Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gombok védelmére van valami...

Gombok védelmére van valami biztonsági eszköz? Hogy ne nyomja meg?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan értelmetlen a gyerekzár a mosógépen, hogy minden állítási lehetőséget blokkol, kivéve a bekapcsoló gombot. Pedig az a legcsábítóbb egy kétévesnek. Ráadásul nemcsak full kikapcsolja vele a mosást, de ha visszakapcsolom, a gép alapbeállításra áll vissza, elfelejti az aktuálisan futó programot. Az előző gépünk ebben kicsit fejlettebb volt: annál sem hatott a gyerekzár a ki/bekapcsolásra, de legalább ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. De ahogy olvasom, sajnos a gyerekzár értelme nem ment át a legtöbb mosógép-tervezőnél, szóval ez általános jelenség.

Jelen esetben egy kb.2 cm átmérőjű, domború gombot kell elképzelni, amit fizikailag kell megnyomni, nem érintőgomb. Ezt kellene levédeni valahogy, hogy ne tudja már egy szempillantás alatt kikapcsolni a gépet. Nézegettem, hogy pl.tűzhely gombjaira van valami tok, ilyesmi nincs más gombokra is? Mert webáruházakban egyelőre semmi ilyesmit nem találtam.

2024. febr. 22. 23:48
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

A mi mosógépünk/mosogatógépünk is pont ilyen, nem értem, aki kitalalta....

Én úgy oldottam meg (de ehhez hely is kell), hogy míg ment a mosógép a konyhában, addig elétoltam a járókát (ami olyan mint az utazoágy, csak 100x100as), mert amúgy is pont a mosógéppel szemben volt a helye. Te nem tudod valami hasonló módon elbarikadozni? Vagy Pl beállítani a mosást éjjelre (bár a csavarás legtöbbször hangos)?

2024. febr. 23. 03:53
 2/38 anonim ***** válasza:
60%
Az ilyesmire a biztonsági eszköz anya.
2024. febr. 23. 04:39
 3/38 anonim ***** válasza:
5%

Kihuzom a konnektorból, amikor mosni megyek bedugom.

Ugyanúgy a tűzhelyet is kihuzom.

2024. febr. 23. 06:10
 4/38 anonim ***** válasza:
95%

Ja, most nézem, hogy mosás közben nyomkodja.

Én becsukom a fürdőszoba ajtót és kulcsra zárom amíg mosok 🤣

3

2024. febr. 23. 06:12
 5/38 anonim ***** válasza:
49%
Ha rahajtasz egy törölközőt, mondjuk , hogy ne legyen látható a gomb?
2024. febr. 23. 06:19
 6/38 anonim ***** válasza:
74%
fürdöszoba ajtot becsukod azt kėsz nem tud be menni . nálunk müködött mindig ez modszer
2024. febr. 23. 06:55
 7/38 anonim ***** válasza:
96%

Én megengedem neki, hogy ő kapcsolja be és indítsa el, amikor szükséges, így máskor nem nyomkodja. Másfél éves kora óta minden háztartási gép érdekli, azóta csináljuk így.

De ha ez nem működne, kihúznám a konnektorból, amíg nem használjuk.

2024. febr. 23. 07:07
 8/38 anonim ***** válasza:
84%

Szintén ő kapcsolja be és ki, a kettő között pedig eleinte ezerszer megbeszéltük, hogy nem nyomkodjuk, ma már elég egyszer, vagy egyszersem. :) (2 éves)

Esetleg tegyél rá egy ásványvizes kupakot és celluxozd oda. :D Nincs jobb ötletem, én nem láttam még erre ilyen biztonsági cuccot.

2024. febr. 23. 07:24
 9/38 anonim ***** válasza:
53%
1es vagyok, Oh csajok, gondolom ha annyi lenne a megoldás, hogy racsukom az ajtót, akkor fel sem tette volna a kérdező a kérdést. 2 évesnek meg teljesen mindegy, hogy letakarod törölközővel a gombokat, alányúl és kész. Nálunk sajnos az sem segített, hogy ő kapcsolattal be, sőt, ezzel teljesen kompetensnek érezte magát, hogy bármikor nyomogathassa....
2024. febr. 23. 07:27
 10/38 anonim ***** válasza:
79%

"2 évesnek meg teljesen mindegy, hogy letakarod törölközővel a gombokat, alányúl és kész. "

Vagy nem, mert nem látja, ergo nem kelti fel a figyelmét

2024. febr. 23. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!