Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gombok védelmére van valami...

Gombok védelmére van valami biztonsági eszköz? Hogy ne nyomja meg?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan értelmetlen a gyerekzár a mosógépen, hogy minden állítási lehetőséget blokkol, kivéve a bekapcsoló gombot. Pedig az a legcsábítóbb egy kétévesnek. Ráadásul nemcsak full kikapcsolja vele a mosást, de ha visszakapcsolom, a gép alapbeállításra áll vissza, elfelejti az aktuálisan futó programot. Az előző gépünk ebben kicsit fejlettebb volt: annál sem hatott a gyerekzár a ki/bekapcsolásra, de legalább ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. De ahogy olvasom, sajnos a gyerekzár értelme nem ment át a legtöbb mosógép-tervezőnél, szóval ez általános jelenség.

Jelen esetben egy kb.2 cm átmérőjű, domború gombot kell elképzelni, amit fizikailag kell megnyomni, nem érintőgomb. Ezt kellene levédeni valahogy, hogy ne tudja már egy szempillantás alatt kikapcsolni a gépet. Nézegettem, hogy pl.tűzhely gombjaira van valami tok, ilyesmi nincs más gombokra is? Mert webáruházakban egyelőre semmi ilyesmit nem találtam.

2024. febr. 22. 23:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Bezárod az ajtót és kitessékeled a gyereket. Fiaim is állandóan nyomkodni/tekergetni próbáltak, amint beértek a fürdőbe. Férjemet többször leszídtam, mert őt ez nem zavarta. Engem igen, mert kezdhettem újra a mosást...

NE ENGEDD ODA.

2024. febr. 23. 07:48
 12/38 anonim ***** válasza:
86%

és ha pl nincs ajtó?

Nem mindenkinek a fürdőben van a mosógép. Nálunk a családban mindenkinek a konyhaszekrénybe van beépítve pl...

2024. febr. 23. 07:50
 13/38 anonim ***** válasza:
87%
Akkor tolj a mosógép elé vmit, amit nem tud könnyen elmozditani, hogy ne férjen oda. Annyi megoldás van. Ja meg rá kell szólni állandóan és elhúzni onnan-tudom ez már a régi iskola, de működik.
2024. febr. 23. 07:55
 14/38 A kérdező kommentje:
Ha bármit a mosógép elé teszek, kiesett a fürdőszoba. Persze legalább a problémát rövidre zárja, ha innentől nem tudjuk használni a fürdőt semmire. :D Ugyanez a gond, ha kulcsra lehetne zárni, mert akkor állandóan nyitogatni kéne, meg általában pont akkor kapcsolja le, amikor úgyis valamit közösen csinálunk bent, s nekem pont hatszázfele áll az agyam és foglalt minden kezem. Szerintem aki a törülközőt írta, nincs gyereke. Az enyém sajnos röhögve kinyitja az ablak és a szekrényajók biztonsági zárját, egyedül az ikeás szalagzár nem megy még neki, meg a dm-es, de azt szinte én sem bírom kinyitni. Cipzárt simán összerak, gombol be/ki, bemegyünk egy helyre életében először, ahol gyereksarkot talál, fél évre rá ismét bemegyünk: a bejárattól azonnal a játékokat rejtő zughoz rohan. Ezt csak arra, hogy majd ha letakarom, nem veszi észre vagy elfelejti vagy nem érdekli. Hiába nyomogattatom vele a gombot alacsony kockázatú helyzetekben, az nem olyan izgalmas neki, mint élesben. Kikapcsolt állapotban egyáltalán nem érdekli, akkor inkább a szűrőjét próbálja meg kiszedni, azt meg már leragasztottam, bár csak idő kérdése, mikor kaparja le a ragasztószalagot. Ezért keresek inkább olyan eszközt, ami helyileg oldja meg a problémát, pl. valami ördöglakatos kalitkát a gombra.
2024. febr. 23. 18:42
 15/38 anonim ***** válasza:
37%
Akkor áramtalanítsd. Ilyen zár nem lesz, amit akarsz. Mosás előtt visszadugod, és amíg le nem jár a program, megoldod, hogy ne menjen oda. Gondolom 2 óránál hosszabb programja nem nagyon van a gépnek. Ezt időzítsd mondjuk akkorra, amikor mentek sétálni. Ha nem megy, akkor másnap.
2024. febr. 24. 12:44
 16/38 anonim ***** válasza:
79%

"Ha bármit a mosógép elé teszek, kiesett a fürdőszoba. Persze legalább a problémát rövidre zárja, ha innentől nem tudjuk használni a fürdőt semmire."

Mert uyg alapjaraton mire kell hasznalni? Fürdés, fogmosas nyilván nem akkor van, amikor épp mosol, ergo max q kezmosast kell megoldnai.

2024. febr. 24. 12:55
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
"Ezért keresek inkább olyan eszközt, ami helyileg oldja meg a problémát, pl. valami ördöglakatos kalitkát a gombra." Nevelés? Az nemcsak helyileg oldja meg a problémát. Mindig vele vagy, nem alkot egyedül, nem engeded, hogy nyomogassa a gombokat. Megtanítid, hogy tilos. A gáztűzhely /villanytűzhely gombját is tekergetheti? Vagy mi?
2024. febr. 24. 17:16
 18/38 A kérdező kommentje:
A gáztűzhely gombját tekergetheti, semmi nem lesz; amikor főzök, akkor ott vagyok. Pl.most antibiotikumot szedett, napi 3-4 hasmenésből kellett kimosni napközben és a mosógép is gyakran ment ezzel egyidőben. Szárítással együtt 3-4 órás egy program. Azért én reménykedek benne, hogy akad ilyen zár, azért kérdezem itt, hátha már találkozott valaki ilyennel. Ha nem, köszönöm az egyéb ötleteket is, de sok kivitelezhetetlen nálunk és nem szeretném egyesével analizálni.
2024. febr. 24. 18:16
 19/38 Menőcsajszi72 ***** válasza:
34%
#5, A gyerekek nem hülyék, alányúlnak, felhajtják stb... :)
2024. febr. 29. 19:42
 20/38 anonim ***** válasza:
felszereltek az ajtóra valami reteszt, vagy ilyen hurokba kampót beakasztós zárat, jó magasra, akár felnôtt vállmagasságba, aztán bezárod. Azt felnôttnek kinyitni pár másodperc, a gyerek meg nem éri el.
2024. márc. 1. 02:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!