volt, bár ott a mosóprogram 2 óránál kezdődött.
2024. márc. 2. 09:25
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
4 évesem van, de soha nem piszkálta a mosógépet, a száritót a mosogatógépet és a többit se. Volt 1x 2x próbálkozás, de rászóltam, hogy azokhoz nem nyúlunk hozzá. Megértette még 2 évesen is.
2024. márc. 17. 10:33
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Van. Anyának/apának hívják.
2024. márc. 17. 17:32
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagy elég határozott. Hiába mondod el 600x, ha nincs a hangodnak nyomatéka, nincs a nevelésedben következetesség. Gondolom az életetek más aspektusában is van e téren hiányosság.
2024. márc. 17. 18:55
 36/38 A kérdező kommentje:
Gombok védelmére keresek eszközt, nem nevelési tanácsadást kérek, köszönöm a megértést!
2024. márc. 18. 07:58
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Én értem amit mondasz, de a gyerekek nem hülyék. A gyerekzárak meg egy kalap sz*rok. A lányom 2 évesen kinyitotta őket.
2024. márc. 18. 08:08
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
#36. Értem, hogy mit keresel, de azért nem találod a megoldást, mert ide teljesen más kell, amit te akarsz. És márpedig ehhez a nevelés kell.
2024. márc. 18. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!